Sobotní Fabriq 3 nabídne zápasy Mikuláška, neporaženého Dagestánce i bojovníků od Muradova

Sobotní Fabriq 3 nabídne zápasy Mikuláška, neporaženého Dagestánce i bojovníků od Muradova Vašek Mikulášek se raduje z vítězství nad Petrem Bartoňkem | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Další turnaj pod hlavičkou Oktagonu se sice uskuteční až v polovině září, už tento víkend se však přihlásí o slovo spřátelená organizace Fabriq MMA, která i tentokrát láká na několik známých tváří.

O hlavní zápas se postará Václav Mikulášek. Během turnaje na Štvanici sice ukončil kariéru, v pomyslném důchodu ale vydržel jen pár dní. Soupeřem mu bude Robert Koky, pro kterého půjde o první profesionální zápas v MMA. „Vím, proč tam jdu, vím, co chci… Je mi jedno, kdo co říká, že nemám zkušenosti, že neumím tohle a tamto, v kleci se ukáže pravda,“ řekl v rámci nedávné předturnajové diskuze, kterou zveřejnil Patrik „Rytmus“ Vrbovský.

Na kontě však má tři zápasy v boxu bez rukavic, čímž na Mikuláška udělal dojem. „Frajer zápasil v bare knuckle. Sice to není knockoutér, ale je technický a boxuje dlouze. Když se se mnou postaví doprostřed klece, tak neuhnu ani o krok a budu se s ním mlátit tři kola,“ slíbil "Baba Jaga", přičemž dodal, že během duelu klidně oželí takedowny, byť by je coby zkušenější MMA zápasník mohl využít ve svůj prospěch.

Kartu ozdobí také Magomed Kadimagomedov, neporažený Dagestánec, který už si poradil s Romanem Paulusem i Michalem Konrádem. Dalším cílem je Uzbek Amirkhon Alikhodzhaev, za něhož se zaručil Makhmud Muradov. V minulosti totiž bojoval v jeho organizaci v Uzbekistánu.

Fanoušky Oktagonu by mohl potěšit zápas Iamika Furtada, který se utkal s Jakubem Dohnalem a Ronaldem Paradeiserem. Těžké to bude mít i tentokrát, protože zabojuje s Mukhiddinem Mamadzhanovem, dalším bojovníkem od Muradova, který ještě nepoznal, jak chutná porážka.

Do bitvy půjde také Maďar Adam Horváth, jenž má s bojovníky tuzemské scény bohaté zkušenosti. Zápas vnímá jako šanci znovu se probojovat do Oktagonu. Je přesvědčen, že v porovnání s Matejem Šurinem je lepší v postoji i na zemi. Jeho soupeř je ale jiného názoru. „Může si myslet, že jsem slabý na zemi, ale já vím, čeho jsem schopen. Moc jsem toho zatím neukázal, protože mé zápasy většinou končily v postoji, ale nyní mi vyhovují i věci na zemi. Ne nadarmo mám přezdívku Black Belt Killer.“

View this post on Instagram

A post shared by FABRIQ MMA (@fabriq_mma)

Za zmínku stojí také duel Denis Gondžala vs. Tibor Balázs. Gondžala naposledy absolvoval těžký zápas na turnaji Oktagon 44, kde si jej pohlídal Hassan Shaaban, nevyšel mu ani zápas na posledním turnaji organizace Fabriq. Nyní by tedy potřeboval získat zelené políčko.

Na kartě figurují také Branislav Zuzák, Daniel Hromek a mnoho dalších. Bojovníci lehké váhy se mohou kvalifikovat do chystané pyramidy, která bude probíhat pod dohledem trenérů Makhmuda Muradova a Lajoše Kleina. Turnaj se uskuteční 2. září. První čtyři zápasy bude možné sledovat na YouTube, celá akce bude k dispozici na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  DONFANTASTICKYPESS –⁠ YouTube

Nejnovější články