Ve střední váze RFA se začíná spekulovat o titulu. Kdo je ve hře?

Ve střední váze RFA se začíná spekulovat o titulu. Kdo je ve hře? Real Fight Arena | zdroj: FOTO: Real Fight Arena

Následující turnaje pod taktovkou organizace RFA by mohly napovědět, kdo dostane šanci porvat se o titul ve střední váze. Kandidátů je hned několik.

Pokud ještě máte v paměti turnaj RFA Grand Opening, patrně si vzpomenete na zřejmě největší překvapení celého večera – prohru Milana Ďatelinky. Někdejší vyzyvatel Karlose Vémoly nepřežil ani první kolo, Nenad Avramović jej totiž lapil do gilotiny. Krátce po zápase vyšlo najevo, že slovenský bojovník nastupoval s naraženými žebry, což potvrdil i promotér Boris Marhanský: “Věděli jsme, že to pro něj bude velmi nepříjemné, protože jeho soupeř je zemař. Byla tam i možnost, že zápas přesuneme.”

Ďatelinka je přesvědčen, že se zranění na výkonu značně podepsalo, jelikož kvůli němu neměl čistou hlavu. “Řekl bych, že jsem sám na sebe vyvíjel tlak, když jsem byl zraněný,” vysvětlil v rozhovoru pro RFA. “Na to se nevymlouvám, že bych kvůli tomu prohrál, ale neříkám, že jsem to měl v hlavě úplně vyčištěné, že jsem do zápasu šel stoprocentní.” Nakonec je ale rád, že do zápasu šel, přičemž zadoufal, že se mu příště bude více dařit.

Šanci na reparát dostane už 12. listopadu na chystaném turnaji v Prievidzi. A nutno dodat, že ho promotéři nehodlají nijak šetřit. Síly změří s Dominikem Humburgerem, který se v polovině srpna blýskl perfektním výkonem v premiérovém zápase v polské KSW. Boryse Borkowskiho navíc ukončil již ve druhém kole, čímž potvrdil své nesporné kvality.

Čtyři zápasy, čtyři ukončení před limitem, ani jedna porážka. Humburger si zkrátka může říct o ty nejlepší bojovníky v RFA, není divu, že mu promotéři vyšli vstříc. Těší se na něj i Ďatelinka. “Myslím si, že je šikovný, tvrdý. Tuším, že je stejně starý jako já. Ambiciózní, určitě toho má ještě hodně před sebou.” Zároveň je ale Milan samozřejmě přesvědčen, že právě on bude tím, kdo na něj vyzraje. “Dominik je pro mě velká motivace, protože je to tvrdý a šikovný kluk, který je zatím neporažený, takže bych chtěl být určitě první, kdo mu tam udělá škrt.”

Ďatelinka však zároveň hledí i do poněkud vzdálené budoucnosti, v ideálním případě by chtěl co nejdříve zabojovat o titul, byť uznal, že jsou v RFA bojovníci, kteří jsou k pomyslnému trůnu mnohem blíž. Třeba takový David Hošek, jenž na rozdíl od něj svůj úvodní zápas v organizaci dotáhl do vítězného konce. Pokud by zvládl porazit Humburgera, rád by se s ním utkal, ovšem pouze v souboji o titul. “To by bylo super. Titulový zápas bych s ním vzal, ale normální zápas s Davidem by pro mě asi neměl význam.”

David Hošek přitom do klece vstoupí velmi brzy, navíc právě s Avramovićem, který Ďatelinku uškrtil. Na výlet na Slovensko se těší. “V Košicích jsem zápasil jednou, vyhrál jsem tam. Takže za mě super, to město mi přineslo štěstí.” Pokud se mu podaří Srba porazit, patrně by si zajistil nárok na titulovou šanci. A Ďatelinka podle něj rozhodně patří mezi potenciální soupeře. “Nejlepší by bylo, kdybych o titul zápasil s Milanem Ďatelinkou, ten ale s Nenadem prohrál, takže by to úplně nedávalo smysl.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Podobně to vidí i s Humburgerem, s ním se navíc běžně potkává na tréninku, takže už si stihl otestovat jeho dovednosti. “Chodí k nám na sparingy, takže ho znám, ale jestli bude vyhrávat a dostane se k titulu, tak bychom mohli jít spolu. O ten titul by to asi šlo. Je to takové divné, když se známe, ale je to sport.” Mezi řádky se dá vyčíst, že právě na turnajích v Košicích a Prievidzi povstanou první bojovníci s nárokem na titulovou šanci ve střední váze. Organizace totiž na prvního šampiona stále čeká.

Zdroje:  Real Fight Arena - YouTube

Nejnovější články