Jablko nepadá daleko od stromu. Podívejte se jak syn Andersona Silvy válí v ringu

Jablko nepadá daleko od stromu. Podívejte se jak syn Andersona Silvy válí v ringu zdroj: Profimedia

Gabriel Silva ukazuje, že má stejný talent na bojové sporty jako jeho otec. Uvidíme ho někdy v MMA?

Anderson „The Spider“ Silva je jedním z nejlepších MMA bojovníků v historii a především jeho striking byl dlouhou dobu nepřekonatelnou překážkou pro všechny jeho soupeře. A jeho dvaadvacetiletý syn jde v podobných šlépějích.

Gabriel Silva se o víkendu předvedl v kickboxerském ringu proti do té doby neporaženému bojovníkovi Christianu Williamsovi.

Silva v zápase ukázal, že v některých případech jablko skutečně nepadá daleko od stromu. V ringu vypadal jako mladší verze svého slavného otce. Jeho úhyby, přesné a skvěle načasované údery i jeho „opičky“, které dělal na soupeře, jsou přesným obrazem jeho slavnějšího táty.

Mladý Silva v zápase ukázal velký přehled a svému soupeři v podstatě nic nedovolil. Williams byl počítaný a nakonec po sérii úderů rozhodčí zápas zastavil a Gabriel Silva tak zvítězil na TKO a zlepšil svůj kickboxerský rekord na 5 vítězství, bez jediné porážky. Touto výhrou získal šampionský pás v organizaci FightersRep v kategorii do 165 liber (cca 75 kg) a zároveň také titul v organizaci ISK southern California.

Navzdory svému talentu, Gabriel Silva řekl americkému magazínu MMA Fighting, že se zatím nechystá do světa MMA. Ale v budoucnu jej v MMA možná přece jen uvidíme. Před rokem totiž hned po své první kickboxerské výhře řekl, že chce mít svůj první MMA zápas v roce 2021. Neplánuje ale být ve stínu svého otce a chce si vydobít vlastní respekt:

„Nevidím to tak, že jenom proto, že můj táta byl nejlepší v historii UFC to neznamená, že tam musím jít taky. Chtěl bych tam jít, protože tam jsou ti nejlepší sportovci na světě. Chtěl bych zazářit a prokázat, že na to mám, mezi těmi nejlepšími. To by byl můj cíl v UFC. Nechci dokázat, že jsem stejně dobrý jako můj táta. Nad tímhle nepřemýšlím. Můj táta vytvořil svoje vlastní dějiny a já si musím vytvořit svoje.“

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články