Operace, nebo rehabilitace? Patrik Kincl nastínil, jak to vypadá se zraněnou rukou

Operace, nebo rehabilitace? Patrik Kincl nastínil, jak to vypadá se zraněnou rukou Patrik Kincl v souboji s Pirátem | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Šampiona střední váhy nyní trápí natržené šlachy v ruce, na operační sál se mu ale nechce. V takovém případě by totiž byl minimálně půl roku mimo hru.

Poslední turnaj letošního roku v podání organizace Oktagon MMA měla dle původních plánů ozdobit odveta mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou, v O2 areně se však nakonec nepředstaví ani jeden z nich. “Terminátora” zabrzdila neplánovaná hospitalizace, zdravotní komplikace následně přiznal i Kincl.

Ondřej Novotný přitom doufal, že pro něj stihne najít adekvátního soupeře. Ve hře byl Aleksandar Ilič (14-5), srbský postojář ale dal přednost zaslouženému odpočinku. Další variantou byl Tom Breese (15-4), Angličan se zkušenostmi z UFC a KSW, toho však Patrik k překvapení promotéra odmítl. “Mám v ruce dvě natržené šlachy. Řekl jsem si, že pro mě nemá cenu riskovat zranění s nějakým neznámým zápasníkem, který mi nic extra nepřinese,” vysvětlil během rozhovoru v pořadu U kulatého stolu. “S nikým jiným se mi to nechce riskovat, radši to dohojím.”

Šampion střední váhy prozradil, že ke zranění přišel během první obhajoby. Počítal s možností, že si v bitvě s Vémolou natržené vazy utrhne úplně, v takovém případě by musel na operaci, minimálně na půl roku by byl mimo hru. Když ale odveta spadla ze stolu, rozhodl se, že se zkusí operaci vyhnout. “Zatím to vypadá, že se to dává do kupy. Teď jsem zvolnil na tréninku, tak uvidíme. V plné přípravě to bylo jak na houpačce - nějaký trénink jsem buď nedojel, nebo jsem musel hodně zvolnit, když jsem měl druhý den třeba technické věci, tak se to dalo dohromady. Když pak byly sparringy, tak se to zase zhoršilo.” Kinclovi se však zdá, že se pochroumaná ruka pomalu zlepšuje, přičemž věří, že když ji nechá pořádně odpočinout a nasadí cviky, které mu poradil doktor, problém odezní.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Na zranění má Kincl bohužel smůlu. “Měl jsem problém s koleny a ramenem, ale naštěstí jsem byl schopný vše dohojit bez operace.” V koleni ho trápil natržený zkřížený vaz, většina doktorů mu doporučovala operaci, pouze jeden chtěl zkusit vyřešit problém mimo operační sál. Patrik je rád, že ho poslechl. “Jsem rád, že jsem do té operace nešel, snažím se tomu vyhýbat.” S operací se totiž pojí riziko, že bude do určité míry omezena hybnost, což může pro zápasníka představovat velký problém. Kincl dodal, že je nyní v podobné situaci. “Mám dobrou zkušenost s tím kolenem, takže věřím, že to půjde. Oukej, bude to trvat déle, ale bude to bez jizvy, nikdo tam nesáhne, takže funkčnost by mohla být stejná.”

Během rozhovoru se ani nesnažil skrývat velké zklamání z toho, že za vyčerpávající přípravou neudělá tečku v samotném zápase. “Jsem naštvaný. Přípravě jsem obětoval spoustu času, peněz a času své rodiny. Je to čerstvé, takže se to ve mně pere. Začnu teď shazovat a půjdu pyramidu v 77, nebo počkám na odvetu? Musím se potkat s Ondrou Novotným, aby mi řekl, až budou vědět víc, jestli má smysl čekat na odvetu, nebo jestli se zaměřím na welter.” Jedním dechem dodal, že je pro něj odveta mnohem zajímavější.

A jelikož je nyní bez zápasu, pak je také bez peněz. Od Oktagonu totiž žádnou další finanční odměnu nedostává, byť doufá, že se nějaká příležitost k přivýdělku naskytne. “Tiše se modlím do polštáře, že Palo s Ondrou něco vymyslí, ale jinak mi můžou říct, že mi sehnali náhradu, kterou jsem nevzal… Ty smlouvy jsou takhle postavené.”

Přitom právě pyramida Tipsport Gamechanger se jeví jako skvělá příležitost vedoucí k zajímavým částkám. Vítěz si sáhne na 300 tisíc eur, což je podle Patrika adekvátní odměna za dřinu během přípravy. V tomto smyslu se podle něj skutečně dá mluvit o “gamechangeru”. “Na naší scéně určitě. Nikdo ze zápasníků si nesáhne na 300 tisíc eur za čtyři zápasy, takže rozhodně.”

Zdroje:  YouTube kanál - U kulatého stolu

Nejnovější články