Jsem plný sil, hlásí Pirát před zápasem s Bryczekem. Už nyní si představuje odvetu s Kinclem

Jsem plný sil, hlásí Pirát před zápasem s Bryczekem. Už nyní si představuje odvetu s Kinclem Samuel Pirát Krištofič | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Samuel Krištofič řekl pár slov ke svému dalšímu soupeři a naznačil, co na něj chystá. Plán je jasný – probojovat se k odvetě s Kinclem a sebrat mu titul šampiona.

Krištofič nedávno zabojoval v projektu Tipsport Gamechanger, nepovedlo se mu ale projít přes Alexe Lohorého, který si šikovně pohlídal postup do dalšího kola. Během rozhovoru prozradil, že se do welteru s největší pravděpodobností už nevrátí. “Byla to velká výzva, takže jsem měl motivaci udělat 77. Byl to projekt, pro který mělo smysl se trápit. Ale už to asi nebudu podstupovat. Asi určitě,” řekl v rozhovoru pro Max MMA.

Střední váha mu vyhovuje o poznání více, což bude chtít ukázat příští týden pod širým nebem v souboji s rozjetým Robertem Bryczekem. Na něj se připravoval hlavně ve Spartakus Fight Gymu v Trnavě. “Myslím si, že celkově šlo o dobrou přípravu,” zhodnotil. “Všechno si sedlo, cítím se velmi dobře, i ta váha jde velmi dobře, takže mě nic nezatěžuje, můžu makat. Jsem plný sil.”

Vítěz si za odměnu zkusí čardáš s Patrikem Kinclem o titul šampiona střední váhy. Krištofič o odvetě pomalu začíná přemítat. “Primárně řeším zápas s Bryczekem, soustředím se na něj a přizpůsobuju mu přípravu, ale cílem je samozřejmě titul a Kincl, to je to, co chci. Vizualizuju si, že Kincla v odvetě portazím a ten titul si vezmu zpátky.”

Bryczek bude chtít rozšířit sérii čtyř výher v řadě, naposledy shodou okolností prohrál se Zdeňkem Polívkou, kterého “Pirát” naopak porazil, ačkoli se jednalo o velmi těsné měření sil. Krištofič tuto skutečnost bere s rezervou. “Každý zápas je jiný, každý soupeř ti může sednout jinak. Na zápas jsem se samozřejmě podíval, určitě mi to něco dalo do přípravy, ale nejdu tam s tím, že to bude lehký zápas, protože jsem porazil Zdeňka.”

 

“Připravuju se na to, že to může být na zemi i v postoji, může se to míchat. Mám v hlavě nastavené, že se tam může stát cokoli.” Na polského knockoutéra si připravil několik různých plánů, o nich ovšem pochopitelně nechtěl příliš mluvit. “Mám tam víc variant, uvidíme, co mi bude sedět, podle toho budu reagovat.”

Z předešlých zápasů si vzal ponaučení, že se nemůže spoléhat na jednu taktiku. “Ukázalo se, že když mám jednu cestu, která mi nevychází, tak se v zápase zaseknu. Takže si v hlavě netvořím žádné mantinely, jsem prostě otevřený všem možnostem.” Také dodal, že chce předvést pěkné MMA a skrze různé techniky se bude snažit o rozmanitý zápas.

Krištofič velmi rád komunikuje se svými fanoušky, čas od času se k němu ale dostane i nenávistný komentář. Během rozhovoru zmínil, že mu vadí, když někdo zápasy vnímá jako otázku života a smrti, jelikož on sám na ně hledí trochu jinak. “Není to jen o nějakém krátkém úspěchu… Cesta je cíl, je třeba si ji užívat a být vděčný, že žiješ to, co jsi chtěl žít… Může se samozřejmě stát, že mi některý zápas nevyjde a prohraju, ale to neznamená, že jsem neúspěšný.”

“Pirát” s Bryczekem figurují na páteční kartě letošního turnaje na Štvanici, který se uskuteční již příští týden. Celou akci můžete sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Max MMA

Nejnovější články