Trashtalk v soudní síni? Spor mezi Kinclem a Vémolou není nic neobvyklého, podobný problém řešil i McGregor

Trashtalk v soudní síni? Spor mezi Kinclem a Vémolou není nic neobvyklého, podobný problém řešil i McGregor Borec Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Patrik Kincl nedávno avizoval, že již nehodlá snášet útoky ze strany rivala Karlose Vémoly. A skutečně došlo na právníky.

Začátkem týdne Patrik Kincl na Instagramu naznačil, že by si měl Karlos Vémola zkontrolovat datovou schránku. “Terminátor” následně během rozhovoru pro iSport.cz potvrdil, že v ní skutečně našel nemilou zprávu. “Oktagon to bude mít těžké, protože nebude žádné Tváří v tvář, žádný trashtalk, protože se pan Kincl rozhodl, že místo toho, abychom počkali, až budu zdravotně v pořádku, a vyřídili si to v ringu, mě bude žalovat.”

Trestní oznámení se zřejmě týká kauzy spojené s kontrolou zvířat, která Vémolu překvapila po návratu z nemocnice. Návštěvu ze strany celní správy označil jako organizovaný tah, v této souvislosti zmínil, že udání přišlo “od kamaráda Patrika Kincla”. A to už si šampion nenechal líbit. Vémola je však přesvědčen, že si Kincl měl trestní oznámení odpustit. “Jak bude trashtalk v Čechách pokračovat dál? Finančně se chce zahojit na tom, co jsem řekl… Co přijde příště?”

Právě Vémola si ve slovních přestřelkách libuje, často sahá po ostřejších výrazech, čímž se snaží rozhodit své soupeře. Ti mu to pochopitlně vrací i s úroky. “Kdybych zažaloval Jokera za všechno, co na mě řekl, kdybych zažaloval Piráta, Pína nebo Monstera za všechno, co jsme si řekli, tak bych dneska mohl být v balíku. Ale tohle určitě není ta cesta, kterou bych chtěl jít. Myslím si, že chlapi si to mají vyříkat v kleci. Nemám čas se tahat po soudech, ale jestli chce Kincl tohle dělat, tak hodně štěstí.”

Podobné případy bychom našli i v zahraničí. Třeba takový Conor McGregor je u soudu pečený vařený. Zpovídal se tam z napadení jednoho z hostů v irském baru The Marble Arch Pub. Udeřil ho údajně proto, že odmítl panáka whiskey, k níž Conor tehdy vlastnil práva. Kvůli Proper No. Twelve se s ním nyní soudí také někdejší kamarád a tréninkový parťák Artem Lobov, který tvrdí, že to byl ve skutečnosti právě on, kdo stál za zrodem populární značky. U soudu spolu ovšem řešili i přestřelky na sociálních sítích, jež dle obecných měřítek spadají do kategorie trasthtalku.

McGregor byl v případě Lobova poměrně kreativní, vymyslel mu hned několik nelichotivých přezdívek, často zaznívalo například slovo “krysa”. A to se Artemovi obzvlášť nelíbilo, takže se obrátil na soud, aby Conora přiměl ke smazání těchto příspěvků. Soudce Garrett Simons je však evidentně zvyklý na mnohem silnější kávu, příspěvky mu totiž nepřišly nijak zvlášť ponižující. Navíc podotkl, že žádný rozumný člověk nepřikládá tweetům od McGregora, v nichž si bere na paškál Lobova, sebemenší význam. Během prosince minulého roku tedy v této věci rozhodl ve prospěch Conora.

Kauzy samozřejmě nelze srovnávat, už jen vzhledem k tomu, že stále není úplně jasné, co konkrétně Kincl uvedl v trestním oznámení. Zajímavé je, že to zřejmě pořádně neví ani Vémola. Během rozhovoru prozradil, že zprávu, kterou obdržel do datové schránky, rovnou přeposlal právníkům, aniž by si ji zkontroloval. “Já to ani nečetl. Jak to přišlo do datovky, tak jsem to vyhodil a pinknul jsem to na právníky.”

Zdroje:  mirror.co.uk , iSport

Nejnovější články