Tady se nešetří! Marpo prozradil, kolik utratil za rukavice. Jeden pár musel koupit pro Vémolu

Tady se nešetří! Marpo prozradil, kolik utratil za rukavice. Jeden pár musel koupit pro Vémolu Marpo s Vémolou, zatím bez rukavic | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Největší boxerský “money fight” si zkrátka žádá pořádné rukavice. Své o tom ví Marpo, který za ně nakonec utratil mnohem víc, než by sám chtěl.

Je dobře známo, že se duel mezi Marpem a Vémolou domlouval několik let. A chybělo jen málo k tomu, aby nakonec žádný zápas nebyl, komplikace nastaly na straně “Terminátora”, který musel dlouho čekat, než se mu uzdraví zraněná ruka. Promotér Ondřej Novotný v této souvislosti prozradil, že se pomalu smiřoval s možností, že už Vémola nikdy zápasit nebude, doktoři dokonce upozorňovali na možné trvalé následky a omezení v každodenním životě.

Vémola nicméně znovu dokázal, že je z jiného těsta než běžní smrtelníci. Dotáhnul rehabilitaci a plynule přešel do tréninku, mohlo tedy dojít k podpisu smlouvy. Na první pohled je evidentní, že je zápas pro Karlose extrémně důležitý, i proto se snaží pohlídat všechny detaily, které by průběh šestikolové bitvy mohly zvrátit v prospěch soupeře. Příkladem mohou být rukavice.

Ve třetí epizodě série Na dohled je zaznamenán okamžik, jak si Vémola devět dní před zápasem prohlíží nové rukavice, v nichž bude nastupovat do ringu. Záhy vyšlo najevo, že prémiový pár zafinancoval soupeř. Marpo navíc musel koupit zcela nové rukavice i pro sebe, byť už jedny měl. “Objednal mi stejné, jaké má on, ale on má ty staré vymlácené. Tak jsem mu, říkal, že je blázen,” nechal se slyšet Vémola, který trval na tom, aby měli oba před zápasem úplně stejné podmínky. “Znám se s jeho manažerem, chtějí bezpečnější rukavice. Já s tím souhlasím, vyjdu jim maximálně vstříc, ale jen když budeme mít rukavice stejné, ne že půjde ve vymlácených.” Nakonec podotknul, že mu tolik nesejde na tom, co bude mít na rukou. “Oni zkouší, vymýšlí, jsou úplně zoufalí. Ale mně na rukavicích nezáleží, je mi úplně jedno, v čem mu rozbiju hubu.”

K situaci se následně vyjádřila i protistrana. “Koupil jsem si Granty, to jsou prostě rukavice, které stojí 25 tisíc, nejprofesionálnější rukavice, co jsou. Boxuje v nich Mayweather,” vysvětlil Marpo, přičemž dodal, že si chtěl akorát udělat radost. Pokud by ale věděl, že bude muset koupit celkem 3 páry, možná by si investici rozmyslel. “Nikdo si nekoupí rukavice za 25 litrů. Já si chtěl udělat radost, že si koupím prostě ty nejlepší rukavice na box, který jsou. A pořád mi je nechtěli schválit, což nechápu proč, dostali jsme takové podivné bambule. A Karlos řekl, že aby to bylo fér, tak musí mít taky Granty, ale že si je nezaplatí, že je to můj problém. Takže já teď musel s manažerem Radimem objednat ještě dvoje další Granty, které musím zaplatit, abychom měli stejné rukavice.”

 

Jako správný muzikant přirovnal používání svých oblíbených rukavic ke hře na vlastní hudební nástroj “Já to mám jako bubny. Dokážu zabubnovat na jiné bicí, ale máš svoje, na které jsi zvyklý, tak na ně chceš hrát. Je to logické.”

Marpo také nepřímo potvrdil, že Karlosovi na rukavicích opravdu nezáleží. “Řekl, že to platit nebude, že bude klidně boxovat v ponožkách.” Další dva páry, to je 50 tisíc navrch. Jediné štěstí, že za zápas dostane pohádkovou odměnu.

Očekávaný galavečer se pomalu blíží, za tři dny čeká hvězdy turnaje oficiální vážení, v sobotu v 18:00 hodin to celé vypukne. Událost můžete sledovat na stránkách Oktagon.tv, stále se také dají sehnat lístky přímo do O2 areny.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články