Kde se stala chyba? Zklamaný Pirát vysvětlil, proč se mu nepodařilo porazit Lohorého

Kde se stala chyba? Zklamaný Pirát vysvětlil, proč se mu nepodařilo porazit Lohorého Alex Lohoré vs. Samuel Pirát Krištofič | zdroj: Profimedia

První část pyramidy Tipsport Gamechanger je za námi, v sobotu se rozhodlo o postupujících do dalšího kola. Mezi nimi ovšem chybí Samuel Krištofič, jelikož nezvládl přejít přes Alexe Lohorého. Na vině byla špatná taktika.

Zatímco v prvním kole se “Pirátovi” podařilo dostat soupeře na zem, kde ho bez větších problémů dokázal kontrolovat, zbytek zápasu se odehrával v postoji. Více ale trefoval houževnatý Francouz, který spoléhal na silnou pravačku. Ukázalo se, že šlo o skvělou volbu. Krištofič si nabíhal na drtivé háky, ve druhém kole šel dokonce k zemi. Pánové se nešetřili ani ve třetím, opět to byl ale Lohoré, kdo trefoval lépe, připsal si také slušné highkicky. A nakonec to byl paradoxně on, kdo doručil takedown. Krištofič sice čas od času také zabodoval, zlomený nos ale působil jako jasný důkaz, že tahal za kratší konec provazu.

K zápasu se vyjádřil v rámci posledního vysílání. “Mnoho lidí má pocit, že mi nesedla váha, já si ale myslím úplný opak, ta váha je pro mě dost dobrá,” řekl s tím, že se v rámci welteru dokáže dostat do nejlepší formy, jakou mu tělo dovolí. Uznal ale, že ho v posledním kole zradila kondice, což si nyní nedokáže vysvětlit. Nemyslí si, že by na vině bylo náročné shazování. “S Pukačem jsem šel 77, šli jsme 25 minut. Tam jsem byl kondičně výborně připravený, v zápase jsem dominoval, neměl jsem problém určovat tempo.” Zavzpomínal také na pětikolový duel s Davidem Kozmou. “Ten jsem taky nevyhrál, ale taktéž trval 25 minut. A musím říct, že ani tam jsem takto neodešel fyzicky.”

Kritické bylo hlavně poslední kolo, o čemž svědčí i fakt, že si na něj ani nevzpomíná. Týmovým parťákům tedy ani nebyl schopen vysvětlit, proč zahodil chránič na zuby. Posledních pět minut zkrátka jel na autopilota. “Nějak jsem existoval, ale vůbec jsem nečetl soupeře, nepřemýšlel jsem o tom, jak bych mohl zápas vyhrát.”

Nevzpomíná si ani na konkrétní moment, kdy s ním soupeř otřásl. “Inkasoval jsem něco, co mi nebylo po chuti, tam začaly ty problémy.” Zpětně však vidí ještě jeden zásadní problém, úplně totiž zapomněl na takedowny. Lohoré je vnímán jako skvělý postojář, nabízelo se tedy, že “Pirát” bitvu přesune na zem, kde získá potřebné body. K tomu ale po prvním kole už nedošlo. “Sám nevím, proč jsem se nepokusil o takedowny, uvědomuju si, že je to možná jedna z největších chyb. Kvůli tomu jsem asi nezvítězil. A to mě na tom štve nejvíc… Takticky jsem ten zápas nezvládl.”

Důvod? Krištofič připustil, že možná podvědomě chtěl předvést kvality v postoji. “Boxoval jsem s ním jen proto, abych někoho přesvědčil, že jsem tvrdší, možná abych sám sobě dokázal, že na to mám, nevím.” Následně dodal, že zkrátka nebyl dostatečně chytrý, souboj takticky nezvládl.

Nyní mu bohužel nezbývá nic jiného než počkat na výsledky hlasování v systému Lucky Loser, který by ho mohl vrátit zpátky do hry. “Nejsem nastavený tak, že bych chtěl utéct z té 77, že bych už uzavřel Gamechanger. Počkáme si do 12. března, to je den, kdy má moje dcerka narozeniny, takže jí můžete dát dáreček, že jejího tátu posunute do Gamechangeru.”

Zdroje:  Samuel Krištofič YouTube

Nejnovější články