Kincl už nehodlá budovat svou MMA organizaci a má jiný plán. Jak vnímá úspěch bizarních zápasů?

Kincl už nehodlá budovat svou MMA organizaci a má jiný plán. Jak vnímá úspěch bizarních zápasů? Patrik Kincl se tentokrát ukázal jako trenér | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na domácí scéně za poslední roky vyrostlo hned několik MMA organizací, krom největšího Oktagonu, který začíná bodovat i v zahraničí, tu máme například RFA, I Am Fighter, bizarní Clash of the Stars nebo resuscitované GCF. Podle Patrika Kincla je však příliš mnoho kohoutů na jednom smetišti.

K situaci se vyjádřil v pořadu U kulatého stolu. Řeč přišla na zmíněnou organizaci GCF, kde v minulosti bojovali nejznámější zápasníci tuzemské scény, například Viktor Pešta, Lucie Pudilová, Jiří Procházka nebo Karlos Vémola. Také Kincl zde ostatně psal svou historii, dokonce se probojoval k titulu šampiona. Má tedy podle něj šanci na úspěch? “Nemyslím si. Když to vyběhlo ven, tak kolem toho bylo nějaké haló, ale vůbec nevím, jestli teď mají nějaký event.” Informace o proběhnuvších turnajích se k němu evidentně nedostaly.

S novým vedením GCF ve spojení není, je ale přesvědčen, že promotéry čeká trnitá cesta. “Chtějí chytat amatérské bojovníky a přetvářet je do profi [zápasníků]. Podle mě by tohle musel dělat někdo, koho to vyloženě baví, koho baví ten sport a chce budovat mladé kluky, protože v tomhle sportu nejsou peníze. Nejsou tam velcí partneři jako ve fotbale nebo v hokeji, nejsou tam nějaké tabulkové ceny, od kterých se můžeš odrážet. Fakt do toho musíš být zapálený, musí tě to bavit, abys skončil alespoň na nule, protože nikdo to nechce dlouhodobě financovat.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Kincl mluví z vlastní zkušenosti, spolu s několika dalšími lidmi se totiž snažil budovat organizaci MMAsters League. Další galavečer je ale v nedohlednu. “Hodili jsme to k ledu. Tím, že do toho vstoupilo RFA, tak najednou nemáš kde brát zápasníky. A nejsme blázni, abychom někoho přepláceli a byli miliony v mínusu. S tím projektem vymyslíme něco jiného, co nám bude dávat smysl,” řekl a jedním dechem dodal, že právě on a další lidé, kteří se na chodu organizace podíleli, se řadí mezi nenapravitelné nadšence do bojových sportů. “Uvidíme, kam se to posune.”

Obecně je dobře známo, jaký má Patrik názor na dění v Clash of the Stars. Její existence už ho ale tolik netrápí. “K věcem, které já sám neovlivním, se nechci vyjadřovat.” Když se organizace soustřeďující se na bizarní zápasy objevila na domácí scéně, vnímal to tak, že bude vrhat špatné světlo na MMA. Nyní už vše bere s nadhledem. “Během prvního eventu jsem skřípal zuby, ale teď jsem to přijal, protože to není na mně, je to na lidech. Chtějí se na to koukat, tak ať se na to koukají. Já to neovlivním, nezměním.” Úřadující šampion střední váhy Oktagonu se navíc přiznal, že během posledního turnaje neodolal a přenos si zaplatil. “Úplně jsem klesl (smích). Měl jsem chuť se za ty lidi zastydět,” vysvětlil, co ho přimělo k investici do PPV.

Budování vlastní organizace ho už tolik nezajímá, dovede si ale představit, že investuje do vlastní tělocvičny. “Tam to bude směřovat, až přejde tahle divoká doba s bláznivými nájmy a energiemi. Na druhou stranu si myslím, že teď je dobrá příležitost na MMA gym. Jde to nahoru, je o to zájem i mezi mladými, protože to vypadá dobře na sociálních sítích. Udržet je, až si projdou prvními třemi tréninky, to už není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, ale to už bude na nás.”

Kincl se v minulosti nechal slyšet, že by měli trenérskou činnost na domácí scéně převzít lidé, kteří během své zápasnické kariéry sbírali zkušenosti v zahraničí. V tomto ohledu má rozhodně splněno. Zatím je ale stále příliš brzy. “Zatím to nemá konkrétní rysy, protože ještě zápasím. Když chceš být trenér a mít gym, tak tam musíš být každý den,” nastínil. A s přípravou na zápasy v Oktagonu se podle něj něco takového skloubit nedá. “Ideální plán by samozřejmě byla odveta, která měla být třicátého, vyhrát Gamechangera, pak třeba welterový titul, pokud by byl volný, a pak sbohem a šáteček.” Pak by se s radostí pustil do budování vlastního gymu. “Ale někdo do toho trochu hodil vidle (smích).”

Zdroje:  YouTube kanál - U kulatého stolu

Nejnovější články