Pyramida Tipsport Gamechanger má nového favorita! Kdy a kde uvidíme první turnaj?

Pyramida Tipsport Gamechanger má nového favorita! Kdy a kde uvidíme první turnaj? Oktagon Tipsport Gamechanger | zdroj: Profimedia

Brazilec Kaik Brito v sobotu večer předvedl v Oktagonu skvělý výkon a tím si zajistil místo v očekávané pyramidě Tipsport Gamechanger. Kdy velkolepý vyřazovací turnaj vypukne?

Nejúspěšnější domácí MMA organizace Oktagon má za sebou veleúspěšný víkend v Ostravě. Nejprve ve čtvrtek na tiskové konferenci v ikonické aule Gong odhalila novinky, aby pak Ostravar aréna v sobotu večer viděla jeden z nejatraktivnějších turnajů vůbec. 

Největší rozruch způsobilo odtajnění nového projektu, který nemá na domácí půdě obdoby. Nadcházející rok bude ve znamení pyramidy Tipsport Gamechanger ve váze do 77 kg. V ní se připraví celkem 16 zápasníků nejnabitější divize Oktagonu, kteří se mezi sebou v průběhu roku vyřazovacím způsobem pobijí. Mezi největší favority projektu, kde si bojovníci rozdělí odměnu v hodnotě necelých 25 milionů Kč, patří zejména David Kozma a Patrik Kincl

Nyní se k nim ale přidal i brazilský přízrak Kaik Brito, který v sobotu šokoval Ostravu, když naprosto zdemoloval dlouholetého krále welteru Davida Kozmu. Na tiskové konferenci tedy logicky padla otázka, jaktože novopečený šampion na startovce pyramidy chybí.

"Ale Kaik v ní přece je, zrovna se do ní dostal,” odpověděl promotér Ondřej Novotný. A posléze celou věc dovysvětlil:

“My jsme samozřejmě měli relativně omezený čas na sestavování toho turnaje a upřímně chceme, aby to byla liga mistrů Evropy. Řekli jsme si, že oslovíme jen jednoho zápasníka mimo Evropu, nechtěli jsme Kaikovi narušovat přípravu. Řekli jsme si, že když porazí Kozmu, tak samozřejmě tu šanci dostane. A samozřejmě vím, že o to stát bude, takže nám do evropské pyramidy skočí dva lidi mimo Evropu, ale to si myslím, že každý fanoušek OKTAGONU bude spíš rád než naopak.“ 

Projekt, který byl původně organizací promován jako turnaj pro evropský trh, tak má dalšího zástupce mimo Evropu. Po Apollu Silvovi se fanoušci dočkají druhého nebezpečného Brazilce.

Již známe také termín a místo konání prvního kola Tipsport Gamechangeru. To se odehraje 4. března v Ostravě a proběhnout by mělo všech 8 úvodních duelů, což slibuje parádní podívanou.

Zdroje:  Tisková konference Oktagon MMA

Nejnovější články