Polský gigant KSW se na podzim vrátí do ČR. V hlavním zápase zabojuje Michal Martínek o titulovou šanci

Polský gigant KSW se na podzim vrátí do ČR. V hlavním zápase zabojuje Michal Martínek o titulovou šanci Daniel Omielanczuk vs. Michal Martínek | zdroj: FOTO: KSW

Organizace KSW se tentokrát ukáže v Třinci. Už 14. října půjdou kromě Černovouse do boje také Leo Brichta a Filip Macek.

Polská KSW se letos premiérově představila v České republice v Liberci turnajem s číslem 79. Celá akce byla sice trochu poznamenaná smůlou, ještě před startem vypadli z karty Michal Martínek kvůli zranění ruky a Viktor Pešta s covidem, přesto šlo o důstojné uvedení této organizace na našem území. Jeden z šéfů KSW a hlavní matchmaker Wojslav Rysiewski poté prohlásil, že by se rádi do ČR vraceli s jedním turnajem ročně. Letošní rok ale bude lehce nad plán, organizace totiž právě ohlásila galavečer v Třinci, který se odehraje už 14. října. Navíc byly zveřejněny první tři plánované zápasy.

V tom hlavním se představí český těžkotonážník Michal Martínek, který tak bude mít příležitost spravit si chuť jednak po dlouhé rekonvalescenci a jednak po loňské "prohře" s Omielanczukem (krádeží se nazývaly i mnohem vyrovnanější fighty). Na opačné straně klece bude ale stát pořádně těžká výzva, srbský bojovník Darko Stošić. Těžkoruký Srb se zkušenostmi z UFC je znám svým KO úderem, Černovous by ale měl mít převahu ve velikosti a rychlosti. Jelikož se bude jednat o střet jedničky a trojky žebříčku, je takřka jasné, že  půjde o titulový eliminátor a vítěz dostane příležitost vyzvat šampiona De Friese.

Oznámena byla také účast Lea Brichty. Mladý Čech se v KSW skvěle uvedl v červnu na obřím turnaji Koloseum 2, kde předvedl atraktivní postojářskou bitvu s Maciejem Kazieczkem. Na stejné akci se představil také jeho budoucí soupeř Roman Szymanski, který v tu chvíli táhnul sérii čtyř vítězství v řadě a brousil si zuby na svou druhou titulovou šanci. Jenže v divoké bitvě podlehl na body Mirceovi a tak půjde místo o titul s Brichtou. Pro Lea by mohlo jít o mnohem těžšího soupeře než byl ortodoxní postojář Kazieczko, v případě výhry bude ale odměnou vstup mezi smetánku v lehké váze KSW.

Posledním oznámeným fightem je duel Filipa Macka s Oleksiiem Polischuckem. Český veterán se vrací do boje v kulaté kleci po jednoznačné prohře se Sebastianem Przybyszem. Polischuck sice rozhodně nedosahuje kvalit bývalého šampiona Przybysze, přesto to bude pro Macka velice těžký souboj. Ukrajinský fighter je velmi kvalitním wrestlerem a grapplerem a ve své premiéře v KSW dokázal vydržet všechny tři kola s Adamem Soldaevem, i když bojoval v domluvené váze do 67 kg, tedy o 6 kg více než je zvyklý.

Turnaj KSW 87 se odehraje v sobotu 14. října v třinecké Werk aréně. Lístky bude možné koupit dnes od 19 hodin na portálu Ticketmaster nebo polském eBiletu.

Zdroje:  KSW

Nejnovější články