Vždycky jdu po ukončení, říká Dan Škvor před sobotním zápasem na Štvanici, kde se loni blýsknul rychlým KO

Vždycky jdu po ukončení, říká Dan Škvor před sobotním zápasem na Štvanici, kde se loni blýsknul rychlým KO Daniel Škvor | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jeden z nejlepších českých postojářů buduje úspěšnou kariéru i v MMA. Po čtyřech výhrách v řadě stoupá žebříčkem polotěžké váhy a pomalu myslí na titulovou šanci. 

Světový šampion v kickboxu, který nastupoval i v prestižní organizaci Glory, úspěšně zvládl přechod na MMA a pomalu se řadí mezi nejlepší polotěžké váhy na domácí scéně. Populární Daniel "Dee Dee" Škvor (4-1) poctivě piluje své dovednosti v Reinders MMA gymu, jednom z nejlepších českých týmů posledních let. Dan se v sobotu představí na oblíbeném turnaji na pražské Štvanici, na stejném místě loni slavil rychlou výhru KO. Letos mu soupeřem bude zkušený řecký bojovník Panagiotis Stroumpoulis (14-7).

Čeká vás další zápas na Štvanici, kde jste vybojoval své první vítězství v MMA. Jak vzpomínáte na turnaj Oktagon 26 a celkově nezaměnitelnou atmosféru zápasů pod širým nebem?

Zdravím čtenáře. Zápas na Štvanici byl fakt super. Je to atraktivní galavečer, divácká kulisa byla výborná. Zápas zase tak v pohodě nebyl. Kvůli covidu se mi několikrát změnil soupeř. Dopadlo to, jak to dopadlo, ale výhra je výhra. Letos si to zopakuji, ale s mnohem kvalitnějším soupeřem.

Na již zmíněném turnaji jste vyhrál v prvním kole TKO. Avšak soupeře jste musel ukončit dvakrát, protože jste zvyklý na počítání z postojářských disciplín. Máte tento návyk již zcela odnaučený?

Jestli to mám odnaučené, poznáme, až nějakého soupeře pošlu opět do knockdownu, a pak se uvidí.

Jak probíhala příprava? Na jakých aspektech boje jste pracovali nejvíce?

Příprava probíhala víceméně podobně. Snažili jsme se reakčně bránit, vracet kontry v postoji a tak podobně. Ladíme dokola pořád ty samé věci.

Těžší kluci z Reinders MMA spárovali s Jirkou Procházkou před jeho cestou za titulem. Měl jste také tu čest sdílet oktagon se šampionem UFC?

Bohužel jsem tam s klukama nebyl, protože to bylo blízko mého zápasu s Langerem v Ostravě. Ale jinak jsem s Jirkou už trénoval u něj v Brně, je to můj kamarád a trénovat s ním je vždy zajímavé.

Váš soupeř vyhrál sedm utkání na body a je zvyklý na dlouhé zápasy. Počítám ale, že vy se nechystáte bojovat celých 15 minut?

Jestli to nebude trvat 15 minut, to si netroufám říct, ale samozřejmě jdu vždycky po ukončení. Zároveň se snažím zápas zvládnout po taktické stránce a dovést ho do vítězného konce.

Živíte se jako trenér, mohl byste našim čtenářům popsat, jaké služby nabízíte?

Ano, živím se jako osobní trenér bojových sportů. Samozřejmě se zaměřuji na postojářské disciplíny, kterými jsou box, thaibox a striking v malých rukavičkách. Dále učím bojový pohyb a kondiční cvičení, takže celkové zlepšení kondice a vytrvalosti. Pomáhám se stravou, výživou, formováním těla. Když to shrnu, tak se snažím zábavnou formou klientům pomáhat zlepšit jejich fyzický stav i sportovní výkon

V dokumentu Na dohled z dílny Oktagonu jste ukázal svůj tenisový forehand. Sledujete tenis i jako divák? Případně jaký je váš oblíbený tenista.

Hrál jsem tenis jako malý a pořád mě to baví. Psychicky je to extrémně náročný sport, protože každý váš balonek musí být vítězný, když chcete vyhrát. Tenis sleduju, především velké světové turnaje a nejlepší hráče. Nadala, Federera, ale dřív jsem byl obrovský fanoušek Andre Agassiho, o němž jsem četl i knihu, jeho životopis, který je naprosto skvělý a všem ho doporučuji. Kniha se jmenuje Open.

V případě výhry na Štvanici byste měl na svém kontě zajímavou sérii výher. Plánujete v příštím roce útok na titul Oktagonu v polotěžké váze?

Určitě chci této mety dosáhnout a v následujícím delším časovém úseku bojovat o titul. Potřebuji se trošku více zprofesionalizovat. Chtěl bych sehnat sponzora, který mi pomůže s přípravou, abych tomu mohl věnovat mnohem víc. A pak si myslím, že úspěch přijde sám.

Zda si Dan se Stroumpoulisem poradí, zjistíme už tuto sobotu. Turnaj Oktagon 34 začíná v 18:00 a přímý přenos bude možné sledovat na Oktagon.tv.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články