Tomáš Deák pocítil po dlouhé době hořkost porážky. S Benkacim však předvedl vyrovnanou bitvu

Tomáš Deák pocítil po dlouhé době hořkost porážky. S Benkacim však předvedl vyrovnanou bitvu zdroj: Profimedia

Tomáš Deák s Francouzským borcem předvedli skvělý zápas. Proti výsledku se však Deák odvolá.

Organizace IAF, jenž pořádala 6.3.2020 svůj druhý galavečer, nabídla velmi atraktivní zápasy. V tom hlavním, se představil šampion Fight Nighs Global a Oktagonu, Tomáš Deák (20-10). Jeho soupeřem byl šestadvacetiletý Francouz Moktar Benkaci (20-7), který patří k nejlepším zápasníkům Evropy bantamové váhy.

Favoritem tohoto zápasu byl podle sázkařů, fanoušků i odborníků právě slovenský bojovník Deák. Ovšem, jeho soupeř dal jasně najevo, že do Česka nepřijel pouze pro výplatu, nýbrž pro vítězství!

Benkaci byl od začátku trochu více uvolněnější, zatímco Tomáš Deák držel ruce vysoko u hlavy a snažil se Francouze tlačit. Ten neustále hrozil ostrými jaby, které byly rychlejší, než Deákovy silné háky, kterým se Benkaci většinou vyhýbal. Za krátko Deák vyzkoušel double leg takedown, ale Benkaci to s přehledem ubránil a bylo jasné, že dostat jej na zem bude pro Tomáše těžkým úkolem. Skoro celé první kolo se odehrávalo v postoji, kde více natrefoval Benkaci. Tomáš Deák sice ke konci hodil Benkaciho na zem, ale Benkaci se hned zvedl a nedovolil Deákovi způsobit žádnou velkou škodu.

Druhé kolo pokračovalo ve stejném duchu, Benkaci byl uvolněný, zatímco Deák se snažil o silné bomby, které ale většinou nezasáhly svůj cíl. Deák se často pokoušel o takedown, ale Benkaci měl skvělou obranu a šlo vidět, že tyto pokusy stojí Deáka spoustu sil. Francouz byl v zápase velice sebevědomý a občas to vypadalo tak, že Deáka ani moc nebere vážně. Tomáš Deák jej neustále pronásledoval a určoval tempo zápasu, ale zároveň schytával více úderů.

 

I ve třetím kole byl scénář stejný. Deák tlačí soupeře, Benkaci ustupuje a reaguje na slovenského šampiona, kterému se daří více trefovat. To se Benkacimu nelíbilo a začal tak na údery více odpovídat a diváci byli svědky pořádné rvačky. Deák trefoval tvrdými háky, Benkaci zase tvrdými koleny a oba dva nechali v oktagonu úplně všechno.Po vyrovnané bitvě, kde rozhodně nechyběly tvrdé výměny a krvavé šrámy, se z vítězství nakonec radoval Moktar Benkaci. Ten vyhrál poměrem 2:0 na body a zastavil tak Tomášovu šestizápasovou sérii vítězství.

Po zápase však přišel trenér Ilja Škondrič se zásadní informací, která zřejmě ovlivnila značnou část zápasu. Podle něj totiž bojoval Tomáš Deák od prvního kola se zraněným okem. "Bohužel, Tomáš v prvním kole dostal eye poke prstem do oka, kde se mu poškodila sítnice," prozradil slovenský kouč pro Svet MMA.

S tímto zraněním se v MMA setkáváme bohužel docela často. Tzv. eye poke, jak výše jmenoval Ilja Škondrič, patří samozřejmě mezi nelegální techniku. Bojovníci jsou totiž odpovědní za to, že se jejich prsty nedostanou do očí soupeře, a to i v nepřehledných situacích. V zápalu boje však stačí i ta nejmenší chvilka nesoustředěnosti a tento nechtěný úder může znenadání ovlivnit i celý souboj, byť to v převážné většině nemusí být způsobeno záměrně.

Po zápase se Tomáš Deák na instagramu svěřil, že byl přesvědčen, že pro výhru udělal vše potřebné a s výsledkem bodových rozhodčích nesouhlasí. Bude se tak proti rozhodnutí odvolávat a doufá, že verdikt změní.

I přesto, že jsme Tomášovi fandili a zápas to byl velice těsný, loupež to určitě nebyla a je dost možné, že odvolání na výsledku nic nezmění.

Devětadvacetiletý Tomáš Deák má však jistě celou svou kariéru ještě před sebou. Věřme tedy, že jej brzyuvidíme opět na vítězné vlně!

Zdroje:  YouTube

Nejnovější články