Oktagon svede cesty dvou odpadlíků z UFC. Peštu přijede prověřit zkušený Brazilec s černým páskem v BJJ

Oktagon svede cesty dvou odpadlíků z UFC. Peštu přijede prověřit zkušený Brazilec s černým páskem v BJJ zdroj: Profimedia

Na turnaji Oktagon 20 se ukáže také Viktor Pešta, který zažije premiéru v polotěžké váze. Jde o pomyslný první krok na cestě k zápasu s Karlosem Vémolou.

Promotéři domácí organizace Oktagon chtějí zakončit letošní rok ve velkém stylu. Pro Karlose Vémolu například sehnali ostříleného Francouze. Alex Lohoré, který snad i přes nepřízeň osudu v podobě zrušení letů z Anglie dorazí a s českým wrestlerem zabojuje o titul ve střední váze. Radost ale chtěli Novotný s Nerudou udělat také Viktoru Peštovi, který už dlouho vyhlíží další zápas. I pro něj přivezou zkušeného bojovníka, jenž by ho s trochou štěstí mohl posunout k titulové šanci.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Osmatřicetiletý Brazilec Ildemar Alcantara stihl za svou profesionální kariéru nastoupit do 41 zápasů, z nichž 26 vyhrál. V organizaci Jungle Fights si dokonce došel pro titul ve střední váze. Probojoval se i do UFC, kde absolvoval 7 zápasů a ve čtyřech případech se radoval z vítězství. Porazil například Leandra Silvu, který se českým fanouškům představil v souboji s Robertem Bryczekem, načež si začal nárokovat tanec s Karlosem Vémolou, což mu promotéři zatím nesplnili.

Vraťme se ale k Alcantarovi. Z UFC ho v roce 2015 vyprovodil Kevin Casey, s nímž prohrál na body. Následovalo smolné období, kdy sbíral jednu porážku za druhou v několika různých organizacích. Jedním z přemožitelů byl i Magomed Ismailov, jemuž podlehl hned v prvním kole. Alcantara naposledy zvítězil v roce 2018, v následujících dvou letech si připsal pouze dva zápasy, v nichž na soupeře bohužel nestačil.

 

Brazilec se dokáže prosadit v postoji, zvládá rychle měnit střehy a snaží se soupeře překvapit rychlými kopy. Zároveň je ale také držitelem černého pásu v BJJ, což znamená, že nebezpečný bude i v boji na zemi. Náklonnost k bojovým sportům má zkrátka v krvi. O dva roky starší bratr Iuri Alcantara je ostatně také profesionálním bojovníkem, který válčil v UFC už od roku 2011.

Peštovi se v nejprestižnější organizaci světa dařilo o něco méně. Z pěti zápasů dokázal vyhrát pouze v jednom případě. Může ale říct, že stál proti těm nejlepším, kam se řadí například Derrick Lewis nebo Alexey Oleynik. Pod organizací Oktagon MMA se velmi rychle dostal do titulového zápasu, v duelu s Michalem Martínkem byl navíc považován za velkého favorita. „Blackbeard“ mu však v polovině prvního kola zlomil čelist, čímž zároveň smazal myšlenky na opasek šampiona. Nyní ale přišel čas na restart. Část přípravy absolvoval Pešta ve Spojených státech, kde na něj dohlížel jeho dlouholetý trenér Henri Hooft, který působí v Sanford MMA.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Viktor Pesta (@viktorpesta)

Pešta se nyní může pochlubit bilancí 15-6, sluší se však dodat, že s polotěžkou váhou zatím nemá žádné zkušenosti. Cíle jsou ale jasné. Už nějaký čas se snaží dostat k souboji s Karlosem Vémolou. „Terminátora“ se mu nakonec podařilo vyprovokovat, zašel ale pravděpodobně příliš daleko, protože Vémola zápas už několikrát odmítnul. „Nikdy s ním zápasit nebudu, já mu tu reklamu neudělám. Nikdy,“ řekl v polovině listopadu. Zároveň ale zmínil jednu výjimku. Pokud by se totiž Peštovi podařilo získat titul v polotěžké váze, pak by mu ho přišel sebrat. Vémola si patrně stojí za tím, co řekl, promotéra Ondřeje Novotného totiž v tomto ohledu odmítl už několikrát.

Zápas Pešta vs. Alcantara se uskuteční v rámci turnaje Oktagon 20, který je naplánován na 30. prosince. Přenos bude možné zakoupit na stránkách oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články