Na turnajích nové organizace FABRIQ MMA zabojují hvězdy z Oktagonu. Co na to Ondřej Novotný?

Na turnajích nové organizace FABRIQ MMA zabojují hvězdy z Oktagonu. Co na to Ondřej Novotný? Attila Végh, Ondřej Novotný a Karol Ryšavý | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Začínající organizace FABRIQ MMA chce postavit most mezi amatéry a profíky, na turnajích se však ukážou i dobře známé tváře. Promotér Oktagonu vysvětlil, jak bude probíhat spolupráce.

Na turnajích pod záštitou Oktagonu se tradičně oznamují další plánované galavečery včetně jednotlivých zápasů, ale že by došlo na představení nové organizace? Jen těžko se hledají důvody, proč by největší tuzemská organizace promovala konkurenci, leda by za novým projektem stál dlouholetý partner majitelů Oktagonu, který jim pomohl prošlapat cestu na vrchol. A přesně to je případ organizace FABRIQ MMA, kterou rozjíždí vždy usměvavý Attila Végh.

Podobně jako ostatní menší organizace chce i FABRIQ dát příležitost bojovníkům na amatérské scéně a pomoct jim s přesunem mezi profíky. To ale neznamená, že na turnajích budou chybět zvučná jména, Végh hodlá galavečery opřít o své svěřence ze Spartakus Fight Gymu. Na prvním turnaji se představí například Tomáš Cigánik, Michal Plesník nebo Karol Ryšavý.

Promotér Ondřej Novotný na tiskové konferenci po turnaji Oktagon 35 nijak nezastíral, že ho vznik nové organizace překvapil, zároveň ale vysvětlil, že je spolupráci nakloněn. “Když s námi někdo kamarádí a jsme schopni si vyjít vstříc, tak jsme schopni vyjít vstříc tužbám bojovníků a taky organizacím, které jsou s námi na normální bázi. Takže nevidím důvod, proč bychom tomu sportu nepomáhali, když mu pomoct můžeme. A byť máme letos 10 turnajů, jestli se nepletu, a příští rok minimálně 12, možná 14, tak to někdy vyjde tak, že by někdy ti bojovníci čekali dlouho, nebo u nás prohrávají.”

Šéf trnavského gymu nicméně nebude své bojovníky nijak šetřit. Důkazem je soupeř pro Ryšavého - Mateusz Legierski. Ten shodou okolností taktéž patří pod Oktagon. Nabízí se tedy otázka, zda budou promotéři zohledňovat výsledky zápasů ve spřátelené organizaci, zrovna tento duel k tomu přímo vybízí, jelikož oba bojovníci patří mezi špičku lehké váhy. Vzejde tedy ze zápasu vyzyvatel pro šampiona Oktagonu?

O tom se ale evidentně zatím nediskutovalo. “Fakt nevím, takhle jsem nad tím vůbec nepřemýšlel. Ale tak je to absolutní špička sedmdesátky, takže by to tak vlastně mohlo být, že jo. Klidně. Záleží na Keitovi,” řekl s odkazem na aktuálního šampiona lehké váhy. Ryšavý se v této souvislosti napůl v žertu ozval, že se postará o nějakou tu výměnu názorů, aby trochu zatopil pod kotlem. “Když Karol udělá trashtalk, protože to je známý trashtalker, tak v tom případě určitě,” reagoval Novotný s jistou nadsázkou.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FABRIQ (@fabriq_mma)

“Karol v tom mixu určitě je, dneska to znovu ukázal. Legierski tam víceméně patří také, je to bývalý šampion, byl dlouho zraněný, pak přejel Matouše Kohouta, kterému šla karta, takže to tak bezpochyby může být. Pak je otázka, kdy budou schopni znovu nastoupit, jak to bude s Ivanem, vždycky je tam nějaká proměnná,” řekl s tím, že všichni zmínění bojovníci jsou jeden zápas od titulové šance.

První turnaj organizace FABRIQ MMA se uskuteční 5. listopadu v Trnavě, takže bojovníci ze Spartakusu nebudou muset nikam cestovat. Další jména budou oznámena v následujících týdnech.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články