Opět vypustím sílu mistra Jedi, říká Wanliss před zápasem s Bahníkem

Opět vypustím sílu mistra Jedi, říká Wanliss před zápasem s Bahníkem Akonne Wanliss | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Při své premiéře v Oktagonu zničil soupeře v prvním kole. Na domácí půdě v Manchesteru vyzve populární Akonne Wanliss Jakuba Bahníka a divákům radí: Nemrkejte! 

Jak se cítíš před důležitým zápasem?

Jsem z toho úplně unešený, už se opravdu nemůžu dočkat. Těším se od té doby, co byl zápas oficiálně ohlášen. Znovu fanouškům předvedou skvělou show. První turnaj Oktagonu v Manchesteru, kde se bude psát nová kapitola pro celou organizaci a pro mě je velká pocta, že u toho mohu být.

Jaký byl tréninkový kemp, cítíš se v nejlepší možné formě?

Během přípravy na Štvanici jsem měl několik problémů, které jsem musel překonat, ale jak dobře víte, kde je vůle, je i cesta. Mám pocit, že tentokrát mi to MMA bohové mnohem více ulehčili. Vše fungovalo, užíval jsme si to. Vše bylo plynulé a hladce zapadlo dohromady. Mohl jsem pokračovat v tom, co jsme trénovali na minulý zápas. Vždy je lepší být aktivní a používat to, co fungovalo. Už vím, jaké to je být v kleci před tolika lidmi. Vím, jak shazovat, jak se namotivovat před zápasem. Rozhodně je lepší být aktivní a zápasit pravidelně.

Na Štvanici jsi zničil Gororikiho v prvním kole. Jak vzpomínáš na svou premiéru v Oktagonu?

Ano, zničil jsem ho (smích). Atmosféra byla neskutečná. Bojovat pod otevřeným nebem je vážně něco speciálního. Nastoupil jsem se světelným mečem, což se lidem opravdu líbilo. Fanoušci jásali a tleskali, i když jsem šel v úvodu celé karty. No a teď? Nastoupím v pozdější fázi turnaje, takže jsem úplně nadšený a nemohu se dočkat, až uslyším podporu z tribuny. Cítím se skvěle, jsem rád, že vše takhle dopadlo a těším se, až znovu uslyším podporu fanoušků.

Po té rychlé výhře, ses stal v Česku celkem populární. Přibili ti fanoušci i doma v Anglii?

Jsem rád, že získávám v Česku nové fanoušky. Miluju to. Miluju vás všechny. Mám fanoušky v Česku, výborné reakce jsem získal i v Británii a Spojených státech. Je úžasné, jak lidi MMA zajímá

Celkem překvapivě je tvým soupeřem Jakub Bahník. V čem bude pro tebe nebezpečný?

Ano, Kuba Bahník je další na řadě. Zápas napřed odmítl, ale nakonec si to rozmyslel a smlouvu podepsal. Říkal jsme si oukej, tak konečně jdeme do toho. Vidím ho jako boxera, ale rozhodně nepodceňuji jeho MMA schopnosti. Určitě je dobrý v postoji, ale nemyslím si, že se mi dokáže ubránit v boji na zemi. Půjdu po něm se vším, co umím. Ukážu mezery v jeho hře a rychle pozná, že já žádné mezery nemám a jsem komplexní bojovník. Ukážu mu všechny své schopnosti a opět vypustím sílu mistra Jedi.

Můžeme očekávat další rychlé KO?

Všechny své zápasy jsem ukončil a teď to nebude jiné. Své soupeře jsem uškrtil i knockautoval, takže rozhodně nemrkejte.

První turnaj Oktagonu ne tvé domácí půdě. Co to pro tebe znamená?

Je to obrovská čest být na domácím turnaji, který je premiérou Oktagonu ve Velké Británii, navíc na hlavní kartě. Jsem vděčný Oktagonu, že ve mně věří a věří i v mé schopnosti. Dostal jsem soupeře z TOP 10, takže je vidět, že jsem na správné cestě. Beru tuto příležitost opravdu vážně, jdu krok po kroku, až se stanu šampionem. Samozřejmě tam bude moje rodina i kamarádi, což tu noc dělá ještě důležitější a zajímavější.

Lze u vás v Británii již poznat větší zájem o Oktagon a MMA celkově?

Rozhodně. Zájem opravdu stoupá, je vidět, že fanoušci mají o Oktagonu čím dál větší povědomí. Spousta lidí chce vidět zápasy a vše okolo. Oktagon dokáže skvěle promovat zápasy, ukazuje divákům zajímavé příběhy. Všude to dělají dobře. U vás doma, v Německu a teď i Británii. Oktagon tady uspěje a já chci být u toho. Vyškrábu se žebříčkem nahoru, stanu se šampionem a pomůžu Oktagonu stát se jednou z největších organizací na světě.

Uvidíme znovu kostým mistra Jedi?

Víte dobře, že vám dopředu svůj nástup neprozradím (smích). Budete se muset podívat na samotný turnaj. Rozhodně uvidíte něco ze Star Wars a to bude zajímavá podívaná. Od mého nástupu, až po samotný zápas uvidíte něco, co jste ještě neviděli. Nemohu se dočkat. Ať vás provází síla.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články