“Priorita je titul v KSW,” hlásí Vojto Barborík. Buchingera vnímá jako zkoušku, kterou musí zvládnout

“Priorita je titul v KSW,” hlásí Vojto Barborík. Buchingera vnímá jako zkoušku, kterou musí zvládnout Vojto Barborík patří mezi největší slovenské talenty. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Vojto Barborík se chystá na zápas, který bude mít zásadní vliv na jeho kariéru. Na Ivana Buchingera má jasný plán - hlavně ho nepustit do hlavy.

Na domácí scéně nyní sice panuje letní odpočinek, ten ale neplatí úplně pro všechny. V první polovině září se totiž uskuteční další číslovaný turnaj, Nové Mesto přivítá cirkus Oktagon a jeho hvězdy. Ivan Buchinger se v hlavním zápase pokusí získat druhý pás, tentokrát v pérové váze. V cestě mu však stojí ambiciózní Vojto Barborík, který si už snad ani nemůže pamatovat, jak chutná porážka.

Nesmírně těžký zápas Barborík probral v rozhovoru s Patrikem Kinclem v pořadu Fight and Talk. Československý rybníček je poměrně malý, není tedy, divu, že už spolu aktéři titulové bitvy stihli potrénovat. Mezi sebou mají přátelský vztah, Barborík ale naznačil, že se pomalu učí vnímat kamaráda trochu jinak. “Je to můj soupeř. Co bude před zápasem a po zápase, to je něco jiného, ale v ten daný moment je to můj soupeř a tak se k tomu i stavím.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Vojto Barborík (@vbarborik)

V počtu zápasů Buchinger svého rivala trojnásobně překonává. “Je to zkušenější zápasník, určitě je to výzva, ale těch já se nebojím. Kdybych nevěřil, že na to mám, tak do toho nejdu.” Barborík připomněl, že už má na kontě několik opravdu těžkých duelů, přímo zmínil Roberta Pastucha a Tomáše Deáka, jediného bojovníka, který ho dokázal porazit. Navíc nejde ani o první titulový zápas, Barborík se totiž v roce 2017 stal šampionem organizace Titan Fight Night. Uznal ale, že se nyní bude muset vyrovnat s enormním tlakem.

Barborík je vnímán v první řadě jako zkušený zemař, to je ovšem disciplína, kde Buchinger doslova září. “Ivan má hodně výher na submise, shodou okolností na ty samé věci, které dělám já,” prohlásil. A právě to je důvod, proč chce být po této stránce stoprocentně připravený. U Buchingera ocenil skvělou kondici, ale také schopnost zdevastovat psychiku soupeře, čímž si vynutí chybu, kterou následně velmi rychle potrestá. “Když tři kola někoho biješ, nic ti nevychází a on ještě ve čtvrtém a v pátém zapne, tak to tě úplně utaví.” A právě na to se chce v přípravě také zaměřit, aby se mu “Buki” nedostal do hlavy.

“Nastal čas, abych přijal ty výzvy,” řekl s tím, že sice nemá mnoho zápasů, cítí se ale být vyzrálým bojovníkem, takže se může posunout dál. “Je to pro mě takové zrcadlo. Pokud chci bojovat o světové tituly ve velkých organizacích, tak tohle je ta zkouška, kterou musím projít.”

Zástupce Octagon Fighting Academy si dobře uvědomuje, že může hodně získat, ale zároveň také hodně ztratit. Krom Oktagonu totiž nastupuje také v polské KSW, kde si letos v dubnu zařídil první skalp, když porazil Krzysztofa Klaczka. A tím samozřejmě jeho cesta nekončí. “Oktagon nezavrhuji, ale moje priorita je došplhat k titulu v KSW. Tam bych to chtěl směřovat,” vysvětlil a dodal, že spolupráce mezi promotéry obou organizací je z jeho pohledu bezproblémová.

Barborík navíc koncem minulého měsíce navázal spolupráci s Ruby Sport & Entertainment. Tento zahraniční management se již stará o Lajoše Kleina nebo Martina Budaye. Důvod je jasný - také on by si chtěl zajistit angažmá v prestižní zahraniční organizaci. “Láká mě Asie i Amerika. Neříkám, že pouze UFC, líbí se mi i PFL a Bellator, ale třeba ONE v Asii mi přijde někdy i kvalitnější než UFC, hlavně ty moje váhy 66 a 70 jsou tam velmi ostré. A to mě láká zápasit s takovými bojovníky. Dělám to přece proto, abych se porovnával s nejlepšími.” Nyní je ale na řadě Oktagon střídavě s KSW.

Turnaj Oktagon 27 se uskuteční 11. září v Novém meste na stadionu Ondreje Nepely.

Zdroje:  YouTube - Fight and Talk

Nejnovější články