Patrik Kincl potvrdil, že by mohl brzy zabojovat o titul KSW. Kdo z domácí scény má podle něj našlápnuto do UFC?

Patrik Kincl potvrdil, že by mohl brzy zabojovat o titul KSW. Kdo z domácí scény má podle něj našlápnuto do UFC? zdroj: Profimedia

Patrik Kincl se podělil o dojmy z posledního zápasu v polské organizaci KSW, naznačil také, jaké má plány, až s kariérou profesionálního bojovníka skončí.

Patrik Kincl má za sebou extrémně náročný duel v KSW, který ho posunul do čela welterové divize. O dojmech ze zápasu s Tomaszem Romanowskim se rozpovídal v rozhovoru s Tomášem Kvapilem. Hned na úvod přiznal, že má z vítězství velkou radost, jelikož to neměl jednoduché. “Podařilo se mi to otočit a to je nejvíc. Nedovedu si představit radost Davida Kozmy v Oktagonu, který vybojoval strašnou válku. Radost z takového vítězství - není nic lepšího. Radši zápasit takhle, než mít nějakou snadnou výhru.”

Po dlouhé době šlo o zápas v rámci welterové divize. Patrik prohlásil, že shazování probíhalo dle plánu, neobjevil se prakticky žádný zádrhel. Nebyl ale tolik spokojený s přípravou, jelikož se měl turnaj původně uskutečnit ještě před zápasem Davida Dvořáka, kterého doprovázel do Spojených států. Nakonec ale došlo k posunutí, protože organizátoři čekali na možnost pozvat na místo diváky. A právě tím se vše trochu zkomplikovalo. “Nebylo to ideální. Snažil jsem se sám sobě namlouvat, že to bylo v pohodě, ale když se zpětně ohlédnu, tak tam byla MMAsters League, okolo toho bylo hodně lítání, shánění zápasníků, nervy, dvakrát jet lag a ne zrovna povedený kemp, byť jsme toho natrénovali dost.”

Do zápasu šel s jasným plánem. “Taktika byla postavená na dlouhé vzdálenosti, na tom, že bych tam třeba trefil nějaký highkick jako posledně v Gdaňsku. A držet si ho teepama,” vysvětlil. V prvním kole nicméně zabodoval spíše soupeř. Kincl v rozhovoru řekl, že se rozhodl nechat ho pořádně vybouřit, sám se soustředil hlavně na přežití. Ve druhém kole byl připraven začít od začátku. Souboj chytře přesunul na zem, kde už pomalu cítil, že Polákovi dochází síly. Netrvalo dlouho a nabídl záda, Patrik ho tedy zasypal tvrdými údery, čímž donutil rozhodčího zápas přerušit. Romanowski byl podle Kincla z výsledku opravdu špatný. “Říkal, že ho na tréninku za posledních x let nikdo nehodil, že ho nikdo nikdo neudrží na zemi a že neví, kde byla chyba. To trochu pošimralo mé ego.” Polák byl přitom přesvědčený, že si s Kinclem poradí. Krátce před zápasem v zákulisí dokonce rodáka z Hradce Králové provokoval tím, že narušoval jeho osobní prostor. “Nechtěl jsem si to připustit, ale vím že mi to vadilo,” řekl s tím, že možná něco podobného zkusí i on sám na své budoucí soupeře.

Hned po dalším zářezu se v KSW o Kinclovi začalo mluvit jako o potenciálním titulovém vyzyvateli. “Líbí se mi tahle cesta, že se k němu postupně propracovávám, jsem zvědavý, jak to dopadne. Dost se o tom mluvilo v zákulisí, že je to zápas o titul, ptali se mě na to i novináři po zápase. Ale teď na chvíli udělám za sportem tlustou čáru, bylo toho opravdu hodně. Až se vrátím k pořádnému tréninku, tak to budu řešit. Ale KSW titul by byl samozřejmě fajn.”

I do budoucna by chtěl Kincl působit v zahraničí. Přiznal, že jednal o tom, že by se ukázal v organizaci Oktagon MMA, nyní má ale trochu jiný směr. Je mu jasné, že by na domácí půdě rychle navýšil fanouškovskou základnu a získal tím pádem lepší podporu od sponzorů, nyní se ale chce soustředit na dobývání cizího území. “Nedá se to srovnat s tím, když někam vyjedeš a celá hala je proti tobě. Nemáš žádný komfort, jdeš si dobývat jméno,” řekl a zavzpomínal na angažmá v organizaci ACB, kde také začínal jako neznámý bojovník, ale ke konci ho poznávali i na hranicích.

Už nyní má také jasno, v jaké roli bude chtít působit ve chvíli, kdy s kariérou profesionálního bojovníka skončí. Počítá s tím, že se bude podílet na výchově dalších sportovců. “Myslím si, že aktivní zápasníci, kterým se daří, by to tady měli do budoucna určitě převzít, protože to jsou ti borci, kteří jezdí na zahraniční kempy. Nevidím moc trenérů, kteří by někam jezdili sbírat zkušenosti. A z domácí kuchyně to neuvaříš.” Kincl se navíc hodlá angažovat i jako manažer, nyní zastupuje například Davida Dvořáka, je součástí výše zmíněné organizace MMAsters League. Už se mu podařilo domluvit zajímavé zápasy, z čehož má velkou radost.

A kdo z československé scény má podle Patrika šanci dostat se do UFC? Jako první mu přišel na mysl Vojto Barborík, po další úspěšné obhajobě také David Kozma. Dobře našlápnuto mají podle něj i slečny Lucia Szabová a Tereza Bledá. “Další samozřejmě Leo Brichta, který má i atraktivní styl… Má tam ukončení, pere se dobře, koukatelně. Pořád je to soukromá firma, která cílí na byznys a hledá stylově atraktivní zápasníky.”

Zdroje:  YouTube - Fight and Talk

Nejnovější články