Pešta je pozitivní na COVID-19, o zápas s Hoczem přišel. Poslouží jako pojistka pro Vémolu? „O ten zápas pořád stojím,” hlásí UFC veterán

Pešta je pozitivní na COVID-19, o zápas s Hoczem přišel. Poslouží jako pojistka pro Vémolu? „O ten zápas pořád stojím,” hlásí UFC veterán zdroj: Profimedia

Koronavirus znovu kazí promotérům Oktagonu plány. Tentokrát to odskákal Viktor Pešta, necelé tři týdny před důležitým zápasem.

Skoro se zdá, že někdo promotérům a bojovníkům organizace Oktagon MMA nepřeje. Zatím stále není úplně jisté, jestli se Karlos Vémola v rekordním čase stihne připravit na duel s Václavem Mikuláškem, test koncem minulého týdne alespoň potvrdil, že už má boj s koronavirem za sebou. Dobré zprávy ale téměř okamžitě střídají ty špatné. Onemocnění COVID-19 se tentokrát objevilo u Viktora Pešty.

Český UFC veterán se měl poprvé představit v polotěžké váze, kde ho čekala tvrdá zkouška v podobě nebezpečného Maďara. Csaba Hocz je v životní formě. V minulém roce nastoupil do čtyř zápasů, všechny dokázal rozhodnout hned v prvním kole. Zpátky v roce 2016 si v Poděbradech poradil i s Milošem Petráškem. Český borec na tento zápas velmi nerad vzpomíná. Petrášek jel v té době na vlně sedmi výher v řadě, Hocz měl na kontě pouze jeden profesionální zápas. „Pustil jsem se do něj od první vteřiny a strašně ho mlel. Řezal jsem ho na zemi loktem do hlavy, byl úplně dobitej, ale nedokázal jsem ho ukončit. On vydržel a já se tím oddělal,” prozradil Petrášek v osobní zpovědi v projektu Bez frází.

Pešta naposledy bojoval taktéž na konci minulého roku. V listopadu mu Michal Martínek hned v prvním kole zlomil čelist. Viktor se ale z vážného zranění velmi rychle oklepal a pomalu vyhlížel další příležitost. Často byl vidět na zahraničních kempech. Nedávno si jeho služby vyžádal Alexander Gustafsson, který potřeboval výpomoc s přípravou na Fabrícia Werduma. Pešta neváhal a odcestoval do Švédska. Tou dobou už byla čelist zahojená.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Viktor Pesta (@viktorpesta),Čec 2, 2020 v 4:43 PDT

Koncem srpna se pak ukázal po boku dalšího UFC bojovníka. „Na závěrečnou část svojí přípravy jsem vyrazil do WCA Fight Team ve Varšavě. Hlavní tvář týmu, Jan Blachowicz, zápasí o titul UFC ve stejný den jako já mám svůj zápas v Oktagonu. Můžeme tak přípravu spojit a navzájem si vypomoct. S Janem jsem trénoval nějakých šest a půl roku zpátky. Já se tehdy připravoval na titulový zápas na GCF a on byl šampionem KSW. Je fajn vidět jak moc se všechno za tu dobu posunulo,” komentoval výlet na Instagramu.

Poctivou přípravu bohužel naboural koronavirus. „Většina z vás už to asi ví - byl jsem pozitivně testován na COVID-19 a můj zápas se ruší. Jen těžko můžu popsat jak velký zklamání to pro mě je,” prohlásil v jednom z dalších komentářů. „Trénoval jsem tvrdě a byl jsem připraven všem připomenout, co jsem zač. Bohužel teď zase vůbec nevím, co mě čeká a kdy se budu moct vrátit do přípravy.”

Sám také zhodnotil, že šlo zřejmě o střední průběh. Pro server Sport.cz vysvětlil, že na test zašel v Polsku „spíš pro sichr”, aby měl jistotu, že neohrozí další bojovníky. Sám si nejprve myslel, že je pouze přetrénovaný, večer po testu nicméně nastoupila horečka. „Byl jsem docela vypnutej. Další dny už byly v pohodě.“

Viktor Pešta zdroj: Profimedia

Nyní si chce dát pozor, aby nikoho dalšího nenakazil. Jakmile od doktora dostane zelenou, chce se sice okamžitě vrátit na žíněnku, to ale nic nemění na tom, že s Maďarem nenastoupí. Organice Oktagon MMA již potvrdila, že pro Hocze hledá náhradního soupeře.

Pešta evidentně netrpí na těžký průběh nemoci, návrat do formy snad tedy nebude tak náročný. Tím pádem by mohl posloužit jako malá pojistka pro další řádění Karlose Vémoly. Koncem minulého týdne se v rozhovoru pro Sport.cz shodou okolností nechal slyšet, že o tanec s Vémolou má stále velký zájem. „O ten zápas pořád stojím, ale vím, že Vémola do toho nechce jít. Teď jsem slyšel, že nechce jít s Mikuláškem v 84, kdyby mu neměli koho dát ve vyšší váze, v 93, tak já budu ready, i když to je tři týdny po mém zápase, ale klidně si to lajsnu.“ Nezbývá tedy než počkat, jak se situace vyvrbí.

Zdroje:  Sport.cz , Bez frází

Nejnovější články