Vémolou a Škondričem to neskončí, Marpo chce boxovat i příští rok. Další soupeř už se rýsuje

Vémolou a Škondričem to neskončí, Marpo chce boxovat i příští rok. Další soupeř už se rýsuje Staredown před boxerským duelem Vémola versus Marpo. | zdroj: Profimedia

Promotéři Oktagonu si konečně odškrtli turnaj v Ostravě, zraky fanoušků se pomalu začínají upínat k následující akci, která dá prostor boxerům. 21. května se uskuteční další galavečer ze série Oktagon Underground, kde se o hlavní zápas postarají Karlos Vémola a Otakar Petřina alias Marpo.

Úspěšný rapper je zároveň prvotřídní bubeník a také milovník bojových sportů, které však kvůli hudební kariéře musel odsunout na druhou kolej. Chuť si spravil v souboji s Rytmusem, tehdy ale ještě nevěděl, že půjde o pouhý předkrm. V rozhovoru v pořadu Easy Cast prozradil, že si od duelu s “Terminátorem” hodně slibuje a věří, že půjde o nejsledovanější zápas v české historii. Trochu ho ale mrzí, že se zapomíná na značný váhový rozdíl.

“Lidi přestali řešit váhovky. Já jsem přirozeně osmdesátka, frajer zhubne ze 107 kil.” Dále připomněl, že za sebou nemá kdovíjak bohatou kariéru. “Vím, že na tom boxersky není úplně nejlépe, ale já taky nejsem mistr republiky v boxu a nemám dvě stě amatérských zápasů. Mám jeden v boxu a devět v thaiboxu, to také není žádný zázrak. A těch devět v thaiboxu bylo ještě za krále Klacka, když jsme tady jezdili na koních.”

Je naprosto jasné, že Karlos sází především na svou obdivuhodnou fyzičku, Marpo tedy v tomto ohledu nic nepodceňuje a počítá s tím, že si během přípravy sáhne na dno, byť se mu už velmi těžko vystupuje z komfortní zóny. “Udělá brutální fýzu, bude tlačit, takže vím, že se musím nafýzovat, že to není jen o tom být chytrý.” V této souvislosti vzpomněl na tanec s Rytmusem, při němž mu poměrně rychle došla energie. “Proti tomu Patrikovi jsem na fyzičce zase tolik nedělal, což pak bylo vidět, protože jsem se ve druhém kole vystřílel, myslel jsem si, že ho tam ukončím. Kdybych nebyl de**l, tak jsem to ukončit mohl, je to moje ostuda.”

Marpo ale také přiznal, že se zápas nevyvíjel podle jeho představ ani v dalších ohledech, nedokázal totiž předvést nic, co si pro kolegu z branže přichystal, například zvedáky a údery na spodek. “Protože jsem šel prostě zabíjet. Je pravda, že když nemáš alespoň 60 zápasů, tak tě trenér může naučit miliardu kombinací, ale když přijde zápas, tak se ti to scvrkne na to nejnutnější, co umíš.” Marpo potvrdil, že si Rytmus řekl o odvetu, sám by proti ní nic neměl, chce ale počkat, až jak dopadne bitva s Vémolou a následně také souboj s Iljou Škondričem. “Do té čtyřicítky, dokud bude zdraví sloužit, bych asi boxovat chtěl,” řekl s tím, že si chce vynahradit dlouhé roky, kdy se kvůli pozici bubeníka v Chinaski bojovým sportům věnovat nemohl.

Vraťme se ale k “Terminátorovi”. Taktiku samozřejmě prozradit nechtěl. “Pracujeme na všem, co je třeba,” řekl s tím, že na mnoho věcí si během specifické přípravy na Vémolu musel zvykat. “Jsem škola Petra Macháčka a tam se jenom tlačilo dopředu… Když jsme šli dozadu, tak jsme byli seřváni, prostě se šlo dopředu, přes bomby, žádné úhyby, to neexistovalo,” vysvětlil, když vzpomínal na začátky v Hanuman Gymu. Nyní se však připravuje pod dohledem hned několika trenérů. Sám uznal, že to někdy může být na škodu, v jeho případě to ale nevadí. “Není mi dvacet, aby mě někdo naučil poskakovat nebo boxovat z ústupu. Já prostě od každého vezmu to, co mi vyhovuje. Zkouším si to v rámci sparingu a funguje mi to. A to je podle mě nejvíc, co může být.” Marpo také dodal, že další kluby navštěvuje hlavně kvůli těžším sparing partnerům. V poslední době se potkal například s Václavem Pejsarem. “To je super škola, myslel jsem si, že mi upadne hlava, je neskutečný.” Marpo si pochvaloval, že mu každý ze sparing partnerů ukáže trochu jiné fígle a triky. Některé se naučil, protože se hodily do repertoáru, jiné zase vypustil.

 

A co nejhoršího od Vémoly očekává? “Že bude umět boxovat,” řekl zcela vážně. Zároveň ale dodal, že by to pro něj paradoxně tak špatné nebylo, protože je na boxery zvyklý. “Od lidí, kteří neumí boxovat, totiž občas přiletí úder, že nevíš odkud,” řekl a zmínil potápění a plaváky, na které ostatně Vémola rád spoléhá. “Rána v tom bude určitě, ale je to brutálně vidět.”

Mezi šestnáct provazů se velmi těší, souboj s Vémolou samozřejmě vnímá jako obrovskou výzvu, což je pro něj momentálně velmi důležité, protože se díky tomu cítí být naživu. “Protože chci žít, nechci sedět doma na gauči a čumět celý den na Netflix.”

Zdroje:  Easy Cast - YouTube

Nejnovější články