Oktagon rozbil tábor v Manchesteru. Na programu je rozzuřený Pokorný, hvězda z KSW a titulová bitva

Oktagon rozbil tábor v Manchesteru. Na programu je rozzuřený Pokorný, hvězda z KSW a titulová bitva Jaroslav Pokorný a Shem Rock se do sebe pustili už během vážení | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Sobotní turnaj Oktagonu je zacílen především na diváky z Velké Británie, na své si však přijdou i tuzemští fanoušci. Česko budou reprezentovat tři bojovníci.

Kartu otevře zápas dvou účastníků poslední Oktagon Výzvy. Aaron McDonald a Hascen Gelezi se sice nedokázali probojovat přes své soupeře, ze vzájemné nevraživosti však zvládli vykřesat další šanci. A stejně jako celá reality show bude i tento duel okořeněn rivalitou dvou národů – Anglie a Irska. Tento zápas můžete jako jediný sledovat zdarma.

S bojovníky z domácí scény promotéři tentokrát šetřili, za celý večer se představí pouze tři čeští zápasníci. Jako první přijde na řadu Zdeněk Polívka, který si po dvou porážkách bude chtít spravit chuť s někdejším šampionem Cage Warriors – Lee Chadwickem. Jako lakmusový papírek může posloužit Robert Bryczek, s nímž se oba utkali. Zatímco Polívka houževnatého Poláka udolal na body, Chadwick hned v prvním kole vyfasoval knockout, načež ukončil kariéru. Chuť bojovat se ale vrátila.

Česko bude reprezentovat také Jaroslav Pokorný. Jako výrazný outsider nastoupí proti potížistovi Shemu Rockovi, s nímž se již dlouho přestřeluje na sociálních sítích. Jde zřejmě o nejvíce vyhrocený duel celé karty, o čemž svědčí i potyčka během dnešního vážení. Pokorný si vysloužil nepříjemný kopanec, oba bojovníky následně museli držet, aby konflikt nepokračoval. Překážkou nebyla ani zjevná jazyková bariéra. „Takhle se chová profík?” křičel Pokorný, byť mu Rock nerozumněl jediné slovo. „Neumím anglicky, jsem Čech. Já se za to nestydím. Mám ale nějaké chování, ty zápaďáku.” Evidentně je tedy zaděláno na slušnou podívanou.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Posledním zástupcem domácí scény je Jakub Bahník. Soupeřem mu bude Akonne Wanliss, jenž se s oblibou stylizuje do role rytíře Jedi. Na Bahníka by si měl dát pozor, tréninkový parťák Patrika Kincla se totiž proti Angličanům umí prosadit. „Myslím si, že mě v Anglii moc neznají, i když jsem porazil jejich zápasníky, ale věřím, že po sobotě mě znát budou,” řekl v rozhovoru pro Oktagon.

Vraťme se ale k výše zmíněné reality show. O finále mimořádně vyhrocené Oktagon Výzvy se postarají George Staines a Denis Frimpong. Zatímco Staines se svým zářivým úsměvem působí jako velký sympaťák, Frimpong na sebe ochotně bere roli záporáka, soupeře se snaží rozhodit už před zápasem skrze neúnavný trashtalk. „Zařídím, aby se cítil zmateně a nepříjemně… Udělá chybu a já ho dostanu.”

Na kartě figuruje také zápas celebrit, do klece vstoupí Jake Quickenden a Paul Smith. Zarytí MMA fanoušci však budou vyhlížet spíše Scotta Askhama, jenž si odskočí z KSW, aby se připomněl domácímu publiku v hlavním předzápase s Marcem Doussisem.

A pak tu máme hřeb večera v podobě titulového zápasu v muší váze. Za Wales nastoupí Aaron Aby se zkušenostmi z Cage Warriors, o pás s ním zabojuje Američan Elias Garcia, jenž si v roce 2018 připsal dvě porážky v UFC. Nutno ale dodat, že v zápasech mimo prestižní organizaci nenašel přemožitele.

Na programu je také duel Alex Lohoré vs. Ion Surdu a pár dalších zápasů. Oktagon 48 odstartuje v sobotu v 18:00, celý turnaj můžete tradičně sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Kompletní startovka:

Aaron Aby vs. Elias Garcia

(o titul muší váhy)

Scott Askham vs. Marc Doussis

Jakub Bahník vs. Akonne Wanliss

Jake Quickenden vs. Paul Smith

Jack Cartwright vs. Junior Assis

Geoge Staines vs. Denis Frimpong

Jaroslav Pokorný vs. Shem Rock

Alex Lohoré vs. Ion Surdu

Shoaib Yousaf vs. Konmon Deh

Lee Chadwick vs. Zdeněk Polívka

Hascen Neri Gelezi vs. Aaron Mcdonald

Zdroje:  Oktagon MMA –⁠ YouTube

Nejnovější články