“Ty jeho ruce si ohlídám,” hlásí Matouš Kohout před zápasem s Františkem Fodorem

“Ty jeho ruce si ohlídám,” hlásí Matouš Kohout před zápasem s Františkem Fodorem zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Matouš Kohout se v září zápasu nedočkal, v přípravě ale nepolevil a dál na sobě pracoval. Nyní věří, že si rychlé ruce Františka Fodora zvládne pohlídat, zbývá jen doufat, že soupeř znovu nenarazí na problémy během shazování.

V květnu si Matouš Kohout připsal důležité vítězství ve vyčerpávajícím duelu s Janem Širokým, poté se těšil na další velkou výzvu v podobě rozjetého Františka Fodora, s nímž se měl potkat na turnaji v Bratislavě. Nakonec ale nedostal šanci zúročit měsíce dřiny a odříkání, soupeř totiž kvůli zdravotním komplikacím do zápasu nenastoupil.

“Když jsem po váze doplnil tekutiny, tělo je nepřijalo, vše jsem začal zvracet ven. Následkem dehydratace a s ní spojenými problémy pro mě musela přijet rychlá zdravotní pomoc, dostal jsem infuzi, načež jsem podepsal revers, protože mě chtěli hospitalizovat. Ještě jsem doufal, že budu fit. Zvracení se ale nezastavilo, večer jsme znovu museli volat zdravotní pomoc,” popsal Fodor nepříjemné chvíle a připojil omluvu promotérům i svému soupeři.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený František Fodor (@frantisekfodor)

Ke komplikacím se v rozhovoru pro Oktagon vyjádřil také trenér Ilja Škondrič. “Určitě ho to mrzí, protože s Matoušem máme dobrý vztah, takže je nám líto, že neměl zápas.” Jak ale dodal, Fodor se rychle vrátil do skvělé formy. Kohouta vnímá jako těžkého soupeře, od svého svěřence však očekává jasné vítězství.

Fodor se nyní drží striktní dietu, takže věří, že se tentokrát vše podaří a na váze se ukáže správné číslo. Co se týče přípravy, tam nic zásadního neměnil. V Octagon Fighting Academy se připravoval po boku osvědčených sparing partnerů, mezi kterými nechyběl Robo Pukač nebo Tomáš Deák. Na soupeře se snažil připravit po všech stránkách.

“MMA už samozřejmě nějaký ten rok dělá, takže neočekávám, že to bude jen thaiboxer, ale já trénuju vždy komplexně, nemám to nijak rozdělené, že bych vymýšlel nějaké speciality.”

Matouš Kohout v poslední epizodě MMA letem světem potvrdil, že pro něj bylo velice těžké pokračovat v přípravě, aniž by si dopřál zasloužené volno. Sám se sebou bojoval především ve vlastní hlavě. “Bylo to strašný. Nejhorší bylo, že jsem si neodpočinul,” potvrdil a dodal, že ho kondiční trenér hned po návratu ze Slovenska poslal na sparing, aby si udělali představu o tom, co do odloženého zápasu ještě zlepšit a vyladit.

A to se Kohoutovi opravdu nechtělo, hodně bojoval s únavou. “Měl jsem sto chutí se na to vykašlat.” Dřina se ale vyplatila. Nyní se cítí mnohem lépe než před turnajem v Bratislavě, nehledě na to, že má daleko více naspárováno. Znovu se totiž vrátil do Polska a k tomu navíc potrénoval s Patrikem Kinclem. Soupeř to tedy zřejmě bude mít mnohem těžší.

Fodor se v posledních zápasech blýsknul prvotřídním boxem, na který jeho soupeři nedokázali adekvátně zareagovat. Kohout nicméně věří, že na jeho rychlé ruce najde odpověď. “Už mám přes 70 zápasů v thaiboxu, takže si myslím, že si ty jeho ruce ohlídám. A to je vlastně to jediné, v čem v posledních zápasech dominoval.”

Matouš předpokládá, že pokud Fodorovi nebudou vycházet kombinace a kontry na jeho útoky, pokusí se zápas přenést na zem. Český bojovník sám sebe i nadále vnímá jako thaiboxera, byť udělal pokroky ve wrestlingu, zemi by se ale raději vyhnul.

V den zápasu by chtěl dosáhnout váhy, v níž běžně trénuje, což by mělo být zhruba 80 kilogramů. Co se týče soupeře, věří, že tentokrát už bojeschopný bude. “Myslím si, že je to profesionál, tu váhu dá. Bylo to prostě klopýtnutí, něco musel podcenit. Teď už si to ohlídá.”

Turnaj Oktagon Prime 4 se uskuteční již tuto sobotu v Pardubicích, lístky jsou stále ještě v prodeji. Přenos lze také sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA , MMA letem světem

Nejnovější články