Zpráva, kterou nechce žádný bojovník slyšet. Tým Davida Dvořáka musel řešit Sofiinu volbu, nakonec ale vše dobře dopadlo

Zpráva, kterou nechce žádný bojovník slyšet. Tým Davida Dvořáka musel řešit Sofiinu volbu, nakonec ale vše dobře dopadlo David Dvořák. | zdroj: FOTO: Tisková zpráva | se svolením Davida Dvořáka

Video ze zákulisí UFC zachycuje okamžiky, kdy se český bojovník od trenérů dozvěděl, že jeho soupeř kvůli zdravotním komplikacím odstoupil a bude muset bojovat proti náhradníkovi.

Čtvrtek, 9 hodin večer, přípravy na zápas vrcholí a český bojovník David Dvořák právě prochází náročným shazováním, aby splnil váhový limit muší divize (-56,7 kg). V tom od UFC přijde zpráva, že soupeř Raulian Paiva zkolaboval. Šance, že organizátoři během několika málo hodin seženou náhradního soupeře, se blíží nule. I proto trenérský tým ve složení Patrik Kincl, Jan Maršálek a Jakub Kašpar řeší, jestli nemilou zprávu rovnou oznámit Davidovi, aby nemusel dál trýznit své tělo a mohl se najíst a napít. Nakonec se shodnou, že svému kamarádovi informaci zatají a nechají ho vyspat.

Ráno je situace jiná, soupeř se nakonec našel a díky vlogu ze střižny Patrika Kincla můžeme sledovat, jak se David nepříjemnou novinku dozvídá. Český bojovník nejprve jen nevěřícně kouká. "Vypadá to jako skrytá kamera, jako vtip, ale není," ujišťují ho trenéři. Dvořák není nejprve nadšený ani z náhradního soupeře. Jelikož spolu loni v září v USA potrénovali, bojovat se mu s ním příliš nechce. Vybírat si ale nemůže, buďto Ronderos anebo nic, takže je defacto rozhodnuto.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Juancamilo "" Ronderos (@1camilor)

Nepříjemné je to samozřejmě i z důvodu strategie, kterou Dvořák s týmem dlouhé týdny upravovali na míru Paivovi. Náhradník Ronderos (4-0) bude oproti zkušenému Brazilcovi velkým outsiderem, právě takoví ale mnohdy bývají nejhorší, protože v zápase mohou jedině získat. V případě Ronderose by výhra byla navíc opravdu rázným vstupem mezi elitu v UFC, protože by se nejspíš rovnou katapultoval do nejlepší desítky. Věříme však, že David nedopustí překvapení.

"Za posledních 24 hodin se toho hodně změnilo. 13 týdnů jsem se připravoval na Paivu, ale jeho neprofesionálním chováním se zápas zrušil. Jen absolutním zázrakem se UFC povedla sehnat kvalitní náhrada. Ani novému soupeři se nepovedlo udělat váhu a převážil (pozn. o 1,13 kg), ale bylo absolutně nereálné aby váhu zvládnul. Nicméně jdeme do toho," okomentoval celou situaci sám Dvořák na sociálních sítích a zároveň ubezpečil fanoušky, že cíl zůstává stejný. "Jsme tu pro výhru a s výhrou se vrátíme domů."

UFC Vegas 27, jemuž vévodí zajímavá bitva Rob Font vs. Cody Garbrandt, začíná už zítra ve 22:00 našeho času. Celý pohled do zákulisí UFC si můžete vychutnat ve videu níže:

 

Zdroje:  Youtube kanál Patrika Kincla

Nejnovější články