Sivák, Růžička, Garba i Brichta. Nabitý turnaj RFA 5 už tuto sobotu!

Sivák, Růžička, Garba i Brichta. Nabitý turnaj RFA 5 už tuto sobotu! Vojtěch Garba v souboji s Goranem Reljičem | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Na domácí scéně se o víkendu uskuteční hned několik akcí zaměřených na bojové sporty, jednou z nich je turnaj pod taktovkou organizace RFA, která tentokrát zavítá do Brna.

Na kartě najdeme velká jména domácí scény, například Tadeáše Růžičku, jenž si pod pravidly Real Fight (thajský box v malých rukavicích) brousí zuby na titul ve váze do 70 kilogramů. “Mawar” se v poslední době dával dohromady po účasti v reality show prestižní kickboxerské organizace Enfusion, kde dokázal vyhrát dva zápasy. Ve třetím už ale bodoval soupeř. “Dostal jsem tvrdý zadní direct do brady. Nemohl jsem kousat, po týdnu jsem zjistil, že to mám zlomené, takže jsem musel na operaci.” Přes léto si tedy užíval zaslouženého odpočinku, nyní už ale netrpělivě vyhlíží návrat do klece. “Mojí největší zbraní bude rozhodně tvrdý box, jelikož je to v malých rukavicích. Tam je všechno cítit. Vždycky spoléhám na své ruce.” Do zápasu jde jako velký favorit, v kleci jej přivítá Ital Andrea Mascia (11-2-1).

Po zranění nastoupí také Leo Brichta. Naposledy se ukázal na akci RFA 3, v postoji si poradil s Vítězslavem Rajnochem. Nyní se však vrací k MMA, kde bude chtít navázat na šest vítězných zápasů v řadě. Promotéři mu přivezou někdejšího šampiona organizace SBC, jímž je Jackson Loureiro (12-3-1). Ten se řadí mezi šikovné postojáře, v portfoliu ale má také nějaká ta ukončení na submisi. V poslední době se mu však příliš nedaří, oba letošní zápasy prohrál na body.

V rámci prelims se představí také Carlo Prater (35-23-1), veterán se zkušenostmi z UFC. Na něj si možná vzpomenou fanoušci konkurenčního Oktagonu, kde se utkal s Bojanem Veličkovičem. V Brně ho vyzkouší Alexander Butenko, bývalý šampion M-1, který je sice o šest let mladší, stihl ale nasbírat mnohem víc zápasů (52-18-3). RFA díky těmto borcům posílí welterovou divizi.

Pojďme se podívat na hlavní kartu. Zde figuruje zdánlivě nezastavitelný Vašek Sivák. Pod pravidly K1 se mu postaví Alexis Laugeois, který se může pochlubit medailemi z evropských i světových šampionátů thaiboxerské asociace IFMA. “Hodně si hraje, má takový thajský styl, hodně kope roundkicky, takže uvidíme,” zhodnotil Sivák francouzského bojovníka a dodal, že si také umí hrát. “Zkusím jeho styl, pak přejdu na svůj. Třeba ho budu chtít ukončit, uvidíme v zápase, nijak si to neplánuju.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Jméno Ivan Bartek zarezonovalo během turnaje PFL 3, kde se postaral o obrovské překvapení. Podařilo se mu totiž udolat favorizovaného Melvina Maného, takže se stal historicky prvním šampionem této organizace. Perfektním výkonem si zajistil nabídku na zápas s legendárním kickboxerem Tomášem Hronem. “Je to obrovská šance a příležitost. Jsem strašně rád, že s ním mohu zápasit,” řekl Bartek a dodal, že mu bylo asi 12 let, když se Hron měřil s těmi nejlepšími bojovníky na světě. “Do zápasu půjdu s čistou hlavou, dám do toho všechno.” Ostřílený Hron ovšem nenechává nic náhodě. “Připravuju se už dva měsíce, takže si myslím, že jsem na tom fyzicky hodně dobře,” varoval. “Ať se připraví na tvrdou řežbu. I když je mi 41, tak mám v rukávu ještě hodně silných trumfů.”

Hlavní zápas v MMA pak obstará Vojtěch Garba, který podobně jako Bartek překvapil v souboji s Goranem Reljičem. I tentokrát jde však do boje jako outsider. V rozletu ho bude chtít zastavit Bruce Souto (15-5), účastník letošního ročníku PFL, kde si střihnul dva zápasy. Ani v jednom případě se mu bohužel nepodařilo zvítězit. V žebříčku polotěžkých vah se však i nadále drží v první stovce. Právě tam by se Garba dostal, pokud by se mu podařio Brazilce porazit. A to už je slušná motivace.

Turnaj RFA 5 se uskuteční již tuto sobotu v brněnské sportovní hale Vodova. Celou akci můžete sledovat na stránkách RealSport.tv.

Zdroje:  Real Fight Arena - YouTube

Nejnovější články