"Dejte mu smlouvu v UFC!" Hokejista tvrdým KO upoutal pozornost hvězdy MMA

"Dejte mu smlouvu v UFC!" Hokejista tvrdým KO upoutal pozornost hvězdy MMA zdroj: Profimedia

V nejvyšší slovenské hokejové lize bylo na konci loňského roku k vidění tvrdé KO. Video se teď dostalo k Darrenu Tillovi a výkon hokejisty na něj očividně udělal dojem.

Tvrdé bitky a drsná KO nejsou k vidění jen v ringu či oktagonu, ale čas od času také v hokeji. A podle některých fanoušků na kluziště zkrátka patří. V NHL se z nich stala jakási nepsaná tradice, rozhodčí se proti nim nesnaží nijak aktivně zakročit a jednotlivé týmy mají své vyhlášené bitkaře. Rvačky se občas nevyhnou ani světovým šampionátům, za tu asi nejslavnější je považována hromadná bitka mezi Ruskem a Kanadou na MS juniorů v Piešťaněch z roku 1987, po níž byli oba týmy z turnaje diskvalifikovány.

V listopadu se jeden z takových pěstních soubojů odehrál i na kluzišti Slovanu Bratislava. Měl ale velice krátkého trvání, Kanaďan Mark Louis z hostujícího klubu Dukla Michalovce totiž domácího Patrika Maiera tvrdě knockoutoval jednou jedinou ranou. Slovenský hokejista pak musel do nemocnice na pozorování. Podle vyjádření klubu si incident nepamatuje a měl bolestivě zatlačený jeden zub.

Za rychlý konec částečně mohl i rozhodčí, který mezi oba hokejisty najel ve snaze střetu zabránit, avšak byl na poslední chvíli odstrčen. Výsledek by ale možná byl stejný i bez jeho přičinění, protože Louis mířil přesně na bradu. A právě to udělalo dojem na bojovníka UFC Darrena Tilla, který ho sdílel na svém Instagramu s popiskem: "Dejte tomu chlapovi smlouvu.", přičemž označil i šéfa Danu Whitea.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený D (@darrentill2)

Následky hokejových rvaček mohou být vážné z několika důvodů. Hokejisté většinou nejsou trénovaní, bijí se bez rukavic a hrozí též zranění hlavy při dopadu na tvrdý led. V minulosti jejich následkem zemřel například známý bitkař z NHL Derek Boogaard. Doufejme tedy, že jich do budoucna bude jen ubývat. 

Zdroje:  Sport.cz

Nejnovější články