Poslední zápasy Miroslava Brože. Inkvizitor přiznává, že se blíží konec kariéry

Poslední zápasy Miroslava Brože. Inkvizitor přiznává, že se blíží konec kariéry Miroslav "Inkvizitor" Brož nastupuje do oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Po vyrovnaném duelu s Robertem Pukačem měla přijít odveta, Miroslava Brože však zastavilo další vážné zranění. Charismatický bouřlivák nyní avizuje, že se chystá na poslední bitvy.

„Pral jsem se s Davidem Kozmou. Vlezl mi do zad a já jsem udělal takovou obranu, ale ujela mi noha, protože už jsme v posledním kole byli hodně zpocení, takže jsem si prosedl koleno a přetrhal jsem si boční vazy,“ popsal Brož další zranění ve své bohaté sbírce úrazů v rozhovoru pro iSport.cz.

Následovala kontrola u doktora, Inkvizitor se však nechtěl vzdát odvety s Pukačem, takže pokračoval v přípravě. To ale nebyl dobrý nápad. „Říkal jsem si, že je dost času, že se to zahojí. Bohužel jsem to ještě víc do**bal. Došlo to do stádia, že se koleno nezahojí, pokud nebudu mít pět až šest týdnů klid. Pořád se to obnovovalo a stále praskalo. Mám z toho obavy,“ přiznal, přičemž dodal, že nyní může maximálně jezdit na kole.

Během přípravy se tedy mohl soustředit na fyzičku, musel ale úplně vynechat sparringy. A bez nich se mu do boje nechtělo. „Na takto těžký zápas nejde dělat přípravu na kole,“ řekl s tím, že stejného názoru byl i trenér David Vyvážil, který mu řekl, že by si celý život vyčítal, pokud by do zápasu nenastoupil ve stoprocentní formě, obzvlášť pak v případě, pokud by se opět zranil.

Je dobře známo, že se Brož s úrazy pere možná častěji než s protivníky v kleci. Třeba naposledy řešil utržený biceps na levé ruce, návrat do tělocvičny byl značně komplikovaný. „Celá ruka přebírá funkci bicepsu. Ale jak jsem začal trénovat příliš brzy, tak jsem si ještě na čtyřech místech natrhal předloktí… Ruka byla hrozně přetížená.“

Sluší se dodat, že biceps má utržený i na druhé ruce. Výčet všech úrazů je však daleko pestřejší. V portfoliu má také dvanáctkrát zlomený nos, čtyřikrát natržený stehenní sval, zlomené ruce a tak dále. Mnohé si připsal v době, kdy se ještě snažil o úspěchy v hokeji.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MIROSLAV BROŽ (@inkvizitor_mma)

V 35 letech pomalu začíná cítit, že už se tělo s těžkou zátěží pere hůř. „Věk se na mně bohužel podepisuje. A hlavně trénink –⁠ od deseti let dělám vrcholový sport,“ připomněl a zavzpomínal na hokejovou přípravu, která rovněž zahrnovala dvoufázové tréninky a nekonečnou dřinu. Není se tedy čemu divit, když tělo skrze četná zranění dává najevo, že by si už chtělo pořádně odpočinout.

Pomalu ale jistě se tedy začíná připravovat na zápasnický důchod. „Už si dovedu představit, že se budu starat o rodinu a normálně pracovat.“ Právě zranění vnímá jako jisté signály, které mu napovídají, že už toho bylo dost, byť je přesvědčen, že v sobě najde sílu minimálně na tři až čtyři velké zápasy. „Tipoval jsem to na dva nebo tři roky, podle toho, jak často budu zápasit.“

Zdroje:  iSport

Nejnovější články