Start sezóny PFL Jindrové nevyšel, Američanka ji nachytala parádním highkickem

Start sezóny PFL Jindrové nevyšel, Američanka ji nachytala parádním highkickem Martina Jindrová | zdroj: FOTO: Se svolením PFL MMA

Není každý den posvícení. Martina Jindrová bohužel v prvním kole letošní sezóny PFL schytala KO a je otázka, zda bude moci v turnaji o milion dolarů pokračovat.

Loni se česká bojovnice Martina Jindrová stala jedním z objevů v americké MMA lize PFL. Nejprve si v březnu parádním výkonem v kvalifikačním turnaji zajistila místo v klasické sezóně, kde se bojuje o milion dolarů, kde pak po dvou vítězstvích postoupila do vyřazovacího play-off. Tam ale narazila na fenomenální Američanku Kaylu Harisson, které byla v té době neporažená a platila za obrovskou favoritku na celkové vítězství. Výsledkem byla nakonec prohra na arm triangl v prvním kole.

Jindrová si ale v zámoří udělala jméno a do letošní sezóny nastupovala s lepšími kartami. Snížila se totiž váhová kategorie, ženy teď bojují v pérové divizi (65,8 kg) namísto předchozí lehké váhy (70,3), přičemž právě česká bojovnice patřila k těm menším.

V úvodním zápase na Martinu čekala Amber Leibrock, která jí měla stylově sedět. Vysoká Američanka totiž rovněž preferuje boj v postoji, kde buďto zvítězí anebo padne. Bohužel pro českou bojovnici se ale tentokrát jednalo o první variantu. Po dvou minutách a patnácti vteřinách oťukávání ji totiž nachytala parádním kopem, který vypadal, že směřuje na střed těla, takže ho Jindrová chtěla rukama zblokovat, namísto toho ale dopadl do odkryté hlavy. Na zemi pak následovaly ještě dva dobíjecí údery, než rozhodčí souboj ukončil.

"Věděla jsem, že její ruce jsou docela dole. A způsob, jakým se u nás učí kopy je takový, že všechny vypadají stejně a nevíte, jestli je to teep (přední kop), koleno, jestli to půjde nízko nebo vysoko a bum bejby, bylo to vysoko," řekla po zápase nadšená vítězka, která zároveň uvedla, že údery Jindrové byly skutečně tvrdé a proto raději vsadila na kopy.

Pro Martinu tedy letošní sezóna nezačala vůbec dobře, a je otázka, zda v ní vůbec bude moci pokračovat. Neskončila sice úplně v bezvědomí, přesto šlo o celkem dost tvrdý knockout a další kolo je naplánováno už na 16. června, takže nebude moc času na regeneraci. Záležet tedy bude i na posouzení lékařů, třeba Viktor Pešta ale loni dva měsíce po KO nastoupil do dalšího zápasu, což se nakonec neukázalo jako dobrá volba.

Zdroje:  PFL MMA

Nejnovější články