Bude to menší, nabili jsme si hubu, přiznává Ondřej Novotný před turnajem v Anglii

Bude to menší, nabili jsme si hubu, přiznává Ondřej Novotný před turnajem v Anglii Ondřej Novotný | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Organizace Oktagon MMA bude o víkendu dobývat nové území, žlutočernou vlajku vůbec poprvé zapíchne v Anglii. Promotér nicméně už nyní přiznává, že se hodně věcí nepovedlo.

Sobotní turnaj se uskuteční v Manchesteru, jako kolbiště poslouží AO Arena s kapacitou 21 tisíc míst. Jde o největší kryté místo ve Velké Británii a pátou největší arénu v Evropě. Turnaj Oktagonu nicméně nevyužije plný potenciál tohoto místa, a to ani zdaleka.

Ondřej Novotný v posledním vysílání pořadu MMA letem světem uvedl, že momentálně očekávají zhruba čtvrtinovou návštěvnost. „V hale bude počítám mezi pěti a šesti tisíci diváky. Hodně lidí se na to ptá – nebudeme mít vyprodáno, zmenšili jsme to, udělala se tam spousta chyb.”

Promotér naznačil, že se v Anglii vrací na samotný začátek. Situaci připodobnil k historicky prvnímu turnaji na Královce, kam se přišly podívat necelé dva tisíce lidí. „Tohle je také Oktagon 1, v zemi, kde nikdo neuspěl, ani žádná z domácích organizací. Co se týče počtu diváků – bude to těžší a menší, než jsme zvyklí.”

 

Zatímco expanze do Německa se povedla na jedničku, důkazem budiž frankfurtská Festhalle, která v červnu loňského roku praskala ve švech, premiéra v Anglii takto radostná nebude. Organizace se přitom i tentokrát držela osvědčeného mustru. Tamní fanoušky MMA se snažila zaháčkovat prostřednictvím další řady reality show Oktagon Výzva, jež prostřednictvím kanálu Channel 4 Sport nabrala slušnou sledovanost. Na turnaji nebudou chybět ani známé osobnosti, souboj celebrit zajistí britský komik Paul Smith a obrážeč reality show Jake Quickenden. Na kartě dokonce figuruje domácí hvězda Scott Askham, ani to ale evidentně nestačilo.

Novotný přiznal, že se leccos nepodařilo, v jiném kraji navíc mnoho věcí funguje podle trochu jiných pravidel, s čímž nelze dopředu počítat. „Úplně upřímně – v Anglii je to strašně těžké, těžší, než jsme si mysleli. Za mě jsme si ve spoustě věcech nabili hubu. Dívají se na tebe jako na totálního Lojzu, děláš Oktagon 1. Chování lidí z té haly v Manchesteru? Neuvěřitelné. Chceš udělat změnu a trvá to skoro měsíc.”

Jako příklad uvedl chybějící popis VIP lístků na stránkách společnosti, která zajišťuje distribuci vstupenek. Promotér byl v tomto ohledu natolik zoufalý, že se rozhodl poslat odpovědné osobě značně peprný vzkaz. „Už není zbytí, nahraju fakt odpornou hlasovou zprávu té šéfce,” svěřil se. Ničeho ale nedosáhl. „Nic v*le. Ani mi neodpověděla,” postěžoval si.

A na podobné překážky pravděpodobně naráží i během komunikace s manažery a jednotlivými bojovníky. Kulturní bariéry se zkrátka překonávají velmi těžce. „Spolupráce s lidmi tam na tom ostrově, to si říkáš, jak tahle země mohla vládnout světu? To bylo impérium, nad kterým slunce nezapadá.” Jedním dechem dodal, že něco takového zkrátka nemůže změnit. „Je to úplně jiný svět. Zároveň s tím nemůžeš bojovat, musíš to přijmout, protože když s tím bojuješ, tak se vůbec nic nestane a nezmění.”

Turnaj Oktagon 48 odstartuje v sobotu v 18:00. Celou akci můžete sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články