Peňáz se s tím nemazal a Brazilce sejmul už v prvním kole, potom kývl na zápas se svým slovenským rivalem

Peňáz se s tím nemazal a Brazilce sejmul už v prvním kole, potom kývl na zápas se svým slovenským rivalem Matěj Peňáz po dalším rychlém ukončení. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Matěj Peňáz znovu předvedl jak se vydělávají “rychlé prachy”. Brazilského soupeře ukončil tvrdými lokty už v prvním kole.

“Nejdelší ruce v Oktagonu” dnes znovu úřadovaly. Matěj “Money” Peňáz se dnes na turnaji Oktagon 38 utkal s brazilským bojovníkem Joelem Dos Santosem, který se už v prvním kole zapsal na rozšiřující se seznam Peňázových obětí.

I přestože byl Brazilec téměř o dvě hlavy menší a mohlo se tak zdát, že ho Oktagon nabídl Peňázovi jako snadné sousto, nejedná se o žádnou potravu. Před dnešním zápasem měl bilanci 16-7 a v červnu dokonce na body porazil Matějova velkého rivala Vlasto Čepa.

Peňáz se do oktagonu vracel po své první porážce v kariéře. Tu obdržel od Sedriqua Dumase, když se pokoušel dostat do UFC přes Dana White Contender Series. Rychlá gilotina v prvním kole mu ale prozatím dveře do ligy mistrů MMA zavřela, a tak Peňáz znovu zavítal do Oktagonu, kde se chtěl vrátit na vítěznou vlnu.

Výrazně menší Santos začal svižně a snažil se dělat přesně, to co musel - dostat Peňáze pod tlak a sebrat mu zbraně v podobě dlouhého dosahu. To se ale dlouho nedařilo, protože Matěj jej začal kontrovat svými dlouhými direkty a nakonec to byl on, kdo natlačil Brazilce zády ke kleci.

Tam jej ostřeloval ostrými přímkami a bylo vidět, že Santos měl s Peňázovým dosahem problémy.
Sice českého bojovníka dokázal překvapit dobrým zadním capákem a následně se pokusil o takedown, ale ten mu Matěj dobře ubránil a znovu jej zatlačil ke kleci.

Tam jej zasáhl tvrdým jabem, kterým jím otřásl a Santos padl k zemi. Peňáz šel ihned po ukončení a několika dalšími údery a především tvrdými lokty si jej rychle vynutil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Joel Dos Santos byl očividně mimo a poměrně dlouho trvalo, než se dokázal postavit na nohy. Nakonec byl ale v pořádku a Peňáz ocenil, že zápas vzal a oba si potřásli rukou a objali se. Český bojovník tak rozšířil své statistiky na 7 vítězství, přičemž všechny vyhrál před časovým limitem a 6 z nich už v prvním kole.

“Jsem zpátky,” zvolal Matěj po vyhlášení výsledku. “Děkuju za tu energii, co tady děláte,” vyzdvihl zároveň fanoušky v O2 Areně, kteří skutečně vytvořili skvělou atmosféru. Peňáz také přiznal, že mu diváci chyběli při jeho pokusu dostat se do UFC. Dnešním výkonem si ale určitě spravil chuť a dostal se znovu na vítěznou vlnu.

Promotér Ondřej Novotný se na závěr Matěje zeptal, jestli má v plánu vzít už dva a půl roku odkládaný zápas proti slovenskému bombérovi Vlastu Čepovi. Český bojovník neváhal a řekl, že je na čase, aby konečně zjistili, kdo je lepší. Oba by se tak měli střetnout 29. dubna na Oktagonu 42 v Bratislavě.

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články