Jon Jones dostane podle šéfa UFC okamžitou titulovou šanci v těžké váze, jakmile tam přestoupí

Jon Jones dostane podle šéfa UFC okamžitou titulovou šanci v těžké váze, jakmile tam přestoupí zdroj: Profimedia

Nejdominantnější šampion UFC se nebude muset probojovávat napříč žebříčkem těžké váhy, ale dostane okamžitou šanci na titul.

 

Jon Jones se nedávno zřekl svého titulu šampiona v polotěžké divizi UFC, aby se mohl soustředit na získání pásu v těžké divizi. A podle prezidenta UFC Dany Whitea, se mu dostane privilegia v podobě okamžité titulové šance.

„Samozřejmě,“ odpověděl White na otázku reportéra, jestli Jones dostane titulový zápas v těžké divizi okamžitě, bez nutnosti probíjet se žebříčkem. „Realisticky, Jon Jones je neporažený. Nikdo jej nikdy neporazil. Mazzagatti už není ve hře roky. Nechci do něho kopat, ale víte jak to je. Jon Jones je neporažený.“

Dana White narážel na jedinou oficiální prohru Jona Jonese, v zápase s Mattem Hamillem z roku 2009, na který tehdy dohlížel Steve Mazzagatti, který je shodně považován, za nejhoršího rozhodčího MMA všech dob. Jon Jonese v zápase Hamillovi naprosto dominoval, dostal jej na zem a z vítězné pozice (tzv. mountu) zasypával Hamilla tvrdými lokty. Jenomže přitom použil také lokty vedené kolmo dolů (tzv. 12-6 lokty), které jsou v MMA (bez jakéhokoliv racionálního důvodu) zakázané. Rozhodčí Steve Mazzagatti tak zápas ukončil a Jonese diskvalifikoval, čímž Jon dostal svoji jedinou „prohru“ v kariéře.

Zastavení zápasu vyvolalo velkou kontroverzi a Dana White se dokonce pokoušel u sportovní komise změnit výsledek utkání na “no contest” čili "bez výsledku". To se však nepodařilo a na Jonesově jinak perfektním resumé zůstává tato malá kaňka dodnes.

Jon Jones vs. Matt Hamill Diskvalifikace Jona Jonese - Steve Mazzagatti ukončuje zápas kvůli nelegálním loktům. | zdroj: Profimedia Jonu Jonesovi se tak po přestupu do těžké váhy dostane od UFC zvláštního zacházení, ale je třeba přiznat, že tento šampion si to svou dominancí v polotěžké divizi zaslouží. Jeho poslední výkon s Dominickem Reyesem nebyl sice nikterak oslnivý a spousta fanoušků jej viděla prohrát, ale i přesto dokázal polotěžké divizi dominovat po dlouhá léta neskutečným způsobem, a zápas o titul v těžké divizi si tak už vlastně vybojoval.

Dana White se ale na žádných detailech s Jonem Jonesem podle všeho nedomluvil a věcem nechává volný průběh:

„Naposledy, co jsme mluvili s Jonem Jonesem, Jon Jones řekl, že si vezme nějaký čas, aby si vyřešil nějaké věci a když bude na stole ten správný zápas, tak nám zavolá.“

Momentálně se o titul v těžké váze hlásí dlouho opomíjený Francis Ngannou, který by se s šampionem Stipe Miocicem mohl utkat ještě tento rok. Jon Jones tak má dost času na to, aby nabral dostatečnou váhu, kterou v těžké divizi určitě bude potřebovat, protože jeho dalším soupeřem bude nejspíše právě vítěz souboje Miocic vs. Ngannou.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články