Postavit se Keitovi je velká výzva, ale těm já se nikdy nevyhýbal, říká nečekaný titulový vyzyvatel z Oktagonu

Postavit se Keitovi je velká výzva, ale těm já se nikdy nevyhýbal, říká nečekaný titulový vyzyvatel z Oktagonu Niko Samsonidse | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Získá Losene Keita zpět titul pérové váhy, anebo uvidíme korunovaci nového šampiona? Nika Samsonidseho čeká velká výzva, ale také příležitost stát se novou hvězdou Oktagonu. 

Organizace Oktagon MMA umí překvapovat. Tentokrát promotéři odhalili dva zápasy, které chystají na prosincový turnaj v Ostravě. Do boje se po ošklivém zranění a ztrátě titulu v pérové váze až nečekaně rychle vrátí Losene Keita. V souvislosti s ním se dlouho spekulovalo o odvetách s Ronym Paradeiserem či Ivanem Buchingerem. Zálusk si na něj dělal i Ahmed Vila„Bylo mi řečeno, že jsem další v pořadí na titulový zápas, ale vypadá to, že už delší dobu trčím na střídačce. Proč? Možná nejsem dostatečně zajímavý, možná fanoušky nezajímám, nebo možná můj styl není pro šampiona ten nejlepší, posteskl si pro server MMAshorties.

Promotéři ale nakonec ukázali na jiné jméno. O uvolněný titul šampiona pérové váhy (Sanikidze oznámil přesun do nižší váhové kategorie) s Keitou zabojuje Niko Samsonidse (10-2). 

Gruzínský bojovník, který žije a trénuje v Berlíně, získal 8 z 10 vítězství v prvních kolech. Může se také pyšnit černým pásem v brazilském jiu-jitsu, v této disciplíně v minulosti získal titul prestižní asociace NAGA. V roce 2021 ale jeho slibně rozjetou kariéru zbrzdilo zranění nohy, takže byl dva roky mimo hru. Po svém návratu naskočil do Oktagonu, kde porazil na body Romana Pauluse a uškrtil Nikolae Hantea.

Niko má určitě potenciál stát se velkou hvězdou minimálně na německém a gruzínském trhu a asi proto získal možnost vyzvat belgického pantera. Osmadvacetiletý bojovník neskrývá nadšení: „Chlape, co k tomu mám říct? Je to životní šance. Je úžasné, že budu zápasit o titul v největší evropské organizaci. Postavit se Keitovi je velká výzva, ale těm já se nikdy nevyhýbal. Těším se, až se mu postavím uprostřed oktagonu,“ podělil se s námi o své dojmy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Turnaj v Ostravě doplní druhý titulový zápas

Keita byl zároveň zbaven titulu v lehké váze, kde již více než rok nezápasil. Šanci zabojovat o něj dostanou již zmiňovaní Ronald Paradaiser a Ivan Buchinger, kteří v minulosti oba na "Černého pantera" nestačili. Zároveň půjde o jejich odvetu. V prvním souboji v roce 2021 slavil vítězství v 1. kole "Buki", ale Rony od té doby vyhrál 6 ze 7 zápasů. Srovná tentokrát skóre?

A do Ostravar arény je známo i několik dalších zápasů. Rozjetý Vlado Lengál udělá další krok k vysněnému pásu a vyzve švédské "Tornádo" Samuela Barka, který je v žebříčku na deváté příčce, tedy přesně o jedno místo nad znojemským tvrďákem. Tenhle souboj dvou zkušených postojářů má všechny předpoklady zvedat diváky ze sedadel. Soupeře zná také Marek Bartl, ten se utká s britským škrtičem Jamesem Lewisem. Na domácí půdě v Ostravě nebude chybět ani Matěj Kuzník, který se pobije s íránským řezníkem Ebrahimem Hosseinpourem, který má zatím v Oktagonu bilanci 1-2. Těšit se ale můžeme také na Jana Širokého, Ondřeje Rašku a Radka Roušala, jejich soupeři ale zatím nejsou známi.

Jubilejní turnaj OKTAGON 50 se odehraje 10. prosince.

Zdroje:  Oktagon MMA , MMAShorties , vlastní

Nejnovější články