Slovenského giganta chce UFC, on ale váhá, zda nabídku přijmout

Slovenského giganta chce UFC, on ale váhá, zda nabídku přijmout Alex Cverna a Tomáš Možný | zdroj: FOTO: Se svolením RFA/Matúš Zeťák

Nejslavnější bojová organizace UFC má zájem o šampiona těžké váhy RFA Tomáše Možného, tomu se ale nabídka moc nepozdává.

"Dnes mi přišla nabídka jít do UFC," oznámil slovenský bojovník Tomáš Možný na Instagramu. "Momentálně jsem na dovolené, hned po návratu domů budu řešit podmínky, které se mi nezdají moc vhodné. Víc info brzy."

Možný má zatím v MMA bilanci 2 vítězství a 2 porážky, tu první si ale připsal už v roce 2011, bohužel ale už po pár vteřinách kvůli diskvalifikaci za zakázané koleno. Možná i proto se v následující dekádě soustředil raději na svou disciplínu kickbox. V něm to dotáhl až do ringu prestižní GLORY.

Předloni se ale ke smíšeným bojovým uměním vrátil. V kleci KSW mu sice odveta s Arkadiuszem Wrzoszekem nevyšla, svedli spolu ale jednu z nejlepších bitev loňského turnaje v Liberci. V RFA si to "Slovenský gigant" plně vynahradil. Nejprve vyřídil Kamila Mindu na TKO ve 2. kole, a pak to samé zopakoval v titulové bitvě s Lajošem Pappem.

 

"MMA je pro mě nový sport, dělám ho rok a přiznávám se, za celou přípravu jsem ho trénoval čtyřikrát. A i to se na mně střídali se na mě chlapci plynaři, vyhazovači, všelijaká banda. Nemám žádné sparring partnery, trénuju sám. Je to těžké, přijít do nového sportu, ještě když jsem taková Godzilla, tak ty pohyby jsou pro mě hodně náročné," nechal se slovenský fighter slyšet po vítězství. Sám koneckonců moc dobře ví, jak příprava elitních MMA bojovníků vypadá. V minulosti totiž dělal dvorního tréninkového parťáka Cirylu Ganeovi, který patří mezi nejlepší těžkotonážníky v UFC.

Přestože je Tomáš v MMA v podstatě na začátku kariéry, není zas až tak velké překvapení, že o něj má UFC zájem. V posledních letech totiž nejslavnější organizace nabírá spousty bojovníků s tím, že se u nich buďto uchytí, anebo jim po pár zápasech neprodlouží smlouvu. Jak si ale matchmakeři ověřili třeba na Alexu Pereirovi či Cirylu Ganeovi, z elitní kickboxerů se rychle můžou stát velké hvězdy. V nejtěžší váhové kategorii navíc poptávka po bojovnících dlouhodobě převyšuje nabídku. A Tomáš se pro tuhle divizi narodil, jelikož měří přes 2 metry a jeho váha se běžně pohybuje okolo horní hranice 122,2 kg.

Uvidíme tedy, zda na nabídku kývne a stane se po Kleinovi a Budayovi třetím slovenským zástupcem v lize mistrů. Ačkoliv je ale UFC stále pro většinu bojovníků vysněnou metou, platově to na začátku nemusí být žádná výhra. V těžké váze je však cesta na vrchol o něco kratší než v jiných divizích. Chopí se 32letý šampion RFA šance, anebo raději počká a bude dál sbírat zkušenosti na evropské scéně?

Zdroje:  Tomáš Možný – Instagram

Nejnovější články