“Zmlátil bych ho stejně jako v prvním zápase,” řekl Karlos Vémola o Kinclovi, zároveň ho ale pochválil

“Zmlátil bych ho stejně jako v prvním zápase,” řekl Karlos Vémola o Kinclovi, zároveň ho ale pochválil zdroj: Profimedia

“Terminátor” zahájil přípravu na Marcina Naruszczku, pevně věří, že rameno plnou zátěž vydrží. Kdo bude následovat po Štvanici? A co říká na možnou odvetu s Patrikem Kinclem?

Karlos Vémola se k některým bojovníkům vyjadřuje jen velmi nerad, do této skupiny patří i jeho bývalý soupeř Patrik Kincl. Ten ale nedávno v Polsku znovu zazářil, když ve druhém kole ukončil Tomasze Romanowskiho a Vémola se k výkonu dávného rivalova vyjádřil v rámci svého posledního vysílání.

“Ať mám na Kincla názor, jaký mám, tak si myslím, že je v České republice ta nejlepší 77. Pokud se v té váze bude držet, může dokázat velké věci. Vím, že Kozma je šampion Oktagonu, ale nestydím se říct, že momentálně je v Čechách v 77 nejlepší Kincl,” prohlásil Karlos, který je posledním bojovníkem, který Kincla dokázal porazit. Na odvetu by ale zřejmě nepřistoupil. “To vůbec nemá smysl, do 84 nepatří, zmlátil bych ho stejně jako v prvním zápase. Ale v 77 super. A dál už bych se k tomu nevracel.”

Kvality Patrika Kincla vnímá i Ondřej Novotný. Není to tak dávno, co se nechal slyšet, že právě on by měl jako jeden z mála šanci Vémolu porazit. Dříve dokonce naznačil, že by nemusel nic dokazovat, mohl by klidně nastoupit rovnou do zápasu o titul. Promotér však nyní nemá nouzi o další zájemce, kteří by chtěli Vémolu otestovat. Na řadě je Marcin Naruszczka, který si k velkému překvapení poradil s favorizovaným Ericem Spicelym. Hned na tiskové konferenci naznačil, že půjde do zápasu s velkou motivací, Vémolovi podle něj zbydou pouze oči pro pláč.

Oficiálně zatím nebylo nic potvrzeno, zatím je ale poměrně velká šance, že se duel o titul šampiona střední váhy uskuteční na vyprodané Štvanici. Karlos je ochoten udělat pro zápas pod širým nebem cokoliv, a to i navzdory nedávné operaci. Nařízenou rehabilitaci rapidně zkrátil. “Normálně je rehabilitace 12 týdnů, my jsme se domluvili, že to zvládneme za šest. Udělal jsem pro to maximum, rehabilitoval jsem ráno, odpoledne, večer.” V autě dokonce vozil dvoukilový kotouč, s nímž se snažil cvičit ve volných chvílích za volantem. Karlos věří, že už nyní zvládne plnou zátěž. “S doktorem si myslíme, že už by to rameno mohlo povolit. Prostě uvidíme.” V této souvislosti dodal, že pokud by tento týden nezačal s přípravou, už by Štvanici nestihl.

Jak už je na domácí scéně zvykem, už nyní se spekuluje o dalších vyzyvatelích. Velmi blízko je paradoxně Viktor Pešta, který se našel v polotěžké váze. Přirozenou cestou by si mohl dojít až pro páš šampiona, čímž by mimoděk splnil Vémolovu podmínku pro vzájemný zápas. “Titulový souboj bych samozřejmě bral. Je to tak, že z aktivních bojovníků jsem teď podle žebříčků nejvýš, přede mnou je Attila a Feucht, zatím to nevypadá, že by měli zápasit, takže si myslím, že jsem na řadě já,” řekl na tiskovce po zápase s Riccardem Nosigliou. Jeho slova navíc potvrdil přímo Ondřej Novotný, Viktora označil za pomyslnou jedničku divize a souhlasil s tím, že se zaslouží titulový zápas. Pešta navíc v kleci vyzval Mikhaila Ragozina, kterého chtěl Novotný českému publiku nejprve představit, než mu nabídne Vémolu. Tím by promotér zabil dvě mouchy jednou ranou a rozhodně by šlo o extrémně zajímavý zápas.

Fronta na “Terminátora” je samozřejmě mnohem delší. Aktivně si o něj říká Samuel Krištofič, jehož návrat proběhne už v rámci příštího turnaje. Zájem má stále i Leandro “Apollo” Silva. Zároveň se také pomalu zvyšuje šance, že koronavirová pandemie konečně ustoupí, což by umožnilo přizvat větší počet diváků a otevřít tak dveře k odvetě s Attilou Véghem. “Pumukli” už ostatně začíná Karlose lehce popichovat.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA , Karlos Vémola Instagram

Nejnovější články