Patrik Kincl přiblížil, jak probíhaly námluvy s UFC

Patrik Kincl přiblížil, jak probíhaly námluvy s UFC Patrik Kincl s majiteli Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Patrik Kincl na začátku prosince vyděsil promotéry Oktagonu prohlášením v pořadu Tváří tvář, že i v nynější době probíhají určitá jednání s UFC. Nyní popsal, jak vypadala a zda je nejvyšší MMA liga světa stále jeho cílem. 

Patrik Kincl je ve svých 33 letech zkušený bojovník, který prošel mnohými MMA organizacemi na domácí i světové scéně. Po zkušenostech z ruské ACB (nynější ACA) a polské jedničky KSW se vrátil zpět do domácích vod. 

V organizaci OKTAGON nastoupil v únoru tohoto roku přímo do titulového souboje se Samuelem Krištofičem, kterého v pětikolové bitvě přemohl na body. V září pak v Brně obhájil šampionský pás střední váhy, když v prvním kole zdemoloval vyzyvatele Alexe Lohorého. Na konci roku měla přijít největší možná bitva na domácí půdě – odveta s Karlosem Vémolou. 

Český Terminátor ale minulý týden oznámil, že kvůli zdravotním komplikacím musí z očekávaného souboje odstoupit. K odvetě mělo dojít už v roce 2019 pod hlavičkou XFN, tehdy nicméně Vémolu přetáhl konkurenční Oktagon, a tak ze slíbeného zápasu sešlo.

Zda se někdy fanoušci očekávané odvety dočkají, je momentálně ve hvězdách. Karlos se sice již vrátil z nemocnice, ale v kleci jej pravděpodobně hned tak neuvidíme. I šampion Kincl laboruje s vleklým zraněním, které jej na nějakou dobu vyřadí z plné zátěže. Ve hře je navíc nový projekt Tipsport Gamechanger, který se odehraje ve welterové váze. Navíc je zde stále otázka, zda po šampionovi Oktagonu nesáhne nějaká jiná organizace, což sám podpořil během pořadu Tváří v tvář, kde prozradil námluvy s UFC. 

Nyní Patrik přiblížil detaily jednání s nejvyšší MMA ligou světa. Existuje v současné době šance, že UFC využije jeho služeb?

„Jo, vyměnili jsme si pár e-mailů, ale není to nic vážného,“ potvrdil Kincl informaci v podcastu U kulatého stolu. „Můj tým si vyměnil pár e-mailů přímo s matchmakerem a UFC. My jsme dostali nějakou zprávu, že UFC hledá nějaký zápasníky, plus teď se blíží v březnu event v Evropě,“ líčil zákulisní detaily komunikace s UFC. 

„Já si myslím, že spíš by po mně šahali, kdybych byl ve welteru než teď v 84. Na to se právě ptali, kde teď budu zápasit, takže taková nejistota z toho, v které váze bych byl. Myslím si, že větší prostor by byl ten welter, ale teď je to pro mě uzavřená kapitola,“ uvedl s ohledem na svůj současný zdravotní stav.  

A je do budoucna zápasení v UFC stále jeho snem? „Už ne, už jsem to hodil stranou. Kdyby přišel nějakej short notice, tak podepisuju. Ale už to není ten cíl, který mě stál spoustu nervů v různých zápasech, kdy jsem si říkal, že teď už je to kousek a teď musím vyhrát. A to mě dost brzdilo si myslím od dobrých výkonů,“ popsal svůj momentální postoj k případnému přestupu. 

Kincl již v roce 2019 mohl v UFC nastoupit, když dostal nabídku na short notice s veteránem Neilem Magnym. Nabídku tehdy ale nepřijal z důvodu právě slíbené odvety s Vémolou. Bude se historie opakovat? UFC, jak už Patrik prozradil, plánuje v březnu návrat do Evropy. Londýn uvidí v březnu velký turnaj, šampion Oktagonu ale stále dává největší přednost odvetě, za kterou bojuje mnoho let. 

Zdroje:  U kulatého stolu

Nejnovější články