Domluveno! Youtuber Jake Paul se v boxerském zápase postaví bývalému MMA šampionovi

Domluveno! Youtuber Jake Paul se v boxerském zápase postaví bývalému MMA šampionovi Jake Paul | zdroj: Profimedia

Boxerský souboj bývalého MMA šampiona s ukecaným youtuberem? V USA nic nemožného. Jake Paul a Ben Askren se představí 17. dubna na turnaji organizace Triller Fight Club.

Světoznámý youtuber Jake Paul se před časem vrhl na boxerskou dráhu a slaví úspěchy. V listopadu loňského roku, na turnaji s hlavním zápasem Tyson – Jones, porazil bývalého basketbalistu Nata Robinsona a vylepšil svou profesionální bilanci na 2-0. Nyní našel další výzvu v podobě bývalého MMA zápasníka Bena Askrena

Utkání v profesionálním boxu se uskuteční 17. dubna na turnaji organizace Triller Fight Club. Souboj bude vrcholem večera a proběhne na 8 kol v deseti uncových rukavicích. Tuto informaci potvrdil spoluzakladatel organizace Ryan Kavanaugh. 

“Naše organizace umožní Jakovi znovu boxovat a zároveň vyslyšela přání fanoušků, kteří si přáli právě souboj s Benem Asrkenem,” prohlásil Kavanaugh.

Zápasová karta bude plná bývalých boxerů, zápasníků MMA či celebrit ze světa internetu a zároveň půjde o premiérový zápas Bena Askrena v profesionálním boxu. 

Askren je bývalý šampion organizace ONE FC a dlouhé roky byl považován za nejlepšího zápasníka mimo UFC. V UFC však stihl pouhé dva duely a po brutálním KO od Jorge Masvidala ukončil zápasnickou kariéru. Askren trénuje bojové sporty celý život a proto je logické, že si na internetovou hvězdu obrovsky věří.

“Vím, že si Jake Paul užívá představy, že je bojovník. 17. dubna se probudí z pohádky a pozná, jaké to je skutečně zápasit. Vede privilegovaný život a neví co to znamená být bojovník. Ukončím jeho sny.” prozradil Askren, jehož zdobí v MMA bilance 19-2. 

Funky Ben má stále platný kontrakt s UFC, ale dle Kavanaugha dostal povolení boxovat v jiné organizaci. Zatím není stanovena váhová kategorie, ale spekuluje se o váze mezi 185-190 librami (cca 83 - 86 kg). 

Jake Paul patří mezi nejslavnější youtubery s dosahem více než 20 milionů lidí a je považován za jednu z nejvlivnějších osob napříč internetem. Svého vlivu chtěl využít a vyzýval atlety napříč různými sportovními odvětvími. Nakonec si vybral Bena Askrena, kterému nejprve vzdal holt a poté zpochybnil jeho bojové kvality.

“Ben Askren je dvojnásobný šampion NCAA, světový šampion dvou různých organizací a na svém kontě má méně porážek než Conor McGregor,” prozradil Paul a rýpl si do největší hvězdy MMA Conora McGregora

“Začal jsem trénovat box teprve před dvěma lety a stejně mu nakopu prdel rychleji než Jorge Masvidal. Tihle kluci z MMA si myslí, že když dokáží bojovat v oktagonu, tak umějí boxovat. Když jsem porazil bývalého basketbalistu, celý svět vykřikoval, že to nebyl opravdový bojovník. Takže teď dám lidem to, co opravdu chtějí – souboj se skutečným bojovníkem. Až knockoutuji Askrena, nikdo už nemůže říct ani slovo. Děkuji organizaci Triller Fight Club, že mi dali příležitost knockoutovat Bena Askrena,” prohlásil Paul velmi sebevědomě.

Jake Paul tak následuje svého bratra Logana, který si kromě natáčení videí rovněž "přivydělává" boxem. V únoru ho čeká dokonce exhibiční boxerský duel s neporaženým Floydem Mayweatherem, jehož zdobí fantastická bilance 50-0.

Zápas Paula a Bena bude asi bedlivě sledovaný MMA komunitou. Askren nepatří mezi typické strikery, svůj box v zápasech v podstatě nevyužíval a nyní se ukáže, jak dobrým boxerem ve skutečnosti je. Dá se očekávat, že MMA zápasníci budou fandit Askrenovi a zároveň doufat, že nepoškodí pověst jejich milovaného sportu.

Podporu mu již vyjádřil například Anthony Pettis, bývalý šampion UFC.  

Zdroje:  espn.com

Nejnovější články