Miroslav Brož si urval biceps i na druhé ruce a přišel o zápas v KSW. Operaci ale odmítá

Miroslav Brož si urval biceps i na druhé ruce a přišel o zápas v KSW. Operaci ale odmítá Miroslav Brož po premiéře v RFA | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

“Inkvizitor” má obrovskou smůlu na bolestivá zranění. Utržený biceps bohužel příbrzdí jeho rozlet v polské organizaci KSW, další zápas by si ale chtěl připsat ještě letos.

Populární bijec Miroslav Brož se letos v květnu poprvé představil v barvách organizace RFA, v nervy drásajícím souboji s Diegem Otalorou se postaral o pořádnou show, jak od něj koneckonců fanoušci očekávají. Do klece se pak chtěl vrátit v říjnu, podařilo se totiž domluvit druhý zápas v KSW. Na ten ale nakonec nedojde.

O změně plánu informoval Brož na Instagramu. “Bohužel musím zrušit svůj nejdůležitější zápas, který jsem teď měl mít. Hrozně mě to štve, s**e mě to, ale nedá se nic dělat,” prohlásil s viditelným zklamáním. Během tréninku si totiž přivodil nepříjemné zranění, zdá se, že tělo nevydrželo nápor během prodlouženého sparingu. “Nechal jsem se vyhecovat a šel jsem spárovat dál. Kompletně jsem si urval levý biceps. Takže už mám urvaný jak pravý, tak levý, oba vypadají deb**ně.”

Jak už zaznělo, Brož má s tímto zraněním zkušenosti, biceps na pravé ruce se shodou okolností urval taktéž během sparingu, když se před lety připravoval na zápas v organizaci Fight Night West. Tehdy s ním zranění konzultoval přední český chirurg Radek Kebrle. Upozornil ho, že pokud přistoupí na operaci, bude se sval půl roku hojit, navíc hrozilo, že ruku nezvládne plně natáhnout, což je u MMA zápasníka samozřejmě problém. Brož se tedy rozhodl, že se operaci vyhne. A za dva měsíce byl znovu v plné přípravě.

Situace se teď bohužel opakuje podle stejného scénáře. “Je to moje chyba, hrozně mě to štve. Teď jsem byl u nejlepšího doktora - pana Kebrleho, řešili jsme, jestli operaci, nebo to nechat srůst. On samozřejmě říkal, že by to operoval, ale to bych byl půl roku mimo. A to nepřipadá v úvahu. Takže jsem říkal, že to nechám srůst,” rozhodl se Inkvizitor.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MIROSLAV BROŽ (@inkvizitor_mma)

S RFA je předběžně domluven, že by mohl stihnout zápas koncem roku, pevně věří, že se do té doby stihne dát dohromady. “Snad bych mohl stihnout zápas v prosinci. Měsíc bych to nechal v klidu a pak bych mohl začít trénovat, mohl bych teď hodně boxovat pravou rukou,” nastínil své plány.

Čtyřiatřicetiletý bijec se nijak netají tím, že na RFA krom nadstandardních finančních podmínek oceňuje také možnost startovat v zahraničních organizacích. Premiéru v prestižní KSW vnímal jako splněný sen, v bitvě s Adamem Niedzwiedzem vybojoval remízu, čímž překvapil, jelikož byl považován za outsidera. Není divu, že se těšil na další šanci ukázat, co v sobě má. Letos si tedy stihne připsat maximálně dva zápasy, pokud se ruka stihne zahojit.

Zdroje:  Miroslav Brož - Instagram

Nejnovější články