Pokud se někdo v showbyznysu vystavuje největšímu diskomfortu, tak jsem to já, říká Rytmus před další velkou výzvou v ringu

Pokud se někdo v showbyznysu vystavuje největšímu diskomfortu, tak jsem to já, říká Rytmus před další velkou výzvou v ringu Rytmus před prvním vítězným zápasem | zdroj: FOTO: Se svolením Fight Night Challenge

Patrik “Rytmus” Vrbovský bude za necelé dva týdny čelit obrovské výzvě, v ringu totiž změří síly s jedním z největších tvrďáků domácí MMA scény – Petrem "Monsterem" Knížetem.

Rytmus v krátkém dokumentu z produkce Fight Night Challenge zavzpomínal na své mládí. Zhruba do 20 let byl velmi aktivní, lákal ho hlavně tanec a také breakdance. “Pohyb byl definicí mého života.” Veleúspěšný rapper však s bojovými sporty začal až o 20 let později, když vycestoval do Thajska. “Strašně mi to učarovalo, takže jsem si řekl, že až se po dvou měsících vrátím domů, tak v tom budu pokračovat.”

Na Slovensku si ho vzal do učení Attila Végh. V rámci prvních tréninků si vyzkoušel i kopy, lokty a další techniky thajského boxu, brzy se však začal soustředit na klasický box. “Všiml jsem si, že je do toho zažraný, že to miluje. Velmi rychle se do toho dostal a už je v tom asi šest let. Baví ho to, za což jsem velmi rád, protože ho sleduje a vnímá hodně lidí,” prohlásila hlavní tvář Spartakus Fight Gymu. Végh dodal, že Vrbovský bojovým sportům hodně pomohl, jelikož inspiroval mnoho mladých lidí, kteří díky němu rovněž začali sportovat.


V boxu nicméně nemá žádné velké cíle, v první řadě se považuje za hudebníka. “Nemám v plánu si boxem něco dokazovat. Prostě boxuju. Tréninky a každý zápas tě posunou, s tím pracuju.” V předním slovenském gymu se mohl spolehnout na spolupráci ze strany známých bojovníků, věnovali se mu například Lajoš Klein či Mário Zábojník. A brzy se objevily příležitosti k zajímavým zápasům. “Nějak se to zvrtlo do takových výzev. To nebylo v plánu.”

Jako rapper Rytmus ochutnal úspěch, spolu s uskupením Kontrafakt se nesmazatelně zapsal do historie a srdcí svých fanoušků. A jak sám přiznává, box mu připomněl, že není nedotknutelný. “Prošel jsem sebepoznáním v situacích, v jakých jsem se neznal, i když jsem nemusel.” Jedna taková situace byl zápas s kolegou z branže Marpem. “Nastoupil jsem v plné O2 areně s negativně naladěnými fanoušky. To jsem ještě nezažil, že by na mě někdo rozvášněný křičel a přál mi zlo.”

Ani zápas samotný se nevyvíjel podle jeho představ, Marpo ho ve 2. kole hned třikrát poslal k zemi. Vrbovský nicméně navzdory očekávání vydržel až do konce zápasu. “Dneska už bych do takového zápasu nešel, určitě ne,” prohlásil při vzpomínce na vyhrocený duel. Následně prohrál i souboj s Gáborem Borárosem, první vítězství slavil až v duelu s rapperem Molochem.

V sobotu 13. května se znovu pořádně zapotí. V ringu ho totiž přivítá profesionální MMA zápasník Petr “Monster” Kníže. “Pokud je tu někdo, kdo se v showbyznysu vystavuje největšímu diskomfortu, tak jsem to já. Takhle to beru. Chci, aby to bylo inspirativní.”

Zdroje:  Fight Night Challenge - YouTube

Nejnovější články