Rodtang a Stamp Fairtex prohráli, šampionkou ONE v kickboxu se stala Janet Todd

Rodtang a Stamp Fairtex prohráli, šampionkou ONE v kickboxu se stala Janet Todd zdroj: Profimedia

Thajským šampionům se minulý týden nedařilo, Stamp přišla o pás v kickboxu a vyhlíží trilogii s Američankou Janet Todd.

 

Thaiboxer Rodtang Jitmuangnon a jeho "všestranná" přítelkyně Stamp Fairtex oba zápasí v největší asijské organizaci ONE Championship. A právě to je také svedlo dohromady. Ačkoliv on trénuje v Bangkoku, neváhá za ní prý mezi tréninky dojíždět na Pattayu. My ale samozřejmě nezavádíme romantickou rubriku "seznámili se díky bojovým sportům", píšeme o nich primárně kvůli tomu, že oba patří ke špičce v oboru a kralují také největší asijské organizaci.

 Zatímco Stamp je plně vytížená v rámci ONE, kde držela titul v kickboxu i muaythai a snažila se dojít také pro ten v MMA, Rodtang zůstává věrný muaythai a zápasí i na nejprestižnějších stadionech doma v Thajsku. A zatímco ve ONE zatím nenašel přemožitele, ve čtvrtek večer na stadionu Omnoi musel sklonit hlavu před skvěle připraveným Gaonarem z PK Saenchai gymu. Ten byl dokonce podle sázkařů favoritem.

Rodtang klasicky neudělal ani krok zpátky a stále se snažil Gaonara tlačit. Ten však skvěle pracoval z ústupu, bodoval levým roundkickem a především klinčem eliminoval Rodtangovu hlavní zbraň - tvrdé ruce. Nakonec se tedy radoval z výhry na body.

 

Stamp o den později nastoupila v Singapuru k obhajobě svého titulu k kickboxu. Soupeřkou jí byla dobře známá Američanka Janet Todd. Obě bojovnice se už utkaly před rokem, avšak tehdy to bylo podle pravidel thajského boxu v malých rukavicích a zvítězila Thajka. Obě teď tedy očekávaly velmi odlišný zápas.

A to se potvrdilo hned od prvních okamžiků. Zatímco minule byla Janet v úvodním kole svázaná přílišným respektem vůči soupeřce, teď to byla ona, kdo do zápasu vlétl mnohem agresivněji. Zapracovala také na pohybu, čímž statičtější Fairtex ztěžovala, aby chytila rytmus a vyměřila si vzdálenost. Skvěle také střídala tvrdé lowkicky na stehna s kopy na hlavu.

Janet-Todd-defeats-Stamp-Fairtex-ONE-KING-OF-THE-JUNGLE-AC-8842 Todd skvěle mixovala kopy na různá pásma, stačilo málo a soupeřku by nachytala | zdroj: Profimedia

Stejná strategie Američance fungovala i v dalších dvou kolech. Stamp ale vytrvale kopala lowkicky, jejichž efekt se projevil ve čtvrtém kole, kdy Todd znatelně zpomalila a nebyla už tolik pohyblivá. Boj tak často končil v přestřelkách, což Thajce vyhovovalo. 

Do pátého kola daly obě bojovnice všechno a k vidění byla spousta krásných výměn. Stamp už však nezvládla dohnat bodovou ztrátu a přišla tak o jeden ze svých opasků. Pravděpodobně se ale brzy dočkáme odvety, protože Fairtex bude určitě chtít svůj kickboxerský titul zpátky a možná kvůli tomu odloží i postup v MMA kariéře. Todd by naopak určitě ráda přidala do sbírky také opasek v muaythai, který drží právě Fairtex.

 

A co nás ve ONE čeká dál? Už 20.března se o titul muaythai ve váze do 56,7 kg utká Slovenka Viktoria Lipianská. Zápas se odehraje na galavečeru ve Vietnamu a o výsledku vás budeme samozřejmě informovat.

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články