Jon Jones prozradil, že se kdysi skrýval před dopingovou komisí pod tréninkovou klecí a řekl, že do polotěžké váhy už se nevrátí

Jon Jones prozradil, že se kdysi skrýval před dopingovou komisí pod tréninkovou klecí a řekl, že do polotěžké váhy už se nevrátí zdroj: Profimedia

Jeden z nejlepších bojovníků všech dob, Jon Jones, nemá zrovna nejčistější svědomí co se dopingu týče a včera přiznal bizarní příběh, který se o něm povídal.

Jon Jones rozhodně není žádný beránek a i když už půl roku nic nenatropil, v minulosti jej provázel jeden skandál za druhým.

O Jonovi se začaly vyprávět šílené příběhy a někdy bylo těžké uvěřit, co je a co není pravda. Cheal Sonnen v roce 2015 v podcastu Joe Rogana vyprávěl neuvěřitelný příběh, jak se Jon údajně ukryl před dopingovou komisí pod tréninkovou klecí v domovském Jackson-Wink Gymu.

„USADA (dopingová komise) přišla do Jascksonova gymu, aby Jona Jonese otestovali,“ začal vyprávět král trash-talku a muž s údajně největšími bicepsy na světě, Chael Sonnen. „Tehdy tam byli jen nějací trenéři a Jon, asi okolo pěti lidí. Zaparkovali před gymem a Jon s trenéry je viděli. Tak se rozhodli Jona ukrýt přímo pod klecí a komisařům řekli ‚Jon? Nevíme, kde je‘. To bylo předtím, než se atleti museli zapsat do antidopingového programu a nemuseli zveřejňovat, kde se právě nacházejí. Na druhou stranu, když se objeví a najdou tě, tak se musíš nechat testovat. Když tě nenašli, tak ses tehdy nemusel nechat testovat.“

„Chtěli si obstarat soudní příkaz, aby mohli jít pod tu klec, protože věřili tomu, že v určitou chvíli, během těch 6 – 8 hodin, se musel Jon vyčůrat. Chtěli tam jít a prověřit tu jeho moč. Tak moc byli rozčilení, že ho nenašli,“ skončil své vyprávění Sonnen.

A Jon Jones tento příběh včera na svém Twitteru k překvapení všech potvrdil. K doznání jej dovedla nekonečná Twitterová válka mezi ním a Israelem Adesanyou, která včera opět probíhala na plné obrátky.

Israel Adesanya se znovu pustil do Jonese a vyčetl mu právě zmíněnou příhodu o ukrývání se pod klecí:

„Zajímavá fakta! Já jsem si dal v roce 2010 pod klecí šlofíka, protože jsem nechtěl utrácet za benzín a jezdit domů, tak jsem zůstal v gymu až do večerního tréninku. Jonathan zůstal pod klecí proto, aby se skryl před USADA během náhodného testování na doping. Tohle jsou fakta. Asi jste na to všichni zapomněli.“

Jon Jones mu zase kontroval, že by měl vysvětlit svůj nateklý prsní sval, který je u sportovců častou známkou užívání steroidů. Hned potom, ale Jones příběh o schovávání se před komisí potvrdil:

„Brácho, vysvětli svoje prso. Schovával jsem se před Nevadskou sportovní komisí, ne před USADA a to bylo před mnoha lety… Tehdy jsem právě vykouřil joint a byl jsem vystrašený, že bych neprošel testem pro kouření trávy. Tak se to tehdy skutečně stalo. Teď všichni vědí všechno.“

V současné době je nepřátelství mezi Adesanyou a Jonesem jedním z největších v UFC. A pokud by k jejich vzájemnému zápasu došlo, jednalo by se o souboj, který by mohl pokořit rekordy ve sledovanosti. Adesanya by ale musel pořádně přibrat, protože Jones, který má namířeno dobýt těžkou váhu, se nechal slyšet, že do polotěžké váhy už se nevrátí:

„Pořádně nabrat do těžké váhy, potenciálně zápasit s chlapama, kteří hubnou do limitu 120 kg, to je úplně jiný příběh. Nikdy nebudu schopný vrátit se do polotěžké váhy, pokud pořádně přiberu… Jaká je vaše výmluva nepřibrat 10 kg navíc, Eugene?“ zeptal se Jon Jones na Twitteru trenéra Adesanyi, Eugene Baremana.

Zdroje:  Bloody Elbow , Essentially Sports

Nejnovější články