Ještě mě neodepisujte! Holly Holm dala skvělým výkonem najevo, že by si na sklonku kariéry ráda došla pro titul

Ještě mě neodepisujte! Holly Holm dala skvělým výkonem najevo, že by si na sklonku kariéry ráda došla pro titul zdroj: Profimedia

Holly Holm se před lety postarala o asi největší překvapení v dějinách UFC, když knockoutovala tehdy neporazitelnou Rondu Rousey. O titul však rychle přišla a ráda by ho získala zpět.

Američanka Holly Holm se do dějin MMA nesmazatelně zapsala v roce 2015, když poslala favorizovanou Rondu Rousey highickem k zemi a šokovala svět. Na trůn usedla jako neporažená, avšak její vláda netrvala dlouho. O pár měsíců později ji o pás šampionky připravila Miesha Tate. Prohra jako by zničila Hollyino kouzlo. Prohrála 3 zápasy v řadě a když už se jí podařilo vyhrát, následovala zase další prohra. Na její obranu je nutno zmínit, že čelila pouze těm nejlepším. I díky tomu zůstávala na druhém místě bantamové divize.

Nyní na ni čekala #6 Irene Aldana, která v minulosti těsně na body porazila Lucii Pudilovou. Holm se před zápasem nechala slyšet, že hodlá na sklonku kariéry (za necelé 2 týdny jí bude 39) ještě jednou zabojovat o titul. Prohra by jí cíl samozřejmě značně zkomplikovala, takže hodlala zápas ovládnout od začátku do konce. Rozjížděla dlouhé kombinace, takže převaha úderů byla jasně na její straně. Když už se chtěla Aldana o něco pokusit, často narazila na Hollyin skvělý side kick. Statistiky hovoří jasně 187 úderů ze strany Holm oproti 92 od Aldany. K tomu navíc 5 úspěšných takedownů, tady o vítězce nebylo pochyb.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

DOMINANCE! @HollyHolm once again proves her ability as a top bantamweight. [ #UFCFightIsland4 - #InAbuDhabi - @VisitAbuDhabi ]

Příspěvek sdílený ufc (@ufc),Říj 3, 2020 v 10:25 PDT

Holm zvítězila u dvou rozhodčích 50:45 na body, u jednoho dokonce 50:44, což znamená, že ovládla všech 5 kol. Celkově to pro ni napříč bojovými sporty byl již jubilejní 60. zápas a 49. výhra.

Po zápase se jí komentátor Dan Hardy zeptal, co podle sebe bude muset udělat, aby se dostala k další titulové šanci. "Musím pořád tvrdě trénovat, jak to dělám. Když jsem poprvé přišla do MMA, říkali, ať si soupeřky dávají pozor na můj boxing. Když jsem je začala kopat do obličejů, tak říkali: bacha na její nohy. Pak si dávali pozor na můj klinč a wrestling. Ale já do MMA nešla, abych byla boxerka v MMA, přišla jsem být komplexní bojovnice. Jsem pořád zelenáč, učím se a chci to všechno skládat dohromady," zrekapitulovala Holm společně s odpovědí svojí cestu napříč smíšenými bojovými uměními.

Šampionka Amanda Nunes má na prosinec naplánovaný zápas s Megan Anderson. Pokud se bude chtít Holm stát její příští vyzyvatelkou, bude muset pravděpodobně nejprve projít přes #1 Germaine de Randamie, která rovněž předvedla skvělý výkon, za který si odnesla dokonce bonus 50 tisíc dolarů. Obě bojovnice se už utkaly v roce 2017, kdy po pěti kolech na body zvítězila Holanďanka.

Nejnovější články