Prokletá bitva. Reakce Peňáze a Čepa na další zrušení jejich zápasu

Prokletá bitva. Reakce Peňáze a Čepa na další zrušení jejich zápasu Matěj Peňáz a Vlasto Čepo | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jsou zápasy, které jako by byly prokleté a fanouškům prostě není souzené vidět některé bojovníky proti sobě v kleci. Vypadá to, že už se s tím smířili i oni sami.

UFC mělo prokletý duel Khabib Nurmagomedov versus Tony Ferguson, Oktagon má Peňáze s Čepem. Oba bojovníci se měli utkat už v roce 2020 v superfinále "covidového" turnaje Oktagon Underground. Český fighter navíc přilil olej do ohně tím, že slovenského kolegu obvinil z užívání steroidů. Nakonec ale musel kvůli zranění ruky odstoupit.

Čepo na to nezapomněl a byl to především on, kdo toužil zápasem vyřešit vzájemný spor. Nadšeně na něj čekali také fanoušci. když ale "Money" oznámil, že dostal nabídku zabojovat o smlouvu v UFC, vypadalo žo, že veškeré naděje vyhasly. Jak už ale víme, za mořem nakonec neuspěl a vrátil se zpět do Oktagonu. Po rychlém vítězství nad Santosem na konci loňského roku, bylo slavnostně oznámeno, že v dubnu konečně dojde na bitvu s "El Chapem". Bratislava se však nedočkala, Čepo namísto toho zničil Moldavana Taburceanu.

Peňáz za ním následně dorazil do klece a oznámil, že dá letos před možností zabojovat o angažmá v UFC přednost souboji s ním, protože zkrátka musí ten příběh dokončit. Upozornil ale, že nebude slibovat říjnový termín, protože ještě nevěděl, kdy se bude moci vrátit k tréninku. Zraněná ruka se bohužel nehojí a na zápas tak nedojde ani tentokrát.

"Moje zranění z února stále bohužel není v pořádku. A já nemůžu plnohodnotně trénovat, připravovat se na zápasy," informoval Matěj na Instagramu. "Řekl jsem to už v Bratislavě, že nechci slibovat žádné datum, což jsem opravdu nechtěl, nikdo vám totiž předem neřekne, jak dlouho zabere rekonvalescence. Ti, kdo o tom museli vědět, ty jsem pravidelně informoval o mém zdravotním stavu. Takže to nebylo překvapení.

Před 14dny jsem skrz stálé problémy s loktem podstoupil další magnetickou rezonanci, která ukázala, že ruka není kompletně zahojená a stále tam mám ruptury v oblasti 2 ligamentů. Aktuálně ještě čekám na další názory od doktorů ohledně operace a budu se i nadále řídit jejich radami. 

Tenhle rok je pro mě zatím plný problémů, ale i to k životu patří. Chci poděkovat partnerům, kteří mě teď drží, když nemohu zápasit."

A velké překvapení to očividně nebylo ani pro Čepa. „Ďakujem ľudia za podporu, ale cítil som to, blízkym som aj hovoril, že 99 %. Ja to už j*bem, nechcem ten zápas. Cítim sa blbo voči všetkým ľudom, čo to očakávajú. Skoré uzdravenie Matějovi,“ napsal na sociálních sítích. 

Vzhledem k tomu, že je do října stále spoustu času, nebude problém pro populárního slovenského bijce najít zajímavého soupeře. Už se mu přihlásil Hojat Khajevand, který v Oktagonu zatím získal skalpy Mikuláška a Polívky. Jeho výzvu ale Čepo odmítl, před domácím publikem chce totiž předvést atraktivní bitvu, k čemuž by německý fighter asi nebyl vhodným soupeřem, jelikož preferuje boj na zemi.

Zdroje:  Oktagon MMA , Matěj Peňáz - Instagram , Instagram Vlasto Čepo

Nejnovější články