Zápas o titul střední váhy RFA přinese střet zkušeností s mladou dravostí

Zápas o titul střední váhy RFA přinese střet zkušeností s mladou dravostí David Hošek na IAF 6 | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

Půjde o jeden z hlavních duelů galavečera RFA x IAF: Special Title Night. Na jedné straně čerstvě dvacetiletý dravec Viktor Červinský a proti němu o deset let starší David Hošek. A v banku pás prozatímního šampiona RFA ve střední váze, který měl původně hájit Dominik Humburger. „Moje přípravu to příliš neovlivnilo, čekám, že i Viktor mě bude chtít tahat na zem,“ komentuje změnu soupeře starší z dvojice.

Na první zveřejněné fightcard k eventu, který se uskuteční v sobotu 11. listopadu vypadal souboj Dominika Humburgera s Davidem Hoškem fantasticky. „Ale náhrada v osobě Viktora je více než adekvátní,“ komentuje promotér IAF Petr „Píno“ Ondruš odstoupení prvně jmenovaného z duelu kvůli zranění.

Toho může těšit změna dvojnásob. Říčanský expres je objev právě jeho organizace. Během čtyř měsíců stihl odmaturovat a vyhrát tři profesionální duely. Mocně toužil po pásu IAF ve welteru, šampion Steven Krt se ale v UNYP Areně postaví legendě Petru „Monster“ Knížeti. Červinský ale výzvou směrem k Hoškovi ukázal, že nechce být jen řadovým bojovníkem ve spodní polovině startovky.

„Viktor je za mě frajer, že do toho šel, že tu možnost vzal za svou. Má tři vyhrané duely, z toho dva ve velteru, teď jde s daleko zkušenějším a větším Davidem, kterého moc dobře zná, ve střední váze. Nemá co ztratit, může jen překvapit. A myslím, že může Davida hodně potrápit, na ten zápas se upřímně těším,“ chválí svoji mladou kometu Ondruš. 

„Cítím se jako welter, ale jsem v pohodě. Shodil bych i do 77, ale fakt, že podruhé za sebou nemusím dělat váhu, mi určitě pomáhá,“ přidává svůj postřeh i svěřenec Jirky „Čibiho“ Čibery. „Víme, do čeho jdeme, myslím, že půjde o taktické šachy,“ zaznělo od zkušeného kouče ve čtvrtečním živém streamu na Instagramu.

Všichni zainteresovaní si moc dobře uvědomují, s jakými kartami hrají. A že nemuset shazovat je pomoc pro Červinského tělo, které tak může být v zátěži před zápasem déle a není tolik ovlivněno ani poté v kleci. Na druhou stranu, váhový rozdíl v samotném souboji, který je o prozatímní pás RFA, takže bude vypsán na 5x5 minut, bude na straně Hoška. A pověst jeho granátů jej předchází. „Mně ale přijde v posledních duelech trošku vyčichlý. Uvidíme, jak bude vypadat v kleci proti Viktorovi,“ zní od Ondruše.

„Trénuji tvrdě a poctivě jako vždy, neřeším, že se mi změnil soupeř, rozhodně jej nepodceňuji, byť si myslím, že dosud jej neprověřil žádný kvalitní soupeř. Nezápasil s velkými jmény,“ reaguje Hošek, který je vlastně poprvé v kariéře v pozici onoho velkého jména a zkušeného borce nastupujícího proti mladé, dravé pušce. 

„Jo, taky jsem nad tím přemýšlel. Vybavím si opravdu hodně zápasů především boxu, kdy jsem byl já ten mlaďoch, který šel proti daleko zkušenějšímu a staršímu soupeři. Každý stárneme, dospíváme. Beru to ale jako výhodu. Dělám bojové sporty zhruba patnáct let (deset let box, pět MMA) a mám výhodu proti někomu, kdo to dělá pár let a sbírá zkušenosti,“ zamyslí se nad tímto aspektem bývalý vynikající český amatérský boxer a svého času i reprezentant. 

V UNYP Arena pak bude mít jednu velkou výhodu. Pro bojové sporty vlastně u legendární pražskou halu (dříve Podvinný mlýn) zná jako vlastní boty. Zatímco Červinský přiznává, že ani v amatérech v ní nezápasil, Hošek zde naopak absolvoval několik boxerských duelů, navíc se do ní momentálně přestěhoval jeho domácí RPG Gym. „Pokaždé, když jdu na trénink, tak si vizualizuji náš zápas s Viktorem, fanoušky, ten kotel kolem klece,“ pousměje se.

A poté přidá ještě jednu zajímavost. „Pro mě je ta hala speciální ještě v jednom ohledu. Poprvé jsem se zde byl podívat na MMA. Byl to galavečer Hell Cage 3 (2009), na kterém zápasila velká jména bojové scény u nás – Attila Végh, Ivan Buchinger, Andre Reinders, Michal Hamršmíd, Patrik Kincl. Skoro každý zápas končil před limitem a byla to super podívaná.“

Po čtrnácti letech bude sám přímým účastníkem další super podívané. Dokonce jedním z hlavních účastníků. Potvrdí roli favorita, nebo o dekádu mladší Červinský zakončí snový rok čtvrtou výhrou a ziskem prvního pásu ve váze, která dle vlastních slov ani není „jeho“? 

„Budu připraven. Jako vždy. Pořád platí, že chci pás IAF ve welteru, ale beru to tak, že duel s Davidem mi na této cestě může jen pomoct, zase budu o něco zkušenější, posunu se dál,“ dodává Červinský, který by mohl do čtvrtého profesionálního duelu nastoupit i s novou přezdívkou: „Godiny. Vzniklo to na výletě s kamarády, ani nevím jak. Ale líbí se mi. I když uvidíme, zda si ji nechám, nebo vymyslíme ještě něco jiného.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Jak nejen tento souboj dopadne, uvidíme v sobotu 11. listopadu. Lístky na společný event RFA vs. IAF: Special Title Fight jsou stále v prodeji, sledovat bude možné tak skrze placený ppv přenos na platformě realsport.tv.

Zdroje:  Tisková zpráva

Nejnovější články