To neuhádnete! Jakou šokující částku nabídl Oktagon Diazovi za záchranu posledního letošního turnaje?

To neuhádnete! Jakou šokující částku nabídl Oktagon Diazovi za záchranu posledního letošního turnaje? zdroj: Profimedia

Promotér Ondřej Novotný prozradil šokující částku, kterou Oktagon MMA nabídl legendárnímu zápasníkovi Nateu Diazovi za to, že nastoupí jako náhrada Karlose Vémoly v titulové bitvě s Patrikem Kinclem. 

Největší česko-slovenskou MMA organizaci OKTAGON MMA čeká na konci roku poslední turnaj, který bude hostit pražská O2 arena. Vrcholem měla být největší bitva domácí scény. Odveta Patrika Kincla a Karlose Vémoly měla rozhodnout dlouholetý spor, který se táhne již více než čtyři roky ještě z dřívější organizace XFN. 

Bohužel vše je nakonec jinak. Vedení Oktagonu řeší v posledních dnech opravdu nepříjemné starosti. Jen pár týdnů před konáním zápasu z důvodu zranění odstoupil šampion polotěžké váhy Karlos Vémola, ale to měl být jen začátek.

Organizace pracovala dnem i nocí na sehnání adekvátní náhrady. Nejvíce se skloňovalo jméno dřívějšího titulového vyzyvatele Aleksandara Iliće, ten ale o daný termín nejevil zájem. Instagramový účet Oktagonu poté přišel s informací, že byli osloveni další tři hvězdní bojovníci. 

Současnou trojku welterové váhy Apollo „Leandro“ Silvu i bývalého UFC zápasníka Toma Breese šampion Kincl odmítl z důvodu svého vlastního zranění. Zápas s Karlosem Vémolou se pro něj nachází v osobní rovině, tudíž by případný souboj riskoval i se zraněním. Zmínění soupeři mu ale za ten risk dle jeho vlastních slov nestojí.  

Trojku hvězdných bojovníků uzavřel Nate Diaz, který platí za jednoho z nejpopulárnějších MMA bojovníků na světě. „Stocktonský rváč“ se nedávno vyvázal ze smlouvy s organizací, kde působil střídavě téměř patnáct let a je momentálně na volné noze. Bohužel Oktagon ve zmíněném příspěvku uvedl, že mladší z legendárních bratrů Diazových nabídku organizace nepřijal. 

Nyní samotný promotér a spolumajitel Oktagonu Ondřej Novotný prozradil, jakou sumu známý americký provokatér odmítl. Věřte, že se jedná o sumu, která i v rámci evropských poměrů nemá obdoby. „Dali jsme podle mě největší nabídku v historii evropské organizace Nateu Diazovi,“ řekl Novotný ve svém podcastu MMA Letem světem„Myslím si, že milion euro za zápas ještě nikdy nikdo nenabízel,“ prozradil šokující částku, která v přepočtu čítá necelých 25 milionů Kč.

„Ale nestačilo to. Navíc mu ještě neutekla ta půlroční lhůta, kdy má UFC právo mu zavolat a on vlastně ještě nemůže s nikým vyjednávat, takže člověk stejně nemůže jednat s tím jeho managementem,“ posteskl si. 

Oktagon 38 tak zůstal jen s jedním titulovým zápasem, kterým bude odveta o pás bantamové váhy mezi Jonasem Magardem a Filipem Mackem. Novotný ale ve zmíněném podcastu dále prozradil informaci, že organizace stále pracuje na možné náhradě, která by mohla závěrečný turnaj roku zachránit. 

Původně to vypadalo na odvetu titulového zápasu lehké váhy mezi Losene Keitou a Ronym Paradeiserem, oba bojovníci si dokonce vyměnili pár slov na sociálních sítích, belgický šampion ale smetl nabídku ze stolu.

„To, co teď řešíme, jsou zápasy, které by se jinak nestaly, klasickej undeground nebo box dvou lidí, kteří nás všeobecně baví. Anebo něco překvapivého,“ prozradil Novotný, že se fanoušci mají ještě na co těšit. Velkou novinku prý brzy oznámí.

Zdroje:  Oktagon MMA , MMA letem světem

Nejnovější články