Duel Vémola vs. Mikulášek se přesouvá na říjen. „Terminátor” si ale není jistý, zda stihne udělat váhu

Duel Vémola vs. Mikulášek se přesouvá na říjen. „Terminátor” si ale není jistý, zda stihne udělat váhu zdroj: Profimedia

Pavol Neruda s Ondřejem Novotným na tiskové konferenci představili další plány organizace Oktagon MMA.

Nejprve společně zavzpomínali na staré dobré časy, kdy ještě mohli na turnaje pozvat diváky. Naposledy se tak stalo v rámci akce Oktagon Prime 3, na níž Mateusz Legierski porazil Miroslava Štrbáka. Připomněli také úspěšný projekt Oktagon Underground, jehož prostřednictvím doručili hned 74 zápasů.

Prostor byl věnován také páté sérii tradiční show Oktagon Výzva. V krátkém videu se ukázaly trenérské dvojice. Slovenské bojovníky si vezme do parády Attila Végh Iljou Škondričem, český tým povede Viktor Pešta Michal Hořejší. Z bojovníků se představí undergroundový král Matouš Kohout nebo Tomáš Zajac. Novinkou je šance pro diváky ovlivnit složení semifinálových dvojic vlastním hlasováním.

Kohout vs Bahník Turnaj Oktagon Underground proti sobě svedl Matouše Kohouta a Jakuba Bahníka. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Pak už přišla řada na změny ohledně chystaných turnajů. Novou centrálou se staly prostory Zoner BOBYHALL v Brně. Právě tam se nejbližší akce uskuteční. Organizátoři mají k dispozici dva sektory, do nichž se vejde 500 lidí. Jsou však připraveni také na možnost, že se podmínky kvůli koronaviru zpřísní. V takovém případě se bude bojovat bez diváků. Organizace se dohodla s partnery, že se turnaje dostanou do televize nejdříve týden po jejich uskutečnění, což lze chápat jako snahu podpořit prodeje PPV.

Jako první se už 26. 9. uskuteční Oktagon 16. O hlavní zápas se postará šampion Oktagon Výzvy – Karol Ryšavý, doplní ho talentovaný Rony Paradeiser. Ukáže se také popelka českého MMA. Tereza Bledá se konečně dočká prvního profesionálního zápasu, vyzkouší ji francouzská veteránka Marie Loiseau. Představí se také Gábor Boráros, o hlavní předzápas se postará Viktor Pešta a Maďar Csaba Hocz.

  Viktor Pešta zdroj: Profimedia

V sobotu 17. října pak v rámci galavečera Oktagon 17 dojde na očekávanou bitvu Vémola vs. Mikulášek. Hlavní zápas nicméně zajistí Maté Kertész, proti němuž nastoupí David Kozma, který na půdě Oktagonu naposledy zazářil před rokem a půl.

To ale stále není vše. Do konce roku mají promotéři v plánu ještě tři další turnaje. Oktagon 18 nabídne pětikolovou bitvu, v níž se utká Robo Pukač Jozefem Wittnerem. Oktagon 19 se zase ponese ve znamení návratu „Piráta”, a Samuel Krištofič tam změří síly s Robertem Bryczekem. Vyvrcholení celé sezóny pak spadá na turnaj Oktagon 20. Poslední dvě akce jsou s malým otazníkem, organizátoři by si už přáli pozvat diváky do velké haly. Sami ale momentálně nejsou schopni říct, zda jim to bude umožněno.

Na tiskovku se dostavilo několik aktérů chystaných zápasů, mimo jiné také Václav Mikulášek, který však marně vyhlížel svého oponenta. Karlos Vémola kvůli onemocnění zůstal doma, s přítomnými se tedy alespoň spojil přes internet. Nutno podotknout, že telemost s „Terminátorem” nebyl úplně stoprocentní, často bylo slyšet až každé třetí slovo.

Zpočátku působil Vémola dojmem, že o novém termínu pro bitvu s Mikuláškem slyší poprvé. Prohlásil, že se pomalu snaží vracet do tréninku, do gymu se chystá příští pondělí. „Jak se znám jako Terminátor, budu chtít 17. 10. Za každou cenu nastoupit. Udělám pro to naprostý maximum,” řekl český bijec. Jedním dechem ale zmínil, že si není úplně jistý, zda se mu podaří udělat váhu a dostatečně se připravit. Jako komplikace uvedl boj se zákeřným onemocněním. „Pokud nebudu schopnej se dostat do 84, tak by to musel být jinej soupeř v 93,” prohlásil a k tomu dodal, že „Baba Jaga” chtěla beztak nastoupit kdykoliv a kdekoliv, čímž chtěl zřejmě naznačit, že by se eventuálně mohli utkat ve vyšší váhové kategorii.

Karlos Vémola vs. Vašek Mikulášek zdroj: Profimedia

Mikulášek se ale proti tomuto scénáři razantně ohradil. „Ale počkej, počkej, ty jsi řekl, že chceš být šampion v 84 a že do té 84 shodíš. Neshazuj to teď na mě, že kdykoliv kdekoliv. Okej, takže kde jsi, já za tebou teď přijedu,“ nabídl se pohotově. Řekl také, že už proti Vémolovi neřekne jediné křivé slovo, protože ho za to lidé skoro kamenují, jako kdyby urážel pána Boha. Trval ale na domluvené váze. „Řekl jsi 84 a 84 u mě platí!“

Oba si následně vyměnili ještě několik názorů. Poslední slovo však měli promotéři. Váhu totiž potvrdili v reakci na jeden z dotazů. „Určitě to bude 84, to se prostě nebavme o jiné váze. My jsme to slíbili Václavovi, slíbili jsme to fanouškům, Karlos souhlasil s 84, takže to bude určitě 84,“ uzavřel celou záležitost Ondřej Novotný.

Promotéři se také vyjádřili k finanční stránce organizace. Podle Novotného je desítky milionů jinde, než nyní měla být. I tak je ale přesvědčen, že je firma ve velmi dobré kondici, což je vidět také na spolupráci s novými partnery. Oba promotéři navíc pevně věří, že prostřednictvím PPV a díky zájmu ze strany partnerů dokážou leccos dohnat a naplnit tak stanovený rozpočet.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články