Marpo varuje Vémolu, že už pár káček dal, a radí mu, kam si dát sponzora, aby to vypadalo dobře

Marpo varuje Vémolu, že už pár káček dal, a radí mu, kam si dát sponzora, aby to vypadalo dobře Staredown před boxerským duelem Vémola versus Marpo. | zdroj: Profimedia

Očekávaný zápas mezi Vémolou a Marpem se blíží, tentokrát se oba sešli v pořadu Karlos show a bylo znát, že atmosféra houstne. "

Nedílnou součástí přípravy obou borců jsou samozřejmě sparingy, v nichž si testují nově nabyté dovednosti. Marpo však hned začátkem rozhovoru Vémolu konfrontoval nařčením, že se jim spíše vyhýbá. Karlos vysvětlil, že po konzultaci s trenéry v tomto směru ubral. “Spárovat čtyřikrát nebo pětkrát v týdnu je kontraproduktivní. Já jsem zvyklý z London Shootfighters, víš jak to tam chodí, tam kluci brečí, že spárujeme každý den,” řekl a dodal, že mu dva až tři sparingy v jednom týdnu přijdou málo. “Dokonce mi přidali den volna. Trénuji 30 let, ale nikdy jsem neměl v sobotu a neděli volno. V neděli odpoledne už nevím, co budu dělat.” Zdá se však, že je tréninkový plán dobře vymyšlen, Vémola totiž v pondělí na tréninku údajně cítí, že je ve skvělé formě. Snad vůbec poprvé odpočívá víc než soupeř, Marpo totiž má pouze jeden volný den, a to neděli.

Zatímco Vémola trénuje pod dohledem Michala Vančury nebo Štěpána Horvátha, Marpo si oblíbil Ladislava Kutila. “Je to skvělý trenér, strašně moc mi dal. Od té doby, co k němu chodím, tak se to zase posunulo úplně někam jinam. Říkal, že se na mě hezky kouká, že se z toho thaiboxera, který k němu kdysi přišel, stal boxer.” Jedním dechem ale připomněl, že na techniku umí rychle zapomenout. “Já se také umím servat, servu se rád. Víc mi vyhovuje dostat a dát, než někam utíkat, protože to mi ani nikdy moc nešlo, myslím si, že to ani moc neumím. Spíš se rád porvu.”

Ondřej Novotný se na to konto zeptal, zda se s Vémolou potká uprostřed ringu, to ale “Terminátor” zcela vyloučil. “Uprostřed se potkat nemůžeme, já ho přejedu jako parní válec. Uprostřed se nikdy nepotkáme, jak dlouho by tam asi vydržel?” Vémola v této souvislosti zmínil poznámku Miloše Petráška, který ho přirovnal k automatu na nápoje. “On v podstatě není daleko od pravdy. Když se ze schodů spustí automat s Coca-Colou, tak se to těžko zastavuje,” zavtipkoval a naznačil, že Marpo nakonec stejně bude muset utíkat.

Petřina ale věří, že nápor v podání Karlose zvládne. “Jsem hlavně připraven na ten tlak. Mám různé sparing partnery, mám i hodně těžké lidi, takže si myslím, že jsem připraven na cokoliv.” Vémola opět pohotově reagoval s tím, že si Marpo sparing partnery vybírá špatně. Je totiž přesvědčen, že se měl připravovat spíše s wrestlery, aby se skutečně vžil do situace, která ho čeká v O2 areně. “Já si také vybírám parťáky, kteří jsou jako on, kteří toho moc neumí. Není potřeba sprárovat s Vasilem Ducárem. Proč? Já potřebuji kopyto,” přiblížil svou strategii.

“Ty budeš litovat,” kontroval Marpo. Později prohlásil, že ho nepřekvapí ani vyprodaná O2 arena, diváky dokáže odstínit a v hlavě je nastaven dobře. “Vždycky si říkám, že jsem udělal maximum pro ten výkon, že jsem tomu dal všechno. Vzpomenu si na to, co jsem tomu obětoval, a jdu to zúročit do ringu. Víc už udělat nemůžu.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Karlos zmínil, že už mnoho zápasníků tvrdilo, že jsou na něj připraveni. Minimálně v posledních duelech se ale ukázalo, že se nakonec nechali pohltit situací, což platí například pro Milana Ďatelinku nebo Václava Mikuláška. “Mě by tam opravdu musel zabít, knockoutovat. A se vším respektem k němu, on není Attila Végh. Nemá stejné rozpětí, nemá stejnou ránu.”

Vémola spoléhá právě na svou zarputilost a touhu po vítězství. “Myslím si, že ten tlak ho zničí, protože někdy hlavě neporučíš. Je trochu cholerik, bude se se mnou chtít rvát, bude mu to tolik vadit, že mi to bude chtít vrátit.” Právě chuť na rvačku chce Karlos využít ve svůj prospěch. “To bude ta moje příležitost, mám tvrdší hlavu, jsem větší magor. A právě tam to urvu.” Stále také platí, že by chtěl českého rappera knockoutovat, v ideálním případě jiným úderem, než pověstným plavákem. Marpo však předpokládá, že bude bývalý šampion střední váhy hlavně kraulovat. “Jestli přijde nějaký jiný úder, tak budu překvapený,” zavtipkoval. “Nonstop kraul celých šest kol,” dodal. 

“Pak se na to ze záznamu podíváš,” oponoval Vémola.

“Pořiď si sponzora ještě sem. Až budeš ležet, bude to dobře vidět,” poradil mu na to konto Petřina a poklepal na nohu.

Těsně před zápasem zatím na knockouty vede Marpo, během sparingů jich pár ulovil. “Nějaká káčka jsem dal. Povypínal jsem pár lidí, docela se mi dařilo.” Vémola na druhou stranu nic takového nezaznamenal, zřejmě si rozhodující úder šetří až do O2 areny. “Je to jen o tom, kdy povolí, kdy zjistí, že už nemá cenu jít dál. A to je něco, čemu neporučí, je to prostě hlava, v zápase se to stane. Když je člověk bitej, tak tělo vypne.” 

Karlos v závěru pořadu také předpověděl, jak zápas dopadne. “Nechci si fandit, že to bude první, druhé kolo, ale myslím si, že po třetím kole mám vyhráno. Jak přijde to třetí, čtvrtý, pátý, šestý, tak toho bude mít plné kecky. Myslím si, že spíš závěrem zápasu ho ukončím. Možná bych byl nerad, kdyby ho rozhodčí zachránil a zastavil to, než to káčko trefím, ale snad tam budu dřív než rozhodčí. Od knockoutu ho může zachránit jenom rozhodčí.”

KO si samozřejmě vizualizuje i Marpo. Prozradil, že si Karlose představuje, jak padá k zemi, pro ilustraci zmínil ukončení v duelu Manny Pacquiao vs. Juan Manuel Marquez. Žádnou konkrétní predikci sice nenabídl, naznačil ale, že by si Ondřej Novotný možná měl sehnat náhradníka na turnaj v Německu, kde chce Karlos po dvou týdnech nastoupit do dalšího zápasu. “Trochu vám zhatím plány,” varoval promotéra.

Oktagon Underground se uskuteční 21. května v pražské O2 areně. Galavečer bude také možné sledovat prostřednictvím Oktagon.tv.

Zdroje:  isport.cz

Nejnovější články