Neodpověděl mi, mrzí mě to. Viktor Pešta promluvil o komplikovaném vztahu s Ondřejem Novotným

Neodpověděl mi, mrzí mě to. Viktor Pešta promluvil o komplikovaném vztahu s Ondřejem Novotným Viktor Pešta po boku promotérů Ondřeje Novotného a Pavola Nerudy. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Světoběžník Viktor Pešta prozradil, že by rád vzal zápas v Oktagonu, vedení největší tuzemské MMA organizace ale evidentně nemá zájem.

Není žádné tajemství, že Viktor Pešta neodcházel z Oktagonu zrovna v dobrém. Sice kraloval polotěžké váze, s vedením organizace ovšem nedokázal najít společnou řeč ohledně odvety se Stephanem Pützem. K nepříjemné situaci se vrátil v rozhovoru pro PH+ Show, v němž připomněl, že byl zápas oznámen bez jeho vědomí. „Nebylo to domluvené. O zápase jsme se bavili, ale nám se do toho moc nechtělo, chtěl jsem někoho jiného.”

Někdejší UFC bojovník uvedl, že se chtěl posunout dál, v druhém duelu s „T-800” neviděl smysl, jelikož by mu nic nepřinesl. Vedení tedy navrhoval, aby Pütz prokázal kvality v několika dalších zápasech, teprve pak by kývl na odvetu. K tomu ale nedošlo. „Možná se pletu, ale přišlo mi, že v Oktagonu chtěli mít německého šampiona, když začínala expanze do Německa.”

Peštovi se zkrátka zdálo, že Ondřej Novotný chce Pütze za každou cenu protlačit na vrchol divize, aby jeho akvizici mohl náležitě využít při vstupu na sousední trh. V této souvislosti upozornil na jeho komentování titulového zápasu. Pešta je přesvědčen, že Pützovi stranil. „Celou dobu říkal, jak už nemůžu a já nevím co, že jsem v problémech. Ale když se člověk koukne na anglický komentář, tak tam komentátor naopak říká, jak to dělám skvěle, jak jsem schopen se přizpůsobit a jak je to dobré.”

Následně přiznal, že z těchto okolností neměl dobrý pocit. „Byl jsem z toho trochu zahořklý.” Jedním dechem ale připustil, že by na odvetu nakonec přistoupil, pokud by se nenašel jiný soupeř a vedení s ním vše náležitě probralo. Oznámení zápasu bez jeho vědomí si vyložil tak, že se na něj vyvíjí nátlak. Šance zkusit štěstí v jiné organizaci mu tedy přišla vhod. „V PFL zrovna začínala sezóna a chtěli mě tam, tak jsem si řekl, že tady už to nemá cenu.”

Znamená to tedy, že už se do Oktagonu kvůli špatným vztahům nikdy nevrátí? „Asi jo, já sám nevím,” zasmál se. S Novotným se přitom od té doby již potkal a prohodil s ním pár slov. „Zdál se být úplně v pohodě, normálně jsme pokecali, ale když jsem mu pak psal, že bych si u nich dal zápas, tak to nepadlo na úrodnou půdu.”

O zápas si řekl v létě, to už měl podepsanou smlouvu s KSW. Polská organizace mu však umožňuje startovat i u konkurence, pokud to není v Polsku. A toho chtěl využít. „KSW pro mě zrovna nemělo zápas a já jsem se cítil být připraven. Tak jsem napsal Ondrovi, jestli někoho nepotřebuje, ale neodpověděl mi. Pak ještě v nějakém svém vysílání říkal, že mi neodpověděl a že se s ním dá vyběhnout jen párkrát za život. Evidentně je tam nějaká zahořklost.”

Nyní se tedy skutečně zdá, že se Pešta v Oktagonu již nepředstaví. „Mrzí mě to, nevím… Přijde mi, že pokud na to člověk pohlíží po byznysové stránce, tak by ho to, že jsem se rozhodl pro jinou organizaci, asi nemělo zase tak rozhodit. Ale nevím.” Vše se však může změnit. Jako příklad může posloužit Samuel Krištofič, který Oktagon opustil kvůli zápasu v XFN, což Novotný rovněž nesl velmi těžce. Slovenského bouřliváka nicméně nakonec s radostí přivítal zpět.

Zdroje:  PH+ Show – YouTube

Nejnovější články