Potvrzeno: Pokorný nakonec přistoupil na zápas s Rockem

Potvrzeno: Pokorný nakonec přistoupil na zápas s Rockem Jarda "Jubox" Pokorný musel do naha | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na kartě turnaje Oktagon 58 se objevil další atraktivní duel. Ještě minulý týden se přitom zdálo, že k zápasu nedojde.

Mohlo by se zdát, že duel Jaroslav Pokorný vs. Shem Rock patří mezi prokleté zápasy, které se roky připravují, aby k nim nakonec nikdy nedošlo. Nyní to ale vypadá, že promotéři Oktagonu přece jen našli společnou řeč s oběma aktéry. Došlo totiž k oficiálnímu potvrzení, že souboj uvidíme na turnaji v Edenu.

Rock během svého života překračoval hranice zákona, při škole se věnoval kariéře drogového dealera. Jednoho dne byl dokonce obviněn z ozbrojeného vloupání, nic takového ale dle vlastních slov neudělal. Aby se vyhnul vězení, opustil Anglii a odcestoval až do Malajsie, kde se poprvé dostal k bojovým sportům. Vězení však neutekl. Po návratu do rodné země si odseděl šest měsíců.

Averzi k policii nijak neskrývá ani nyní, dokonce se stala součástí provokace namířené směrem k Pokornému. „Rád bych zbil policajta,“ napsal na sociálních sítích pod fotografii českého veterána, kterému následně různými způsoby znepříjemňoval život. „Píše mi ve tři ráno, ale nepřeloží to ani Google překladač, protože je nalitý nebo zfetovaný,“ postěžoval si minulý rok v létě.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zápas se měl uskutečnit na turnaji Oktagon 48, vše ale zkomplikoval incident během vážení. Rock soupeře prověřil tvrdým kopancem na žebra, čímž ho zranil. Ani doktor mu nedoporučil, aby šel do klece. A jelikož k souboji nedošlo, přišli oba o finanční odměnu. „Přišel jsem kvůli němu do mínusu, tak nevím, jestli mám chuť s ním vzít další zápas,“ postěžoval si Pokorný, jenž si navíc vyslechl další výhružky.

Chvíli poté se zdálo, že Rock Oktagon opustí, Ondřej Novotný poukázal na složité jednání s jeho manažerem. V lednu letošního roku ale bylo potvrzeno, že se s ním počítá i do budoucna. Po remíze s Arthurem Limou a rychlém ukončení Jana Malacha si připsal vítězství na dubnovém turnaji, Stefano Catacoli se nechal uškrtit v prvním kole. „Máme tu jeden nevyřízený byznys,“ řekl během pozápasového rozhovoru. „Podepiš smlouvu, nebo o svou šanci navždy přijdeš, chlapče,“ vzkázal Pokornému.

Vše nasvědčovalo tomu, že souboji už nic nebrání, „Jubox“ nicméně upozornil na další problém. Rock totiž odmítl nastoupit ve váze do 66 kilogramů, místo toho se snažil domluvit 70, což se Pokornému samozřejmě nelíbilo. Ještě minulý týden avizoval, že bitva může ztroskotat právě na této podmínce, z oficiální grafiky ovšem vyplývá, že s váhou nakonec souhlasil.

Pokorný si již dnes večer střihne cvičný zápas v boxu s Janem Širokým v rámci akce CZ Fighters for Veterans na podporu Vojenského fondu solidarity. Turnaj bude vysílat Česká televize.

Zdroje:  Oktagon MMA – Instagram

Nejnovější články