Zápas Vémoly s Kinclem je zrušen! Zranění jsou častá věc, ale Vémola si za to může sám, je přesvědčený Kincl

Zápas Vémoly s Kinclem je zrušen! Zranění jsou častá věc, ale Vémola si za to může sám, je přesvědčený Kincl Karlos Vémola a Patrik Kincl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Dlouho očekávaného duelu mezi dvěma velkými rivaly se nakonec tento rok určitě nedočkáme. Karlos Vémola nemůže kvůli zranění nastoupit a Patrik Kincl mu klade za vinu jeho neprofesionální přístup.

O tom, že největší zápas tohoto roku mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem bude možná zrušen, se šeptalo už dlouho, ale až teď tuto informaci Oktagon oficiálně zvěřejnil. Duel se měl konat poslední den v prosinci na turnaji Oktagon 38, ale "Terminátor" se v motolské nemocnici podle všeho léčí se závažným zánětem a není tak šance, že by mohl proti Kinclovi nastoupit.

"Situace nás všechny samozřejmě velice mrzí. Přejeme Karlovi co nejrychlejší uzdravení a věřím, že se nám nový termín povede najít brzy," vzkázal promotér Oktagonu Ondřej Novotný.

Své k tomu měl co říct také současný šampion střední váhy Patrik Kincl. Ten s Vémolou bojoval už před 4 lety, kdy předvedl proti zkušenějšímu veteránovi z UFC velice dobrý výkon, ale na body nakonec podlehl. Teď chtěl Kincl v odvetě ukázat, že svého přemožitele přerostl a i když zrušení zápasu trochu očekával, i tak jej tato situace pochopitelně zklamala:

“Je to pro mě hodně nepříjemné. Po zápase s Alexem (Lohorém) jsem i přes zranění nastoupil zpět do přípravy, která mě stále hodně času, energie a peněz,”  napsal Patrik na svém Instagramovém účtu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Šampion střední váhy sice chápe, že zranění se v tréninku stávají, ale zároveň klade Vémolovi za vinu, že díky neprofesionálnímu přístupu za zrušení zápasu může “Terminátor” sám.

“Jsem přesvědčen, že hospitalizace v nemocnici není hraná záležitost a rozhodně to nebude jen nějaká rýmička. Jsem ale také přesvědčen, že si za to (Vémola) může sám. Jako profesionální sportovec by se o sebe měl člověk starat na 100%. Všichni jsme měli možnost sledovat jeho různé večírky v době přípravy, které se rozhodně neshodují s kvalitní regenerací. Zranění jsou v MMA dost častá, sám s tím mám své zkušenosti, ale tady se podle dostupných informací řeší jedna a ta samá věc.”

“Ono to sice na soc. sítích vypadá hrozně cool, když člověk vyběhne z nemocnice a hned zamíří do tělocvičny, ale pak to dopada přesně takhle. Byl bych rád, aby si to uvědomili ti, kteří tenhle styl tolik obdivují a chtěli by to napodobovat. Doléčení a regenerace je součást tvrdé přípravy!!!”

A co tedy bude dál? Vypadá to, že Oktagon se bude snažit najít Kinclovi náhradu, ale jestli se to podaří a kdo by to měl být, není zatím jisté. Sám Patrik přiznal, že neví, co jej v budoucnu čeká a je možné, že kvůli plánované účasti v pyramidovém turnaji nejlepších bojovníků ve váze do 77 kg, kde vítěz dostane pohádkových 1 milion eur, svůj titul ve střední váze ani obhajovat nebude.

“Upřímně nevím, co teď bude… Jsem z toho už otrávenej,” uvedl zklamaný Kincl. “Tenhle zápas (s Vémolou) chci čtyři roky a zase z toho sejde. Nejdřív jsem se k němu měl probojovat v rámci XFN a když už měl být, tak Vémola utekl. Pak jsem dostával vzkazy, že jsem v jiné organizaci a tak jsem nakonec skončil v Oktagonu, kde jsem nejdříve vybojoval a pak i obhájil titul. Pro ten zápas jsem udělal maximum. Teď je otázkou, jestli se o to ještě snažit a zůstat v 84, nebo se soustředit na nový projekt v 77. Oboje mít nemůžu,” uzavřel stávající šampion střední váhy.

Zdroje:  Tisková zpráva

Nejnovější články