Kohout se na Oktagon 27 připravoval po boku hvězdy UFC, v souboji s Fodorem chce určovat pravidla hry

Kohout se na Oktagon 27 připravoval po boku hvězdy UFC, v souboji s Fodorem chce určovat pravidla hry Matouš Kohout přesedlal na MMA z thajského boxu, v němž slavil světové úspěchy. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jako jediný český bojovník se vydá na turnaj Oktagon v Bratislavě, kde vyzve domácí hvězdu. Je připraven na všechno, ale po zápase prý klidně zajde se soupeřem na pivo.

Pokud se podíváme na kartu turnaje Oktagon 27, najdeme zde téměř výhradně slovenské bojovníky, které doplňují borci ze zahraničí. To samozřejmě dává smysl, už jen vzhledem k tomu, že se akce odehrává v Bratislavě a necelé 3 týdny poté proběhne další turnaj v Praze. Jediným zástupcem české scény tak bude Matouš Kohout, jenž se chystá na jednu z hvězd první série reality show Oktagon Výzva –⁠ Františka Fodora.

Loni se fanouškům Oktagonu Kohout představil v projektu Oktagon Underground, v pyramidě si nakonec proklestil cestu až na vrchol a usedl na pomyslný trůn. V MMA si ale stále hledá své místo. Na závěr přípravy se vydal nabrousit zbraně také do Polska, kde vyhledává především tvrdé sparingy. “Odjel jsem tam na osm dní, abych před zápasem stihnul dva ostré sparingy. Beru to jako takovou zkoušku před zápasem. Je tu spousta ostřílených zápasníků z KSW, měl jsem štěstí i na Mateusze Gamrota, který působí v UFC,” pochvaluje si výjezd.

Právě osobnosti, jako je Gamrot, Matouše výrazně posouvají. “Je to neskutečné, když vidíte, co s vámi někdo jako on dokáže udělat, co na vás vymyslí. Jsou to zkušenosti k nezaplacení, člověk toho hodně okouká a učí se.” Českému bojovníkovi dělá radost i to, že u sebe vidí zlepšení. “Na páky stále nejsem expert, ale dělá mi radost, když vidím, že už to se mnou mají těžší, než když jsem tam byl na prvním kempu v březnu.”

V posledním zápase s Janem Širokým se Matouš na vítězství pořádně nadřel, ostravský ranař elitního strikera potrápil hlavně na zemi. Kohout přitom doufal, že by zápas mohl udržet v postoji. A to je i důvod, proč od dalšího souboje nic konkrétního neočekává. “Myslel jsem si, že zápas bude celý v postoji, ale nakonec to dopadlo tak, že to byla taková válenice.” František Fodor nyní drží tři výhry v řadě, naposledy předvedl exceletní striking proti Tomášovi Fialovi, kterého knockoutoval hned v prvním kole. Mistr Evropy v thaiboxu by mu ale mohl slušně zatopit.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Kohout nicméně na Fodora nechystá nic konkrétního, chce být připravený na všechno, bude se hlavně snažit tahat za delší konec provazu. “Bude pro mě důležité ovládnut oktagon a být ten, kdo určuje pravidla hry.” A že jde do boje jako outsider, navíc na cizí půdě? To mu evidentně vrásky na čele nedělá. “Já tohle neřeším. Oba máme dvě ruce a dvě nohy, jsme lidi. Jeden bude v sobotu lepší než ten druhý.” 

Mezi bojovníky navíc nepanuje žádná velká nevraživost. “Fero vypadá úplně v pohodě, lidsky. Je to otec jako já, pokorný a skromný kluk, Vůbec bych neměl problém zajít s ním po zápase na pivo.”

Kohout momentálně ani nemá žádné konkrétní plány do budoucna, o nich se rozhodne až v sobotu večer. Těch pár minut v kleci si ale chce pořádně užít, divákům slibuje parádní podívanou. Duel Fodor vs. Kohout je hlavním zápasem prelims karty. Dále se můžeme těšit třeba na bratrovražedný titulový souboj mezi Buchingerem a Barboríkem či bitvu "Diamantového čáva" Robo Pukače se sympaťákem Maté Kerteszem z Maďarska.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články