Procházka a Rakič si na únor domluvili zápas, posvětí jim ho UFC?

Procházka a Rakič si na únor domluvili zápas, posvětí jim ho UFC? Jiří Procházka a Aleksandar Rakič | zdroj: Profimedia

Blachowicz je zraněný a Rakič, který se s ním měl začátkem příštího roku utkat, tedy vyzval Procházku. Český samuraj se zápasem souhlasil a vypadá to, že by se mohl odehrát už v únoru.

Hned na prvním velkém turnaji UFC v příštím roce se měla odehrát důležitá odveta mezi Janem Blachowiczem a Aleksandarem Rakičem. Na tu ale bohužel nedojde, jak na sociálních sítích odhalil srbský bojovník. "Nikdy nemůžeš odvetu prohrát, když podruhé odstoupíš. Legendární volovina," posteskl si na sociální síti X a rovnou přidal výzvu Procházkovi: "Uvidíme, jestli má Samuraj koule na to, aby 20. ledna nastoupil."

Na odpověď dlouho čekat nemusel. "Jsem pro, ale nejdříve se můžu do oktagonu vrátit v únoru/březnu. Přijímáš?" odepsal Procházka. "Ano, udělejme to 17. února  v Anaheimu!" zareagoval Rakič.

Jednalo by se tedy o turnaj UFC 298, který má zatím potvrzen pouze jeden velký zápas, jímž je bitva o titul pérové váhy mezi Alexanderem Volkanovskim a Iliou Topuriou, teoreticky by se tam tedy místo pro duel Procházka a Rakič mohlo najít.

Oba borci mezi sebou mají dlouhou historii. Aleksandar nejprve zápas s Jiřím pohrdavě odmítl s tím, že se nedívá za sebe a o souboj s nováčkem nemá zájem, jakmile jej ale český válečník v žebříčku přeskočil, okamžitě otočil a začal ho sám vyzývat. Teď tedy možná konečně dojde na zúčtování v kleci. Záležet ale bude na tom, jak zápas bude zapadat do plánů organizace. 

EDIT: Procházka ve videu na sociálních sítích řekl, že je v jednání 9. březen, ale uvidí se, zda na tento termín Rakič přistoupí.

Co se stalo Blachowiczovi?

"Nemělo to být takhle. Těžko vyjádřit, jak se cítím, protože je to mix vzteku a smutku. Odstoupit ze zápasu kvůli zranění je jedno z nejtěžších rozhodnutí, jaké může bojovník udělat. Ale občas není jiná možnost, obzvlášť když zápasíte v nejlepší pětce a chcete předvést show na nejvyšší možné úrovni. Místo abych bojoval o nejlepší formu, bojuju na každém tréninku s bolestí. Udělal jsem všechno, co jsem mohl, ale moje rameno potřebuje operaci. V tomhle stavu by bylo nezodpovědné a hloupé pokračovat v tréninku a nastoupit do oktagonu. Vždycky říkám, že když nastupuju do zápasu, musím být stoprocentně připraven. Dlužím to sobě, trenérům, soupeři a především fanouškům," vysvětlil Polák na Instagramu.

Rakičovi pak vzkázal: "Nejprve brečí potom, co jsem ho zlomil, pak brečí, když se potřebuju vypořádat se svým zraněním. Buď rád, že tě tentokrát zase nezlomím. Můžeš pokračovat v pláči."

Zdroje:  Aleksandar Rakić - Twitter , Instagram - Jan Blachowicz , Jiří Procházka - Twitter

Nejnovější články